De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Je kantoor inrichten? Voorkom deze 8 veelgemaakte fouten

Je kantoor inrichten? Voorkom deze 8 veelgemaakte fouten

Het vinden van een nieuw kantoorpand is vaak al een hele klus. Voor je de nieuwe ruimte betrekt, moet deze alleen nog even ingericht worden. Maar daar komt meer bij kijken dan je denkt! Hoe zorg je dat de inrichting toch soepel verloopt en je niet voor onverwachte kosten komt te staan? Door deze fouten niet te maken.

1. Vergeten te plannen

Je zou het misschien niet zeggen, maar veel bedrijven zijn bij het inrichten van hun kantoorruimte geneigd om direct vanalles aan te schaffen. Er wordt ongeveer gekeken hoeveel bureaus en bureaustoelen er nodig zijn en men maakt een grove schatting van het aantal kasten dat er moet komen. Daarbij geldt ook: hoe groter het kantoorpand, des te groter de kans dat je een verkeerder inschatting maakt en te veel of te weinig producten aanschaft. Dit voorkom je door vooraf je kantoorinrichting te plannen of een partij in te schakelen die je bij die planning helpt.

2. Meubels kopen voor je de ruimte hebt ingericht

Een tweede veelgemaakte fout is het kopen van kantoormeubilair voordat ook maar nagedacht is over de daadwerkelijke inrichting van de ruimte. Ook dit leidt namelijk tot het maken van verkeerde inschattingen, waardoor je straks met te veel of te weinig meubilair zit in een ruimte.

Verder heeft de inrichting van je kantoor invloed op bijvoorbeeld de akoestiek en het gevoel van privacy tijdens het werken. Om de werkomstandigheden optimaal te houden voor al het personeel is het dus belangrijk om eerst na te denken over de inrichting en daarna pas over meubilair.

3. Te veel of te weinig ruimte per werkplek kiezen

Bij het vaststellen van de inrichting is het nog wel eens moeilijk om in te schatten hoeveel meubels er nu op een aantal m2 passen. Wanneer wordt het te druk in een ruimte en wanneer is het juist te leeg (en heeft het een slechte invloed op de kantoorakoestiek)?

Bekijk daarom goed hoeveel ruimte een bureau, bureaustoel en kast inneemt en houd ook rekening met bijvoorbeeld planten en benodigde loopruimte. Een deskundige kan je helpen de ruimte de juiste balans te geven.

kantoor inrichten

4. Het effect van ergonomie en comfort op productiviteit onderschatten

Als je wilt kun je heel voordelig kantoormeubilair aanschaffen, maar in veel gevallen doe je dan wel concessies op ergonomie en comfort. Dat lijkt de besparing misschien waard, maar de kwaliteit van kantoormeubilair is wel degelijk van invloed op de productiviteit van medewerkers en helpt kosten voor ziekteverzuim terug te dringen, zo blijkt uit diverse onderzoeken.

5. Uiterlijk boven comfort verkiezen

Een andere valkuil is het uiterlijk van kantoormeubilair. Al ziet het nog zo mooi uit, als een bureaustoel niet lekker zit, heb je er als organisatie uiteindelijk alleen maar last van. Bovendien heb je dankzij het brede aanbod ook steeds meer de mogelijkheid om voor uiterlijk én comfort te kiezen.

6. Al je werknemers hetzelfde behandelen

Het liefst zouden we natuurlijk voor alle werknemers hetzelfde bureau, computerscherm, bureaustoel en kast aanschaffen. Maar, zeker in grotere bedrijven, verschilt de aard van het werk en de behoefte per medewerker. Dat maakt dat je soms ‘keuzes op maat’ moet maken, of moet kiezen voor een hoger niveau in de standaard huislijn.

7. Vergeten kleuren op elkaar af te stemmen

Het is niet alleen belangrijk om goed op te letten of de kleuren van de meubels en onderdelen in de inrichting bij je bedrijf en huisstijl passen, maar ook of de meubelkleuren onderling op elkaar afgestemd zijn. Vergelijk dit goed van tevoren om latere (vervelende) verrassingen te voorkomen!

8. De producten niet vooraf uitproberen

De enige manier om erachter of de kwaliteit van kantoormeubilair voldoet aan je eisen en verwachtingen, is om vooraf te testen. Vraag of je een aantal stoelen mag proberen op je eigen locatie. Kijk ook of je verstelbare bureaus daadwerkelijk makkelijk kunt verstellen, of lades van kasten goed open- en dichtgaan, enzovoort.

Bij De Kantoorinrichter helpen we je graag met het inrichten van je kantoor. Of je nu één bureaustoel nodig hebt of binnenkort een compleet nieuw kantoorpand betrekt. Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter