De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

3 verschillende stijlen kantoorinrichting

3 verschillende stijlen kantoorinrichting

U brengt veel tijd door op kantoor. Die tijd wilt u prettig doorbrengen in een sfeer die bij u en uw bedrijf past. De inrichting van het kantoor speelt daar een belangrijke rol in. De kantoor inrichting is afhankelijk van de stijl en de cultuur van het bedrijf. Is het een informele, een zakelijke of een creatieve uitstraling die past? En wat voor kantoorinrichting past daarbij?

1. Het informele kantoor

In de informele kantoorinrichting is het belangrijk dat mensen zich vrij voelen om te werken waar zij willen. De sfeer is open en er is veel interactie tussen de medewerkers. Vaak heeft een informeel kantoor een grote kantoorruimte. Flexibele en lichte werkplekken passen daarbij goed. Het bureau en de bureaustoel moeten eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn. De flexibele werkplekken betekenen wel dat er voldoende aandacht moet zijn voor de kantoorakoestiek. Juist omdat de verschillende werkfuncties door elkaar heen lopen, is het zaak dat mensen die rustig willen werken hier de kans voor krijgen. En als u iets wilt bespreken moet daar ook gelegenheid voor zijn. Bij de inrichting kunt u kiezen voor dempende vloerbedekking of akoestische systeemplafonds.

2. Het zakelijke kantoor

In een zakelijk kantoor is het belangrijk dat het meubilair strakke lijnen heeft. Liefst in donkere kleuren, gecombineerd met licht(e) elementen en groen van planten. De kantoren zijn licht en opgeruimd. Kantoorapparatuur is zoveel mogelijk in kasten of aparte kamers verwerkt, snoeren zijn niet zichtbaar. In de inrichting is plaats voor afgesloten vergaderruimtes die soms een transparante wand hebben. Hier wordt vergaderd aan ruime tafels en kan men zitten in comfortabele vergaderstoelen. De afwerking en de materialen zijn goed. Maar er is ook een budgetvariant mogelijk waarbij gebruik gemaakt wordt van lichtgewicht bladen en verrijdbare onderstellen. Zo kan het op meerdere plekken ingezet worden. Ook hier is het belangrijk dat de meubels in hoogte verstelbaar zijn. Er is ruimte voor kunst, vaak van de kunstuitleen.

vergaderruimte met glazen wand

3. Het creatieve kantoor

In een creatief bedrijf mag de inrichting best afwijkend zijn. In kleuren, in materiaalgebruik, in meubels en in indeling van het kantoor. Er moet voldoende ruimte zijn om te kunnen creëren. Niet alleen een bureau met een bureaustoel dus. Maar ook zit -stawerkplekken, die in hoogte verstelbaar zijn, passen goed in een creatieve omgeving. Het is de bedoeling dat de werkplek een inspirerende omgeving is. De indeling van het kantoor mag verrassend en anders zijn. Om te voorkomen dat er te veel omgevingsgeluiden zijn kunnen geluidsdempende kunstwerken geplaatst worden. Zachte materialen zorgen voor een betere akoestiek. De werkplek moet licht zijn maar het is voor veel creatieve mensen fijn dat zij zich terug kunnen trekken op een rustige plek. De mogelijkheid om licht te dimmen is prettig. Creativiteit wordt gestimuleerd door zuurstof en daar kunnen veel planten voor zorgen.

Akoestische wand vrijstaand

De inrichting die u kiest voor uw bedrijf kan mede bepaald worden door de cultuur van uw bedrijf. Met een passende kantoorinrichting komen mensen graag naar hun werk om samen te werken aan het succes van uw onderneming. Wilt u meer informatie over onze producten en weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter