De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Geluidsoverlast op kantoor- tips

Geluidsoverlast op kantoor- tips

Geluidsoverlast op kantoor: met deze kantoor akoestiek tips kunt u het voorkomen

Van de tien werknemers, zijn er welgeteld zeven die achtergrondgeluiden als zeer storend ervaren. Dat zijn toch verhoudingsgewijs veel werknemers die niet helemaal ‘happy’ zijn. Tijd dus om er iets aan te veranderen. Gelukkig is dit mogelijk door andere manieren van inrichten. Met deze akoestiek tips kunt u die overige zeven werknemers blij maken.

Kantoor akoestiek optimaal met bureauwanden
Een bureauwand is een scheidingswand van absorberend materiaal, zoals vilt. De wanden kunnen geluiden dempen, met name in het spraakgebied van 500 tot 2500 Hertz, en zo een optimale dempingswaarde van één bereiken. Daarnaast kunnen de absorberende materialen in allerlei leuke kleuren en prints vervaardigd worden.
Bureauwanden kunnen bevestigd worden aan een werkblad met een klem, maar ook los staan. Het voordeel van deze laatste optie is dat alle wanden even hoog zijn en daardoor een rustiger beeld geven. Bureauwanden voor werkbladen hebben als voordeel dat ze flexibel ingezet kunnen worden.

Wandpanelen voor de juiste kantoor akoestiek
Een andere oplossing voor een juiste kantoor akoestiek zijn wandpanelen. Dit zijn ook scheidingswanden, maar het verschil met bureauwanden is dat panelen tegen bestaande muren bevestigd worden. De ruimte tussen muur en wandpaneel fungeert dan als dempende luchtspouw.
U heeft de keuze uit wandpanelen uit verschillende budgetklasses en van verschillend formaat. Net als bij de bureauwanden kunt u ook hier weer uw eigen print of logo laten afbeelden.

Kantoor akoestiek regelen met kasten
Zelfs kasten kunnen bijdragen aan het dempen van kantoor akoestiek. Deze speciale metalen of houten kasten hebben geperforeerde deuren met een akoestische massa en eventueel een achterzijde van akoestische perforatie met vulling. Hierdoor hebben u en uw werknemers minder last van lawaai en nagalm.
Laat u echter wel goed adviseren over de toepassing van deze kasten. Een geperforeerde achterwand heeft bijvoorbeeld geen zin als de kast tegen een muur geplaatst wordt.

Kantoor akoestiek: ook met plafonds
Ook plafonds, tot slot, kunnen bijdragen aan de kantoor akoestiek. Voor het precieze type akoestische plafonds is het echter nodig om advies te vragen aan professionele vakmensen. Zij kunnen u precies vertellen hoe u uw kantoor kunt isoleren.
De Kantoorinrichter is een betrouwbare en klantvriendelijke projectinrichter met een uitgebreid assortiment aan luxe kantoormeubilair. Wij kijken daarbij naar ergonomie en geluidsoverlast en maken voor u een persoonlijk advies op maat. Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, en vraag naar de mogelijkheden!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter