040 286 1441info@dekantoorinrichter.comWinde 13, Geldrop

4 toepassingen van een glazen kantoorwand

bestickering glazen wand

Een tijd geleden zagen we nog veel gesloten systeemwanden bij kantoren. De laatste jaren zijn kantoren met glazen wanden steeds vanzelfsprekender. Glazen wanden staan voor transparantie en laat dat nu net een kernwaarde zijn die voor veel bedrijven steeds belangrijker is geworden. Hoe kunt u nu beter (letterlijk) laten zien hoe transparant u bent als bedrijf, dan met glazen kantoorwanden? Wij laten in dit artikel zien hoe u glazen kantoorwanden kunt toepassen in uw kantoorinrichting.

1. Minimalistisch

Ga voor een minimalistische look en een grote mate van transparantie door glaspanelen over de volle hoogte en breedte tegen elkaar te zetten, bijvoorbeeld voor een vergaderruimte. Deze glaspanelen worden gekoppeld met een transparant glasbandje of met transparante siliconenkit. Door de onopvallende randen krijgt de glazen kantoorwand een ruimtelijke en transparante uitstraling met veel licht.

Glazen scheidingswanden

Bron: Bloglovin

2. Transparante privacy

Het klinkt als een tegenstrijdigheid: transparante privacy. Toch is het mogelijk met akoestische volglaswanden waarbij zogenaamde drukschotten boven het systeemplafond worden geplaatst. Voeg daar valdorpels onder de deuren aan toe en de ruimte is zo geïsoleerd dat het geluid in de ruimte blijft en niet te horen is in naastgelegen ruimtes. Heeft u nog meer privacy nodig? Dan kiest u voor (gedeeltelijk) gematteerde glaswanden. Een dergelijke oplossing is ideaal als u het ruimtelijke en open karakter van uw kantoor wilt behouden maar toch een ruimte wilt creëren waar medewerkers ongestoord kunnen overleggen, bellen of geconcentreerd kunnen werken.

Volglaswanden aluminium profiel kantoorrenovatie

Volglaswanden met aluminium profiel

3. Industriële look

In een industrieel kantoor passen glaswanden met zwarte stalen frames perfect. Een industrieel pand heeft vaak grote open ruimtes. Om toch afgescheiden werkplekken te creëren kun je glaswanden gebruiken met een stoer zwart frame. Op die manier behoud je de open ruimtelijke sfeer en benadruk je het industriële karakter van de kantoorruimte.

Industrieel kantoor met glazenwand

Bron: Pinterest

4. Creatief design

Creatieve bedrijven zijn vaak op zoek naar een creatieve uitstraling. Maar hoe creatief uw bedrijf ook is, soms wilt u gewoon even ongestoord een telefoontje plegen zonder dat u zich meteen hoeft op te sluiten in een saai kantoorhok. Dit is mogelijk! Met volglaswanden waardoor u uw eigen creativiteit – of die van uw medewerkers – kunt loslaten. Laat uw volglaswand bedrukken met uw eigen logo of een prachtig design. Dit zorgt niet alleen voor een frisse look, maar creëert ook meteen de benodigde privacy.

Bent u geïnspireerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden van glazen scheidingswanden voor uw kantoor? Wij helpen u graag met passend advies. Heeft u een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder.Neem contact op

Willekeurige projecten

Eindresultaat Lumileds in Aken