De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Waarom is goede kantoorakoestiek zo belangrijk?

Waarom is goede kantoorakoestiek zo belangrijk?

Orienteer je je op het verbeteren of veranderen van werkplekken op kantoor? Dan heb je waarschijnlijk ook al de term kantoorakoestiek voorbij zien komen. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt bij het inrichten van je kantoor?

Op werkplekken met een minder goede kantoorakoestiek heersen vaak dezelfde problemen en irritaties. Denk bijvoorbeeld aan een nagalm die je steeds hoort tijdens het voeren van een gesprek of andere slechte communicatie. Maar ook een verminderde concentratie doordat je steeds afgeleid wordt heeft te maken met kantoorakoestiek. Die concentratieproblemen hebben vaak weer het maken van foutjes tot gevolg. Inmiddels is ook uit onderzoek gebleken dat lawaai invloed heeft op de productiviteit op de werkvloer.

Wat doet goede kantoorakoestiek?

Door de akoestiek op de werkplek te analyseren en aan te pakken, heeft dit een positief effect op de communicatie en interactie tussen werknemers. De werksfeer is beter en de communicatie verloopt soepeler. Omdat er minder irritaties en concentratieproblemen zijn, nemen ook ziekteverzuim en stress af. Juist omdat deze factoren bedrijven ook geld kosten, vinden organisaties de investering in kantoorakoestiek waardevol.

Designobjecten aan de muur voor kantoorakoestiek

Designobjecten aan de muur met een akoestische dempingswaarde. Samen zorgen ze voor een betere kantoorakoestiek.

Het nieuwe werken en de kantoortuin

Veel mensen hebben het gevoel dat de problematiek rondom kantoorakoestiek pas enkele jaren echt aan de orde is. Deze gedachte is helemaal niet zo vreemd, want op werkplekken in Nederland is de afgelopen jaren ook veel veranderd. Neem bijvoorbeeld de ontwikkeling van ‘het nieuwe werken’, waarbij we steeds flexibeler zijn in waar en wanneer we werken. Een andere trend is de kantoortuin; deze komt steeds vaker voor in kantoorgebouwen. Beiden hebben uiteraard hun voordelen, maar het grote nadeel is de slechte akoestiek die het vaak tot gevolg heeft.

Hoe verbeter je de kantoorakoestiek?

Dat kan op diverse manieren. Een manier om de akoestiek op de werkplek te verbeteren is met een akoestisch plafond. Ook zijn er bureauschermen om de verstaanbaarheid te optimaliseren en hebben vloeren, meubels en wanden invloed op de akoestiek. Verder is het belangrijk om bij de kantoorinrichting rekening te houden met stilteruimtes, zodat medewerkers zich altijd even kunnen terugtrekken als ze zich echt goed moeten concentreren of een belangrijk (telefoon)gesprek moeten voeren.

Betere kantoorakoestiek dankzij akoestische wandtegels

Deze wandtegels zorgen voor een betere kantoorakoestiek. De plantenbak is een mooi accessoire voor extra groen op kantoor.

Jammer genoeg wordt het belang van kantoorakoestiek vaak onderschat. We hopen met dit bericht meer aandacht te krijgen voor de problematiek en willen je graag helpen bij het verbeteren van de akoestiek op je werkplek. Kunnen we iets voor je betekenen? Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, we gaan graag met je in gesprek! Of kijk eens op ons Pinterestbord over kantoorakoestiek, daar vind je mooie voorbeelden van wat we bij bedrijven doen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter