De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Projectinrichting en privacy binnen kantoor en onderwijs

Projectinrichting en privacy binnen kantoor en onderwijs

Ieder mens is verschillend, maar wat we allemaal gemeen hebben is dat we een juiste werkomgeving nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Voor de arbeidsproductiviteit is het van groot belang dat medewerkers tevreden zijn over hun werkomgeving. Daarbij speelt projectinrichting een belangrijke rol.

Rust en concentratie

Binnen de projectinrichting moet er gezocht worden naar de juiste balans. Werknemers moeten gefocust en in rust kunnen werken, maar met gemak een collega kunnen aanspreken voor overleg. Daarbij speelt het binnenklimaat ook een belangrijke rol op ons concentratievermogen.

Onderwijs

Binnen het onderwijs is het belangrijk dat het gebouw geheel in dienst staat van de kinderen. Veiligheid, privacy en functionaliteit staan daarbij voorop, maar ook een inspirerende omgeving is belangrijk. Dit wordt met name geuit in materiaal- en kleurkeuze. Naast deze factoren zijn er ook nog akoestische eisen, omdat er in scholen veel interactie is en door leerlingen gespeeld wordt. Bovendien moet er ook gewoon lesgegeven worden en moeten vergaderingen kunnen plaatsvinden waarbij iedereen elkaar goed kan verstaan. Het is daarom van groot belang dat de akoestiek van het gebouw hierop ingericht is.

Kantoor

Wat voor werk je ook doet, concentratie is daarbij altijd belangrijk. Als kantoorwerker is er echter extra behoefte aan een rustige werkplek waarbij er gefocust kan worden op de werkzaamheden. Daarbij is privacy een belangrijk element. Privacy wordt gezien als een universele basisbehoefte die ook op het werk hoog in waarde staat. De projectinrichting voor kantoor moet dan ook een focus hebben op ongestoord en geconcentreerd werken.

Vormen van privacy

Binnen werkgebied bestaan er twee soorten privacy: informational privacy en stimulation privacy. Bij informational privacy is het uitgangspunt om persoonlijke informatie af te schermen voor anderen. Bij stimulation privacy ligt de nadruk meer op omgevingsfactoren en de mogelijkheid om storende invloeden te voorkomen of te beperken. Privacy kan op verschillende manieren worden nagestreefd, dit is afhankelijk van persoonlijkheid, humeur en het type werkzaamheden wat moet worden uitgevoerd.

Het nastreven van privacy verschilt per individu. Met de juiste projectinrichting wordt een kantoor of school zo ingericht dat iedereen zijn eigen privacy kan vinden op de werkvloer. Hierbij moet er gedacht worden aan de verschillende vormen van privacy. Belangrijk bij de inrichting is dat er niet perse een focus wordt gelegd op individualiteit, maar dat het de mogelijkheid creëert om zelf een werkplek te vinden waarbij zelf zeggenschap kan worden gedaan over de vorm en het niveau van privacy.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter