De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Hoe zorg je voor een productieve werkomgeving?

Hoe zorg je voor een productieve werkomgeving?

De productiviteit op je werk is erg belangrijk. Het is ten slotte zonde van je tijd als je niet productief kunt zijn binnen je werkuren. Je zult je nog verbazen over de rol die je werkomgeving daarin heeft. Zo kunnen een paar kleine aanpassingen in het interieur een groot effect hebben op het humeur van je werknemers. In dit artikel bespreken we verschillende inrichtingsmethodes die een positief effect hebben op de werksfeer.

Ergonomisch verantwoord

Het wordt moeilijk om productief aan het werk te zijn wanneer je met een pijnlijke nek en rug achter je bureau zit vanwege een verkeerd afgestelde bureaustoel of computerscherm. De hoogte van je bureau en monitor zijn erg belangrijk, net als de afstelling van je bureaustoel.

Zorg daarom voor een ergonomisch verantwoorde werkplek en laat je hierin adviseren als je zelf niet goed weet hoe je de ergonomie van een werkplek kunt verbeteren, bijvoorbeeld met behulp van ergonomisch werkplekonderzoek.

Opgeruimd denkt netjes

Een opgeruimd bureau is ontzettend belangrijk bij het vergroten van je productiviteit. Een georganiseerde werkruimte geeft meer rust en zorgt voor een beter overzicht in taken die je nog moet doen.

Als manager kun je bijvoorbeeld een scanbeleid voeren, waarbij documenten worden gescand en er dus minder papieren op het bureau belanden. Als werknemer doe je er goed aan om papieren die toch geprint moeten worden, goed te organiseren in mappen in een ladenblok of kast en je documenten overzichtelijk te houden zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden.

Opgeruimd bureau

Kleurgebruik

Het is al lang bewezen dat kleur een groot effect heeft op de productiviteit van mensen. Zo is de kleur blauw stimulerend voor de geest, inspireert geel de creativiteit, beïnvloedt rood je lichaam en zorgt groen voor rust.

Maar met alleen het uitkiezen van een kleur ben je er nog niet. Het meest belangrijke is de intensiteit van je kleurgebruik. Felle kleuren werken stimulerend terwijl zachte kleuren een kalmerende werking hebben.

Als het niet mogelijk is om bijvoorbeeld hele muren te verven, denk dan in accessoires en gebruik daarin de juiste kleurencombinaties die aansluiten bij de werkzaamheden van de werknemers. Sommige bedrijven laten zich ook adviseren in het kleurgebruik binnen kantoor om de productiviteit te bevorderen.

Groen in een pot

Naast kleurgebruik doen planten het ook altijd goed op de werkvloer. Niet alleen geeft het een vrolijk en levendig aangezicht, ze zorgen ook voor extra zuurstof op kantoor.

Planten op kantoor

Natuurlijk licht

Licht zorgt voor een vergroting van productiviteit, energie en creativiteit. Natuurlijk licht is daarbij het beste licht dat je kunt hebben. Niet elke ruimte is geschikt om veel natuurlijk licht binnen te laten, maar met de inrichting van je kantoor kun je er bijvoorbeeld wel op letten om zoveel mogelijk bureaus in de buurt van een raam te plaatsen.

Als natuurlijk licht door de ruimte beperkt wordt of helemaal geen optie is, kies dan voor indirect licht dat via de muren of plafond weerkaatst. Dit werkt meer kalmerend dan wanneer er lampen direct naar beneden schijnen.

We hopen dat deze tips je helpen de productiviteit op kantoor te verhogen even eventuele knelpunten te signaleren. Mocht je onze hulp willen bij het verbeteren van de ergonomie op kantoor of bij het optimaliseren van de kantoorinrichter, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter