De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Wat voor soort kantoorinrichting past bij uw bedrijf?

Wat voor soort kantoorinrichting past bij uw bedrijf?

Een goede kantoorinrichting is alles behalve onbelangrijk. Een goede inrichting van uw kantoor zorgt voor een uitstraling die past bij het bedrijf. Bovendien dient de inrichting functioneel te zijn, zodat het uitvoeren van de werkzaamheden ten goede komt. Daarom is het van belang om vooraf goed na te denken over de inrichting van uw kantoor. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u direct aan de slag.

Opstelling en indeling

Voordat u zomaar willekeurig wat bureaus, stoelen en kasten neerzet is het verstandig om na te denken over hoe u het kantoor vorm gaat geven. Baseer dit op wat er uiteindelijk nodig zal zijn in uw kantoor. Wilt u juist een open ruimte creëren waar alle collega’s met elkaar in contact staan? Of is het verstandiger om afzonderlijke werkplekken te creëren? Om dit te bepalen kunt u bijvoorbeeld kijken naar de mate van samenwerking die plaats zal moeten vinden tussen uw collega’s of de informele werksfeer die wel of niet gewenst is op het kantoor.

Kantoorinrichting Maastricht bij Forza Asset Management (15)

Zorg dat er vervolgens genoeg ruimte is per werkplek. Een te druk kantoor oogt rommelig en heeft een negatief effect op de werkeffectiviteit. Tot slot is het zinvol om te kijken of er akoestisch gezien nog met bepaalde zaken rekening gehouden dient te worden. Een slechte akoestiek in het kantoor kan u meer problemen bezorgen dan u lief is.

 

Hoeveel licht heeft uw kantoorruimte nodig?

Over het algemeen geldt hoe meer natuurlijk licht hoe beter. Daglicht heeft een positief effect op de gemoedstoestand van mensen en zorgt voor een open uitstraling van uw kantoor. Zorg daarentegen dat er ook een oplossing is voor teveel lichtinval. Is er geen of weinig licht aanwezig? Zorg dan voor voldoende verlichting. Bij voorkeur daglichtlampen. Deze lampen zorgen voor een redelijke imitatie van daglicht en dragen positief bij aan de productiviteit van u en uw collega’s.

Inrichting van uw ruimte

Als de opstelling en indeling bekend is kunt u zich gaan buigen over de inrichting zelf. Zorg ervoor dat uw inrichting zo veel mogelijk strookt met uw bedrijfsidentiteit. Vanzelfsprekend is een chique advocatenkantoor niet de plaats om de meest trendy stoelen en tafels te plaatsen en is de marketingafdeling van een dynamisch kledingmerk niet de plek voor grenen wandkasten. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de wensen van werknemers. Vraag hen wat zij wel en niet graag terugzien in de inrichting van hun kantoor en bekijk of dit realiseerbaar is. Op deze manier wordt jullie kantoor daadwerkelijk jullie eigen plek. Dit komt de saamhorigheid zeker ten goede.

Zoals u ziet dient u best met een aantal zaken rekening te houden wanneer het aankomt op het inrichten van u kantoor. Heeft u vragen of wilt u graag advies van een professionele partij? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter