De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Kantoor verbouwen: waar moet u op letten?

Kantoor verbouwen: waar moet u op letten?

Uw kantoor verbouwen. Iedere organisatie, groot of klein, kan er mee te maken krijgen. Soms vanwege een verhuizing, er kan een nieuwe kantoorinrichting nodig zijn of de ruimte is simpelweg aan verbouwing of vernieuwing toe. Veel organisaties zien op tegen dit soort verbouwingen, onnodig. Aan de hand van een aantal handige tips helpen wij u op weg om de verbouwing van uw kantoor zo goed mogelijk te laten verlopen.

De voorbereiding

Voordat er überhaupt verbouwd gaat worden is het verstandig om een duidelijk stappenplan op te stellen. Wat gaat er gebeuren op welk moment? Wie is er verantwoordelijk voor? En hoelang duurt hetgeen dat moet gebeuren? Zorg ervoor dat dit voor alle betrokkenen te allen tijde duidelijk is.

Waarom wordt er verbouwd?

Belangrijk is om vooraf te bedenken waarom er verbouwd gaat worden. Er zullen een aantal specifieke redenen zijn waarom de huidige situatie niet langer acceptabel is. Na de verbouwing wilt u graag dat de situatie aangepast is aan uw nieuwe behoeften. Bedenk daarom goed waarom een verbouwing nodig is. Wat moet er anders en welke problemen dienen na de verbouwing opgelost te zijn?

Universiteit van tilburg (21)

Wat is daarvoor nodig?

Wanneer de verbouwredenen duidelijk zijn kunt u gaan bedenken wat er nodig is om deze nieuwe situatie te creëren. Heeft u alleen nieuwe kantoormeubelen nodig? Moet er geschilderd worden? Of dient er grootschalig onderhoud plaats te vinden?

Dit is goed om te weten omdat u op deze wijze beter in kunt schatten hoe lang het project gaat duren.

Om u hierbij te helpen kan een verbouwplan een oplossing zijn. In een verbouwplan geeft u duidelijk aan welke werkzaamheden er precies moeten gebeuren en hoeveel tijd deze kosten. Houd daarbij altijd rekening met onvoorziene zaken. De schilderploeg kan net een halve dag langer bezig met hun werk, de loodgieter is ziek etc. Bouw daarom altijd speling in binnen de werkzaamheden die gedaan moeten worden.

Wie gaat wat doen?

Het is verstandig om tijdens de gehele verbouwing één persoon de leiding te geven. Deze persoon is verantwoordelijk voor de verbouwing en fungeert daarnaast als contactpersoon voor externe partijen. Zorg ervoor dat een dergelijke persoon in ieder geval over de volgende eigenschappen beschikt: stressbestendigheid en oplossingsgerichtheid. Daarnaast dient deze persoon communicatief vaardig en sociaal te zijn en is de mogelijkheid om een goede helicopterview te creëren over zaken een absolute must. Het inschakelen van externe partijen voor lastige klussen is aan te raden. Dergelijke partijen zijn vaak sneller en leveren betere kwaliteit dan dat uw eigen werknemers dat doen. Dit bespaart uiteindelijk een hoop tijd en geld.

s amer

De verbouwing zelf

Ook is het raadzaam om alle medewerkers ruim op tijd duidelijk te maken wanneer bijvoorbeeld hun werkplek opgeruimd dient te zijn. Mensen zijn graag op de hoogte van wat er van hen verwacht wordt. Zo komt u daarnaast niet voor onaangename verassingen te staan en blijft de goede sfeer binnen uw organisatie het beste gewaarborgd.

Plan ook duidelijk wanneer de gehele verbouwing af dient te zijn. Probeer een kleine marge in te bouwen maar wees hierbij realistisch en laat u vooraf goed informeren over hoeveel tijd bepaalde werkzaamheden in beslag nemen.

Hoe dan ook komt er het één en ander kijken wanneer u gaat verbouwen. Met een goed verbouwplan en de juiste mensen aan de leiding hoeft een verbouwing geen problemen op te leveren.

Bent u toch liever zeker van uw zaak en besteed u de gehele verbouwing liever uit aan een professionele partij? Wij van De Kantoorinrichter zijn gespecialiseerd op het gebied van kantoorverbouwing en bekijken graag, samen met u, alle mogelijkheden. Mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter