De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Zo creëert u een ergonomisch kantoor

Zo creëert u een ergonomisch kantoor

Merendeel van de mens brengt een groot deel van de week door op het werk. De plek waar u werkt, moet u geen gezondheidsklachten opleveren. U dient te beschikken over de juiste (hulp)middelen om uw werk goed te kunnen doen. Dat wil zeggen dat u uw lichaam niet te zwaar moet belasten door bijvoorbeeld een verkeerde houding of doordat u te ver moet reiken om bij uw spullen te komen. Gezondheidsklachten kunnen leiden tot verzuim en dat wil iedere werkgever tot een minimum beperken. Een goede werkplek zorgt ervoor dat medewerkers effectiever kunnen werken. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een ergonomisch verantwoord kantoor. Maar hoe doet u dit?

Zit sta werken

Werken op kantoor betekent vaak dat iemand veel zittend werk verricht. En dat is niet altijd goed voor de gezondheid. Bovendien zorgt regelmatig bewegen voor een betere concentratie. Tijdens het werk de houding variëren, draagt bij aan efficiënt werken en minder rugklachten. Een wisselende werkhouding kan bereikt worden met een zogenaamde sta zit werkplek. Dit is een werkplek met zowel een mogelijkheid om zittend of staand aan een bureaublad te werken. Het aandachtspunt hierbij is dat het blad in hoogte verstelbaar is, zodat meerdere mensen gebruik kunnen maken van deze werkplek. Heeft u hele sportieve medewerkers? Dan kunt u zelfs kiezen voor een bureau met fietsstoel. De medewerker fietst terwijl hij of zij werkt. Bewegen is gezond!

zit sta werkplek

Kies de juiste bureaustoel

Een juiste zithouding zorgt ervoor dat er geen gezondheidsklachten ontstaan. Een goede bureaustoel moet in de eerste plaats goed zitten. De zitting is in hoogte en diepte verstelbaar. Het is belangrijk dat de knieën in een hoek van ongeveer 90 graden plat op de grond staan. De armleuningen van de stoel kunnen lager en hoger maar ook zo dat de zit breder of smaller is. De leuning kan vastgezet worden of kan op een dynamisch stand staan, zodat deze een beetje mee naar achteren beweegt als de medewerker er tegen leunt. De lendensteun moet op de juiste hoogte en dikte kunnen worden ingesteld om de individuele lendenholling goed te ondersteunen. Niemand heeft eenzelfde figuur en zo kan iedereen op een prettige manier zitten.

ergonomische bureaustoel

Bureaus van formaat

Een bureaublad moet ruimte bieden om documenten en hulpmiddelen neer te leggen. Ook moet er een computer of laptop op staan. Er is dus wel wat ruimte nodig waar bij de kantoorinrichting rekening mee moet worden gehouden. Als een blad te groot is en een medewerker te ver moet reiken, kunnen rug-, schouder- en nekklachten ontstaan. Dit inzicht heeft er voor gezorgd dat andere, kleinere bladformaten gebruikelijk zijn. Een bureaublad heeft meestal een afmeting van 160 bij 80 centimeter. En uiteraard is het bureau in hoogte verstelbaar met een zwengel of elektrische hoogteverstelling. Zo kan, in combinatie met een goede bureaustoel de juiste werkplek ingesteld worden.

bureaus met een groot formaat

In alle rust werken

Het werken in een open ruimte heeft voordelen, er is meer interactie en overleg mogelijk tussen de medewerkers. Maar dat is ook een nadeel. Er kan te veel geluid zijn in de ruimte, waardoor het geconcentreerd werken lastig kan zijn. Het plaatsen van akoestische bureauwanden vermindert de geluidsoverlast aanzienlijk. Akoestische bureauwanden zijn leverbaar in een breed scala aan stofmogelijkheden in veel kleuren. Het is zelfs mogelijk om de bureauwanden te voorzien van uw logo of uw marketingfoto’s.

bureauwanden voor op kantoor

 

Een ergonomische werkplek inrichten is belangrijk. Juist omdat de productiviteit van medewerkers beter is, als zij op een prettige en bij hen passende manier hun werk kunnen doen. Wilt u meer informatie over onze producten en weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter