De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Waarom kantoor herinrichting eens in de zoveel tijd goed is

Waarom kantoor herinrichting eens in de zoveel tijd goed is

Er komt een moment dat uw kantoorinrichting toe is aan vervanging en verandering. Op basis van verschillende redenen kan hiervoor gekozen worden. Waarom het herinrichten van uw kantoor één keer in de zoveel tijd goed is, leggen wij aan de hand van onderstaand artikel uit.

Inspirerende werkplek

Herinrichting van het kantoor kan zorgen voor inspiratie op de werkplek. Vooral in de creatieve sector waarbij het creatief denken een onderdeel is, is dit belangrijk. De omgeving kan het personeel inspireren en helpen goed de werktaken uit te oefenen. De productiviteit kan toenemen door herinrichting van het kantoor. Bij een inspiratievolle werkplek kunt u denken aan het toevoegen van kunst, persoonlijke touch (bijvoorbeeld foto’s), vormen, structuren en kleurgebruik. Zo kan er ook een inspiratiewand worden geplaatst die van toepassing is voor het bedrijf, personeel of lopende projecten.

Kantoorsfeer

Een kantoor die al jaren lang dezelfde inrichting en kleurgebruik hanteert, kan de sfeer op den duur verliezen. Door een betere ambiance op het kantoor en een nieuwe frisse wind, wordt het personeel tevens een stuk productiever. Daarnaast kan het herinrichten van uw kantoor zorgen voor een goede stimulans. Zo kan er sfeer gecreëerd worden door juiste lampen, een open werkplek en gebruik van warme kleuren. Ook planten kunnen op het kantoor de sfeer verhogen. Wel is het van belang dat u bij het herinrichten van uw kantoor altijd let op het ergonomische aspect. Dit zodat iedere werknemer een ergonomische werkplek heeft en prettig kan werken zonder enige strubbelingen.

luxe kantoorinrichting

Andere redenen

Het herinrichten van uw kantoor kan een must zijn wanneer een werkplek of bedrijf een andere functie aanneemt. Zo kan het zijn dat de personeelssamenstelling veranderd. Hierbij is het dan verstandig om tevens de inrichting aan te passen. De omgeving van de werkplek moet ten alle tijden passen bij het bedrijf en personeel. Dit zorgt namelijk voor één geheel en het personeel zal zich hierdoor meer verbonden voelen met het bedrijf en collega’s. Een laatste reden voor herinrichting is dat het meubilair nog voldoet maar veel te groot is. Standaard werkplek is tegenwoordig 160 x 80 cm en zeker ouderwetse hoekbureaus of CAD bureaus zijn veel te groot. Ook kan de kleurstelling van het meubilair verouderd zijn en niet meer passend bij de organisatie.

Uitstraling van het bedrijf

De uitstraling van het bedrijf is zeer belangrijk. Door middel van kantoor herinrichting kan dit doorgevoerd worden. Vaak wachten bedrijven te lang met het herinrichten van een kantoor, waardoor de inrichting verouderd en weinig sfeer meer uitstraalt. Op zijn tijd moet een kantoor gemoderniseerd worden. Dit zorgt namelijk voor een blijvende werkmotivatie, het meegaan met de tijd en verbintenis met het bedrijf en medewerkers. Tip: bij het veranderen van uw kantoorinrichting is het raadzaam om tevens input te vragen van uw medewerkers. Zo voelen zij zich serieus genomen, betrokken en zullen de werkplekken nauw aansluiten op hun wensen en behoeften. Dit zorgt voor meer waardering en hogere werkproductiviteit!

Mocht u niet goed weten wat u exact wilt veranderen aan de kantoorinrichting of bent u zoekende naar een juiste stijl? Wilt u een kritische blik over uw huidige kantoor? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij zullen u hierin adviseren en zo samen komen tot een mooie oplossing!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter