De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Wat zijn de voordelen van akoestische kasten?

Wat zijn de voordelen van akoestische kasten?

Op kantoren komt geluidsoverlast tegenwoordig steeds vaker voor. Doordat een kantoor vaak niet meer wordt ingericht als traditioneel cellenkantoor, worden groepen mensen vaker bij elkaar geplaatst. Door de hedendaagse kantoorinrichtingen en het feit dat communicatie tegenwoordig van groot belang is, neemt de geluidsoverlast op het werk aanzienlijk toe. Er zijn diverse manieren om storende achtergrondgeluiden tegen te gaan, zoals het plaatsen van bureauwanden, wandpanelen en systeemplafonds. Ook akoestische kasten kunnen bijdragen aan een vermindering van de geluidsoverlast. De voordelen van deze soort kasten worden in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Geluiddempend en verminderde nagalm

Het plaatsen van een akoestische kast in een kantoorruimte zorgt voor zowel het dempen als het verminderen van de nagalm van geluiden.

Robberechts akoestische schuifdeurkast

Betere spraakverstaanbaarheid

Door de demping van storende achtergrondgeluiden en de vermindering van de nagalm wordt de spraakverstaanbaarheid beter. Dit is bijvoorbeeld aangenaam tijdens het voeren van een persoonlijk gesprek met een collega, of wanneer je telefoneert met een klant.

Bevordert concentratievermogen

Doordat je niet wordt afgeleid door storende geluiden kan je jezelf extra focussen op het werk wat op dat moment belangrijk is. De plaatsing van een akoestische kast kan dus zorgen voor een bevordering van het concentratievermogen.

Extra bergingsruimte

Naast de voordelen met betrekking tot de vermindering van storend geluid, creëer je met een akoestische kast uiteraard ook de nodige bergingsruimte. Zo kan je belangrijke documenten in de kast bewaren, of je werkruimte gezellig inrichten door een persoonlijk voorwerp in de kast te zetten.

Ruimte scheidend

Een ander voordeel is dat een grote ruimte met behulp van een akoestische kast onderverdeeld kan worden in gescheiden ruimtes. De kast zorgt dat geluiden van mensen aan de ene kant van de kast niet storend zijn voor personen die aan de andere kant van de kast zitten, en andersom. Een akoestische kast is een ideaal meubel om meerdere ruimtes in een ruimte te creëren.

Naast de bovengenoemde voordelen van akoestische kasten in kantoorruimtes, zijn deze te verkrijgen in allerlei verschillende breedte-, lengte- en hoogtematen. Ook zijn de kasten en de topbladen in diverse kleuren beschikbaar.

akoestische kasten

Een akoestische kast kan dus om diverse redenen worden gebruikt bij jou op kantoor. Het bevordert het concentratievermogen, de samenwerking tussen werknemers en daarmee de productiviteit.

Meer weten over akoestische kasten of kunnen we je ergens anders mee helpen? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter