De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Kantoortuin inrichten? Zo doe je dat

Een kantoortuin hoeft geen horror te zijn. Kijk maar eens naar Coolblue. Hun werkplek is zelfs bekroond als leukste van Nederland. Een kantoortuin is allang geen saaie typfabriek meer. Met een beetje moeite maak je er een inspirerende werkplek van.

Belangrijke aandachtspunten bij het inrichten van jouw kantoortuin

Oke, die fijne inspirerende plek creëer je niet zomaar. Hiervoor is het belangrijk dat je bij het inrichten van je kantoortuin rekening houdt met een aantal belangrijke punten. Het belangrijkste punt: zorg voor een slimme indeling. Zo moet je ervoor zorgen dat jouw werknemers niet hutjemutje op elkaar zitten. De mondgeluiden van collega’s zijn namelijk niet heel bevorderend voor de concentratie. Je kunt er nou eenmaal niet omheen: een kantoortuin zit vol mensen, wat zorgt voor afleiding. Creëer daarom concentratie en/of bel plekken. Bij elkaar zitten is goed en zeker bevorderend voor de productiviteit, mits men zich wel kan afzonderen op momenten dat er geconcentreerd moet worden gewerkt.

Creëer een aparte relaxruimte naast de kantoortuin

Een ballenbak, een schommel, een kroeg: verzin het maar of er is een ruimte voor in het kantoor van Coolblue. Even bijkletsen met je collega? Doe dat dan in de ballenbak. Zo val je niemand lastig. Wil je even ontspannen? Ga dan een potje tafeltennissen of tafelvoetballen in de hal. Het kan allemaal bij Coolblue. Zij hebben hun kantoortuin namelijk slim ingedeeld. Hoe? Door op een creatieve en speelse manier aparte relaxruimtes en concentratieruimtes te creëren. En weet je wat het allerleukste is? Je kunt net als Coolblue, heel gemakkelijk je huisstijl terug laten komen in deze ruimtes. Zo wordt jouw kantoor helemaal eigen.

Richt jouw kantoortuin zo flexibel mogelijk in

Flexwerken: als bedrijf kun je er niet meer onderuit. Logisch ook, want het bevordert immers de productiviteit en de creativiteit van jouw werknemers. Zorg dus dat jouw kantoorruimte meegroeit met die flexibiliteit. De kantoortuin is daar de ideale oplossing voor. De grote open ruimtes zijn namelijk een perfecte ontmoetingsplek voor mensen. Stoelen worden makkelijk verschoven en mensen blijven op een makkelijke en laagdrempelige manier met elkaar in contact doordat ze in dezelfde ruimte werken.

Zo zorg je voor zo min mogelijk geluidsoverlast

Een kantoortuin staat gelijk aan geluidsoverlast, zou je denken. Maar niets is minder waar, mits je hem op de juiste manier inricht. Scheidingswanden zijn dan ook onmisbaar in een kantoortuin. Zorg er ook voor dat jouw kantoortuin beschikt over genoeg kantoormeubilair. Dit ziet er niet alleen veel gezelliger uit, maar zorgt ook nog eens voor een betere akoestiek.

Hulp nodig bij het inrichten van jouw kantoortuin? De Kantoorinrichter helpt je graag. Neem contact op met ons en we toveren jouw kantoortuin om in sfeervolle werkplek.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Een kantoor dat van top tot teen ingericht wordt en dat past bij de huisstijl van jouw bedrijf? Dan is de Kantoorinrichter wat jij zoekt. Wij helpen jou graag een nieuwe inspirerende omgeving te realiseren. Een omgeving waar je werknemers optimaal presteren.

Wij maken jouw kantoorinrichting compleet

Een nieuw kantoor moet aan tal van eisen voldoen, zoals de arbo-normen. Daarnaast moet je kantoor het liefst ook nog circulair zijn en passen bij je huisstijl. Wij denken graag met je mee. En een ding is zeker: dankzij ons brede assortiment kun je zeker een complete kantoorinrichting scoren bij ons. Van een mooie bureaustoel of vergaderstoel tot verlichting.

Een complete kantoorinrichting die aansluit op jouw imago

Het is belangrijk dat je kantoorinrichting aansluit op het imago en de huisstijl van je bedrijf. Een goed ingericht pand versterkt namelijk de boodschap van jouw bedrijf naar klanten, relaties en medewerkers. Wij kunnen je helpen jouw huisstijl terug te laten komen in de kantoorinrichting. Dit kan al met hele kleine aanpassingen. Bijvoorbeeld door de kleur van je huisstijl in bepaalde elementen terug te laten komen. Heb jij een jong, dynamisch en hip bedrijf? Een bedrijf waarin het nieuwe ‘agile’ werken centraal staat? Dan is het belangrijk dat je deze flexibele werkstijl ook terug laten komen in je complete kantoorinrichting. Bijvoorbeeld door middel van flexplekken en een comfortabele zithoek waar je werknemers hun klanten kunnen ontvangen. Wij kunnen je helpen de juiste sfeer neer te zetten in je bedrijfspand.

 

Vooraf een indruk van jouw nieuwe kantoorinrichting

Benieuwd naar hoe jouw complete kantoorinrichting eruit komt te zien als wij voor je aan de slag gaan? Dankzij ons tekenprogramma kunnen wij een prachtige 3D visual voor je maken. Zo kun je in één oogopslag zien of de kantoorinrichting compleet is en of deze voldoet aan al je wensen en eisen.

 

Ook aan duurzaamheid wordt gedacht

Als we het over een hot topic hebben, dan hebben we het over duurzaamheid. Bij het inrichten van een bedrijfspand kiezen mensen dan ook steeds vaker voor een duurzame kantoorinrichting. Zo is kantoormeubilair waarin alleen natuurlijke materialen zijn verwerkt of meubilair wat volledig organisch afbreekbaar is momenteel zeer in trek. En hier kunnen wij jou bij helpen. Er zijn talloze manieren om duurzaam te werk te gaan bij je nieuwe kantoorinrichting.

 

Met de Kantoorinrichter maakt u de kantoorinrichting compleet! Wil je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij een complete kantoorinrichting van jouw kantoor? neem dan contact op met de Kantoorinrichter. Wij helpen je graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Flexplekken zijn inmiddels niet meer weg te denken bij veel organisaties. Kantoortuinen worden steeds vaker ingewisseld voor flexwerkplekken. Dit betekent geen eigen bureau meer en elke dag weer andere collega’s om je heen. En dat niet alleen: ze zorgen ook voor meer verantwoordelijkheid en vrijheid. Met een flexruimte gaan jouw werknemers niet meer naar hun werk, maar aan het werk. En dat is toch wat elk bedrijf wil? Lees hier hoe je flexruimtes creëert op kantoor. De kantoorinrichter helpt jou hier graag bij.

Benut alle ruimte met flexplekken

Ben je van plan om flexruimtes te creëren op kantoor? Goed idee want ze zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de moderne kantoorinrichting. Let er wel op dat je bij het creëren van flexplekken gebruik maakt van alle ruimte die er is. Flexplekken zijn ideaal om onbenutte ruimtes in jouw kantoor op te vullen. Met een flexruimte geef je jouw kantoor een moderne look en creëer je ook nog eens meer ruimte. Win-win!

Laat je werknemers meedenken

Flexplekken doorvoeren doe je niet van de ene op de andere dag. Overgaan op flexplekken is namelijk een hele verandering. Want niet alleen de ruimte is anders, ook de manier van werken wordt anders. Ga daarom altijd eerst met je werknemers om de tafel zitten om ideeën te bespreken. Inventariseer hun wensen en betrek ze in het veranderproces. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat de plekken uiteindelijk door je werknemers in de praktijk gebruikt gaan worden en zij van het flexwerken een succes kunnen maken.

Creëer ontmoetingsplekken in de buurt van flexruimtes

Bij flexplekken horen ook ontmoetingsplekken. Waar ontmoeten werknemers elkaar anders? Op de ontmoetingsplekken ontmoeten werknemers elkaar op een informele en gezellige manier. Een ontmoetingsplek kan bijvoorbeeld een mooie koffiebar in het centrum van jouw kantoor zijn. Ouderwetse, stijve en saaie vergaderingen zijn verleden tijd dankzij deze ontmoetingsplekken. Hierdoor besparen jouw werknemers niet alleen tijd, maar worden ze ook veel creatiever. Ontmoetingsplekken geven namelijk een unieke sfeer op kantoor, waardoor ze bijdragen aan een productieve en creatieve werksfeer.

Zie jij dat flexwerken wel zitten en wil jij meer weten over het creëren van een flexruimte? De kantoorinrichter helpt je graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Moderne kantoorinrichting

Vergeet Google met de glijbanen en skiliften en zitzakken. Negeer voor het gemak ook even Microsoft met de hypermoderne vergaderplekken die iedereen mag gebruiken. (Yep, ook mensen die er niet werken of helemaal geen klant zijn). Ieder bedrijf wil graag een moderne kantoorinrichting en dat kun je al vrij eenvoudig regelen. In dit artikel geven we je wat tips en inspiratie om vooruit te komen met je kantoorinrichting. Zonder omgevallen boten. Of scooters omgetoverd tot kruk.

Hoe meer daglicht, hoe beter

Licht maakt iedereen gelukkig en productief. Dat mag dus niet ontbreken in je kantoorinrichting. Een modern kantoor heeft veel hoge en grote ramen. Daglicht zorgt niet alleen voor betere werkprestaties, maar geeft een kantoor ook een moderne look. Ken je die uitspraak: ‘Zo romantisch als een tl-buis?’ Die is er niet voor niets. Ook goede verlichting is belangrijk bij een moderne kantoorinrichting. Hierbij geldt: hoe unieker hoe beter. Van ronde en bolle vormen tot strakke en rechte vormen. Kies sfeer- en werkverlichting die zowel mooi als efficiënt is!

Hoe transparanter, hoe beter

Donkere, hokkerige kantoren zijn passé. Een kantoor hoort een plek te zijn waar je inspiratie opdoet en waar je met mensen in contact komt. Waarom zouden we onze kantoorruimtes, vergaderruimtes en andere ruimtes nog afschermen met dichte wanden? Openheid is een musthave in jouw nieuwe moderne kantoorinrichting. Maar hoe creëer je een ruimte die zowel open als afgeschermd is? Simpel: met glas. Glazen deuren, glazen wanden. Dit bevordert ook nog eens de hoeveelheid daglicht in jouw kantoor. Win-win!

Hoe flexibeler, hoe beter

De flexibele werkplekken zijn niet meer weg te denken uit de moderne bedrijfscultuur. En hiermee dus ook niet uit jouw moderne kantoorinrichting. Flexibele werkplekken zijn werkplekken waar iedereen met zijn of haar laptop neerstrijkt. Vaste plekken en bureau’s zijn hiermee dus verleden tijd. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij mogelijk op te zetten. Probeer wel gezellige hoekjes en afgeschermde plekken in te richten voor overleg, telefoontjes en ontspanning.

Hoe duurzamer, hoe beter

Stiekem zijn we allemaal duurzaamheids-freakies geworden. We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we kopen duurzame kleding. Een moderne kantoorinrichting kan dan ook niet achterblijven op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Kies daarom bijvoorbeeld voor duurzaam kantoormeubilair. Maar ook energiezuinige elektronica mag niet ontbreken in jouw hypermoderne kantoorinrichting. Als kers op de taart maak je jouw inrichting af met groen. Groen, groen en nog eens groen. Planten op kantoor zorgen voor meer zuurstof in de ruimte. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor een ontspannen gevoel. Kan geen zitzak tegenop.

Hoe ontspannender, hoe beter

Creativiteit hoort als vanzelf te stromen op kantoor. Maar een inspiratieloze en oncomfortabele omgeving maken dat wel wat lastiger. Creëer daarom interactieve ruimtes met verschillende zit- en ontspan mogelijkheden. Creëer bijvoorbeeld een leuke zithoek, met een echte comfortabele woonkamer stoel. Of plaats een tafelvoetbal- of tafeltennis tafel in de ruimte. Hoe ontspannender, hoe beter! Gratis tip: overleg daarover met je medewerkers. Wat vinden zij leuk om te doen? Zo weet je zeker dat de nieuwe aanwinsten ook echt worden gebruikt.

Meer weten over een moderne kantoorinrichting? De kantoorinrichter helpt je graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Bezig met een nieuwe kantoorinrichting? Een kantoor inrichten is geen makkie. Naast flexibiliteit en creativiteit wordt verwacht dat je bij de kantoorinrichting rekening houdt met de identiteit van de organisatie. En dan hebben we het nog niet gehad over de duurzaamheidselementen die inmiddels vanzelfsprekend zijn bij kantoorinrichting. Kun jij wel wat inspiratie en tips gebruiken? Wij helpen je een handje.

Een modern kantoor kent geen donkere plekken

Ieder mens wordt blij van licht. Sterker nog, we worden er niet alleen blij van, we hebben het nodig. Wil jij dat je werknemers productief aan de slag gaan? Zorg dan voor voldoende licht op kantoor. Het liefst daglicht. Ga voor grote ramen en werk veel met glas in verschillende ruimtes. Zo vangt iedere plek op kantoor een beetje daglicht. Hoe meer daglicht, hoe beter iedereen werkt.

Bron: Pinterest

Vermijd hokjes

Grijze, hokkerige kantoren zijn verleden tijd. Een kantoor hoort een plek te zijn waar je inspiratie opdoet en met mensen in contact komt. Hokjes passen daar niet bij. Openheid is een musthave in jouw nieuwe kantoorinrichting. Hoe transparanter en opener, hoe beter!

Kantoor inspiratie voor creativiteit

Creativiteit hoort te ontstaan op kantoor. Maar hoe kan dat als jij en je team zich in een inspiratieloze omgeving bevinden? Dat kan simpelweg niet. Creëer daarom interactieve ruimtes met verschillende zit- en ontspanmogelijkheden. Bouw bijvoorbeeld een leuke bar en zet daar een paar kleurrijke barstoelen tegenaan. Wat ook vaak helpt, is activiteiten toevoegen. Plaats een tafelvoetbal- of tafeltennistafel in de ruimte. Zo weet je zeker dat mensen op een ontspannen manier met elkaar kunnen communiceren.

Hoe groener, hoe beter

Groen is in alle opzichten een goed teken. Sleep die planten naar binnen. Ze zijn goed voor ons! Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit (meer zuurstof, heel fijn) en dragen daarnaast bij aan een beter welzijn en een lager stressniveau. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeer die planten met zich meebrengen. Eindeloos veel sfeer!

Kantoorinrichting inspiratie kleuren

Ook een mooi kleurtje mag niet ontbreken in jouw nieuwe kantoor. Verlies hierbij niet de controle, want te veel kleur leidt af. Ga bijvoorbeeld voor een gekleurde wand of voor een paar gekleurde meubels. Vind je het lastig om een kleur uit te kiezen? Hou het dan simpel. Doe alles in de kleur van jouw huisstijl. Dit geeft jouw kantoor ook gelijk een beetje identiteit.

Ga voor goede vloerafwerking

Vind je het lastig om te beslissen wat je graag op de vloer wilt leggen? Ga je voor tapijt, voor hout of voor tegels? Ga niet alleen voor wat jij mooi vindt, maar kijk hierbij ook naar de ruimte. Heb je te maken met een grote open ruimte? Ga dan voor vloerbedekking. Dit is beter voor de akoestiek.

 

Meer kantoorinrichting inspiratie nodig? De kantoorinrichter helpt je graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kantoor wandpanelen

Herken je het? Je zit op kantoor en probeert te werken aan een opdracht die morgen af moet zijn. Hiervoor moet je je even een uurtje concentreren. Lijkt geen probleem, toch? Helaas wordt je concentratie steeds verstoord door lawaai en nagalm van andere medewerkers. Dat is erg vervelend. Maar er is goed nieuws. Dit probleem kan heel gemakkelijk opgelost worden met behulp van kantoor wandpanelen. Daarmee creëer je een goede akoestiek, waardoor de productiviteit en het werkplezier van medewerkers weer omhoog schiet. Benieuwd naar wat kantoor wandpanelen voor jou kunnen betekenen? Je leest het in dit blog.

Wat is de functie van kantoor wandpanelen?

De belangrijkste functie van wandpanelen is verbetering van de akoestiek. De panelen zijn namelijk geluidsabsorberend. Dus wanneer er op kantoor overlast is door galmende ruimten of luid pratende medewerkers, dan zijn deze akoestische wandpanelen op kantoor een prima oplossing. Naast dat de wandpanelen de akoestiek verbeteren, geven ze ook nog eens een moderne uitstraling aan het kantoor door een betere inrichting en daarmee een prettigere werkomgeving.

Goede plaatsen voor wandpanelen kantoor

Om het beste resultaat te krijgen met de wandpanelen op kantoor is een goede locatie nodig. Een open kantoorruimte zorgt vaak voor het nagalmen van geluiden, vooral als het om een grote ruimte gaat. Een wandpaneel in een open kantoor is dan een van de beste opties om dit tegen te gaan. Ook in vergader- en conferentiezalen zijn deze panelen onmisbaar. Verder kunnen de wandpanelen op kantoor bijvoorbeeld geplaatst worden in de kantine of lobby. Heb jij ze liever op een andere locatie dan hierboven genoemd? Ook geen probleem. Wandpanelen passen in bijna elke ruimte.

Wandpaneel naar eigen inzicht samen te stellen. Hier met akoestische panelen en whiteboard

Kantoor wandpanelen naar eigen ontwerp

Geen enkel kantoor is hetzelfde, dus waarom zouden wandpanelen wel hetzelfde moeten zijn? Om die reden hebben wij een ruim aanbod van wandpanelen. De panelen kunnen op maat worden aangepast, van posterformaat tot de volle breedte of hoogte van wanden. De kleuren van de panelen zijn ook zelf te bepalen, zodat ze helemaal bij jouw kantoor passen. Liever geen effen kleur? Kies dan panelen met een print. Wij hebben een eigen fotodatabase met allerlei soorten prints. Zit daar niks voor jou tussen? Dan is er ook de mogelijkheid om een eigen foto aan te leveren die gebruikt wordt voor je panelen. Kortom, de keuze is reuze en zo zit er voor elk kantoor wel wat bij.

De voordelen van akoestische wandpanelen voor kantoor samengevat

Wandpanelen brengen een aantal voordelen met zich mee. Medewerkers brengen het grootste deel van hun tijd door op kantoor en met deze panelen kunnen zij prettiger werken. Want wandpanelen zorgen voor een betere akoestiek. Bij minder geluidsoverlast ontstaat er een prettigere werksfeer en een hogere arbeidsproductiviteit. Uiteindelijk zullen de panelen zich dus vanzelf gaan terugverdienen. Wandpanelen geven het kantoor bovendien een modernere en luxere uitstraling die ook bijdraagt aan het comfort van de medewerkers. Eigenlijk mogen kantoor wandpanelen dus niet ontbreken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Breng jij veel tijd door op kantoor? Dan is het wel zo fijn om in een comfortabele omgeving te werken met een luxe kantoorinrichting. En luxe hoeft niet duur te zijn. Met een paar simpele veranderingen kun jij binnen no time een luxe kantoorinrichting realiseren. Benieuwd hoe je dat doet? In dit blog lees je alles over een luxe kantoorinrichting.

Comfort op kantoor

Bij een luxe kantoorinrichting draait alles om comfort. Comfortabele werkplekken zijn onmisbaar op kantoor, aangezien werknemers daar het grootste deel van de dag doorbrengen. Bij een oncomfortabele werkplek krijgen werknemers gezondheidsklachten, zoals rugpijn, en worden zij minder productief. Denk bij een comfortabele werkplek aan een goede bureaustoel of een verstelbaar bureau. Een bureau dat kan worden afgestemd op de juiste hoogte en een goede bureaustoel zorgt voor een gezonde en productieve houding. Een luxe kantoorinrichting en comfort zijn onafscheidelijk van elkaar. Zonder comfort is er geen luxe.

Foto: Sedus

Luxe kantoorinrichting met design interieur

Als je denkt aan een kantoor komt er misschien nog steeds een grijze, lelijke en saaie inrichting naar boven. Maar grijze kantoren zijn inmiddels verleden tijd. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan een mooie en luxe kantoorinrichting. Een fijne werkomgeving verhoogt namelijk de productiviteit en bevordert daarnaast de sfeer op kantoor. Maar hoe realiseer je dan zo’n luxe kantoorinrichting? Met designinterieur bijvoorbeeld. Een modern design met luxe designobjecten zorgen voor een luxere uitstraling en een prettigere werkomgeving. Een luxe kantoorinrichting is misschien een investering, maar verdient zich uiteindelijk dubbel terug.

Luxe kantoorinrichting met deze belangrijke onderdelen

Een luxe uitstraling op kantoor ontstaat niet alleen door interieur. Ook andere faciliteiten dragen bij aan een luxe kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van een kantoor. Het netjes schoonmaken en onderhouden van het gehele kantoor zorgt namelijk ook voor een betere werkomgeving. Wanneer u de ruimte heeft, denk dan ook eens aan een mooie kantine met een overheerlijke gezonde keuken. Als laatste mag privacy absoluut niet vergeten worden. Een open ruimte stimuleert de samenwerking, maar een aparte ruimte draagt ook zeker bij aan een luxe kantoorinrichting. Sterker nog, een stilte ruimte is een must have voor een luxe kantoorinrichting.

Bedrijfs restaurant met luxe uitstraling door gebruik van mooie materialen
Foto: Archute

Groen, groen en nog eens groen

Het klinkt misschien gek, maar planten dragen ook bij aan een luxe en gezonde werkomgeving. En planten zijn goedkope luxe. Is dat even fijn! Daarnaast zorgen planten voor een goede luchtkwaliteit. Dit heeft weer effect op het welzijn van de werknemers. Het schijnt zelfs dat planten het stressniveau verlagen. Wil jij een luxe kantoorinrichting? Dan mogen planten niet ontbreken op jouw kantoor.

Luxe kantoorinrichting met de juiste akoestiek

Zonder goede akoestiek is het onmogelijk een luxe kantoorinrichting te realiseren. Een slechte akoestiek zorgt voor ruis op kantoor. En ruis is een grote stoorzender. Een slechte akoestiek verminderd de comfort die je hebt gecreëerd, de gezondheid en de productiviteit van je werknemers. Ga jij voor een luxe kantoorinrichting? Dan zijn vergaderruimtes, scheidingswanden en stilteruimtes niet weg te denken in jouw kantoor.

Vergaderruimte met een warme uitstraling door gebruik van oranje tinten

Wil jij ook een luxe kantoorinrichting, zodat jouw medewerkers zich comfortabeler voelen en productiever zijn? De kantoorinrichter helpt jou graag. Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in voor meer informatie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Schokkend maar waar: de meeste mensen brengen ongeveer een derde van hun dag door op het werk. En met 38 uur per week achter dat bureau…kan het maar beter een goede zijn. Een goede werkplekinrichting bevordert niet alleen het werkplezier van mensen, maar ook de gezondheid. En verdient dus de volle aandacht. Maar wat houdt een goede werkplekinrichting dan in? Dat leer je in dit blogartikel.

Het tijdperk van saaie, grijze kantoren is voorbij

Het tijdperk van saaie, grijze kantoren is passé. Zeker nu het nieuwe werken al niet eens zo nieuw meer is. Werken draait tegenwoordig om flexibiliteit, vrijheid en verantwoordelijkheid. En dit zie je terug in de werkplekinrichting van een kantoor. Als het goed is, tenminste. Medewerkers moeten zich thuis voelen op kantoor en er moet ruimte zijn voor kennisuitwisseling. Onderstaande tips helpen daarbij.

5 tips voor een perfecte werkplekinrichting

Onderstaande 5 tips helpen jou jouw werkplek zo in te richten dat jouw werknemers met liefde hele dagen op kantoor doorbrengen.

1. Creëer stilteplekken
Een beetje reuring op kantoor is natuurlijk gezellig, maar jouw werkplek moet zeker voorzien zijn van een stilteplek. Een plek waar iemand in rust zijn of haar werk kan uitvoeren, zonder dat hij of zij wordt gestoord. Of erger nog: gestoord wordt van de herrie.

Concentratie werkplekken zijn onmisbaar in de moderne kantoren

2. Ga voor comfortabele kantoormeubelen
Bij een werkplekinrichting draait alles om comfort. Niets is vervelender dan last hebben van je rug, armen en/of nek. Dat typt niet makkelijk. En klagen over zere ledematen kost ook tijd, zeker als het massaal gebeurt… Wij hebben daarom een breed assortiment aan comfortabele kantoormeubelen. Passend bij ieder budget uiteraard. Zo bent u ervan verzekerd dat medewerkers geen fysieke klachten krijgen door een verkeerde werkhouding.

3. Groen is goed
Met groen bedoelen we planten. Planten, planten en nog eens planten. Sleep ze naar binnen. Niet alleen omdat deze er zo leuk uitzien, maar vooral omdat planten op kantoor gezond zijn. Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit (meer zuurstof enzo, heel fijn) en dragen daarnaast bij aan een beter welzijn en een lager stressniveau.

Planten op kantoor voor een betere luchtkwaliteit

4. Kies de juiste verlichting
Het effect van licht op onze welzijn wordt vaak onderschat, maar licht heeft zeker wel een belangrijke invloed op ons. Goede lichtval is noodzakelijk voor de gezondheid en te weinig licht op de werkplek betekent minder productiviteit. Zorg daarom voor voldoende licht op kantoor. Met name daglicht is belangrijk. Is er te weinig daglicht? Vul dit dan aan met kunstlicht. Wij kunnen jou helpen jouw kantoor van de juiste verlichting te voorzien.

5. Creëer verschillende ruimtes voor verschillende taken
Een zithoek om te relaxen, een gezellige patio als ontmoetingsplek, stilte plekken om je te concentreren, vergaderruimtes met goede akoestische wanden en een ontspanningsruimte met bijvoorbeeld een tennistafel of een voetbaltafel. Dit zijn allemaal elementen die niet mogen ontbreken bij jouw nieuwe werkplekinrichting.

Ontspanningsruimte met voetbaltafel op kantoor

 

Meer informatie over een goede werkplekinrichting? De kantoorinrichter helpt je graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Is het die immer klagende collega? De waardeloze radiator of de oncomfortabele bureaustoel? Nee hoor. Geluid blijkt verreweg de grootste stoorzender op kantoor. Een slechte kantoor-akoestiek vermindert het comfort, de gezondheid en de productiviteit van medewerkers. Belangrijk om aan te passen dus. Hoe? We vertellen je er alles over in dit blogartikel.

3 redenen waarom de kantoor-akoestiek goed moet zijn

Voordat we je vertellen wat je moet doen voor een goede akoestiek in jouw kantoorruimte, is het belangrijk te weten wat akoestiek eigenlijk met mensen doet. Er zijn een aantal redenen waarom jij de akoestiek in jouw kantoor eens grondig onder de loep moet nemen:

1. Minder stress en ziekteverzuim
Welk onderzoek je ook bekijkt, in grote lijnen komen ze allemaal op hetzelfde neer: een goede kantoor-akoestiek zorgt ervoor dat stress en ziekteverzuim dalen. Geluidsoverlast kan letterlijk ziek maken. Mensen krijgen last van klachten als stress, hoofdpijn en vermoeidheid. En als je collega’s héél dol zijn op Skyradio, zelfs gehoorschade.

2. Concentratie, concentratie, concentratie
Geluid leidt af. En niet zo’n beetje ook. Met een trillende koelkast is het heel lastig om je te concentreren op een adviesrapport. En galmende telefoongesprekken op de achtergrond helpen niet om die stapel offertes op tijd de deur uit te krijgen. In een goede akoestische ruimte is het veel makkelijker je te focussen. En dus om beter werk te leveren.

3. Betere akoestiek = meer rust
Geluidsoverlast zorgt nou eenmaal voor onrust. De mensen die zich erin bevinden moeten steeds, onbewust, de storende galm en storende geluiden wegfilteren in de hersenen. Dit is op de duur vermoeiend.

  

Minder herrie met een betere indeling

Wil je weten of de akoestiek in jouw kantoor goed is? Of wil je de akoestiek in jouw kantoor verbeteren? Dan zit je bij de Kantoorinrichter goed. Wij helpen je om jouw kantoor zo goed mogelijk in te delen, waardoor mensen ongestoord kunnen werken. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld door elke werkomgeving in een kantoorpand in te delen naar activiteit. Hierdoor kunnen mensen een ruimte opzoeken die past bij hun taken. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat medewerkers die moeten schrijven, worden gestoord door bellende of vergaderende collega’s. Of dat de mensen die wél moeten bellen, elkaar gaan overschreeuwen.

Betere kantoor-akoestiek met deze middelen

Een lawaaiig kantoor kunnen we voorzien van vergaderruimtes, scheidingswanden en stilteruimtes. Dit soort elementen kleden we aan met akoestische materialen om geluid te absorberen. Een extra tip die we je graag meegeven: bundel lawaaibronnen. Zet bijvoorbeeld printers en scanners samen in een aparte ruimte. Zet de waterkoker en koffiemachines bij elkaar in de keuken of elders. Plaats al die geluid-producerende apparaten liefst op een centrale plek waar sowieso al geluid is. Zo heeft niemand er last van.

Meer informatie over jouw kantoor-akoestiek? De Kantoorinrichter helpt je graag op weg naar een kantoor dat werkt. Klinkt dit jou als (niet te harde) muziek in de oren neem dan contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

‘Je ogen blijven grijs. Ontkennen elke kleur. Het is alsof hier niemand woont. Alsof er niets gebeurt.’ In deze bekende hit zong Bløf over een probleem dat ook zomaar opgaat voor een gemiddeld kantoor. Grijs. Grauw. Regenachtig. Gelukkig kan het anders. Een stralende bedrijfsinrichting en medewerkers met een hemelsblauw humeur. Hoe je daarvoor zorgt? Je leest het in dit blog.

Zorg voor een efficiënte indeling

Struikelpartijen over het vloerkleed, onleesbaar papierwerk door afwezige verlichting, blauwe plekken door uitstekende kasten… Bij de inrichting van een bedrijfspand is de indeling prioriteit nummer één. Die bepaalt namelijk of mensen efficiënt kunnen werken of niet. Denk goed na over looproutes, de grootte van de bureaus en de indeling van de werkplekken. Je medewerkers – en hun ledematen – zullen je dankbaar zijn.

Bedrijfsindeling van het pand van te voren bepalen

Zorg voor voldoende daglicht

Dat bioritme schijnt toch best een dingetje te zijn. Mensen die op een plek werken met veel daglicht, slapen volgens onderzoekers langer. Ze bewegen ook meer en ervaren een hogere kwaliteit van leven. Wist je dat? Genoeg redenen waarom voldoende daglicht niet mag ontbreken in een nieuw of vernieuwd kantoor. Nog een bijkomend voordeel: hoe meer daglicht, hoe meer werk er uit het handen van medewerkers komt.

Net zo fijn werken als thuis

De woonkamertrend zie je ook steeds meer. Gezellige zitjes en hoekjes met een huiselijke sfeer. Geef je kantoor bijvoorbeeld een personal touch door een fotowand. Gebruik ook huiselijke materialen als kleedjes, kaarsjes en bloemen. Zo willen jouw werknemers nooit meer naar huis!

Creëer flexplekken

Bezig met een nieuwe bedrijfsinrichting? Dan mogen flexplekken niet ontbreken. Daarmee richt je jouw bedrijfspand slim in. Je bespaart kantoorruimte en geeft mensen de vrijheid om zelf hun manier en plek van werken te bepalen.

Zorg dat de bedrijfsinrichting aansluit op het imago

Net zo min als je het hoofdkantoor Google verwacht in een stoffig achterafgebouwtje, verwacht je glijbanen en tafelvoetbaltafels in een accountantskantoor. (No offence). Met een goed ingericht kantoor versterk je de boodschap van jouw bedrijf naar klanten, relaties en medewerkers. Wie ben je? Waar sta je voor? Dit uit je bijvoorbeeld door middel van kleurstellingen in het tapijt of een vooraf bepaald bladdecor op de werkplekken. Verder kan aankleding met zitjes in de huisstijlkleuren of gebruik van prints op de wanden goed helpen om een passende sfeer neer te zetten.

Hoe natuurlijker, hoe beter

Een vleugje natuur doet iedereen goed. Wist je al dat het plaatsen van planten in je bedrijfspand een positief effect heeft op medewerkers? Zij voelen zich positiever en energieker en dat bevordert de werkresultaten. Daarnaast fleurt een beetje groen de werkplek ook nog eens op en wordt koolstofdioxide omgezet in zuurstof. Win-win dus!

Denk aan duurzaamheid

Bij het inrichten van een pand kiezen steeds meer bedrijven voor een duurzame bedrijfsinrichting. Maar wat verstaan we daar precies onder? Nou… bijvoorbeeld kantoormeubilair waarin alleen natuurlijke materialen zijn verwerkt. Of meubilair dat volledig organisch afbreekbaar is. Er zijn talloze manieren om duurzaam te werk te gaan bij jouw nieuwe bedrijfsinrichting, zonder geitenwollensokken-uitstraling.

Meer informatie over een nieuwe bedrijfsinrichting? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in. De Kantoorinrichter helpt jou graag op weg en laat je de talloze mogelijkheden ontdekken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Een ergonomische werkplek: als bedrijf kun je er tegenwoordig niet meer onderuit. En dat is ook logisch! Wist je dat in een ‘gezond’ gebouw de medewerkers zo’n 10 tot 15% productiever zijn? En dan hebben we het nog niet eens over het ziekteverzuim, dat 1,5 tot 2,5% lager ligt. Redenen genoeg om een ergonomische werkplek te creëren. In dit blog vertellen wij jou hoe.

creëer stilteruimtes

Een ergonomische werkruimte heeft aparte plekken waar werknemers zich in stilte kunnen concentreren. Dit soort ruimtes worden ook wel stilteruimtes genoemd. Deze rustige werkplekken creëer je door bijvoorbeeld speciale geluidsabsorberende wandjes neer te zetten.

Een ergonomische werkplek is meer dan een goed bureau

Ergonomie gaat over de relatie tussen de mens en zijn of haar omgeving en heeft als doel een omgeving te creëren die is aangepast aan het menselijk lichaam en handelingen vergemakkelijkt. Een werkplek ergonomisch, ofwel gezond, inrichten gaat dus verder dan het neerzetten van een goede bureaustoel en een goed bureau. Ook moet je bij het creëren van een ergonomische werkplek rekening houden met omgevingsfactoren als licht, zuurstof, geluid, temperatuur en visuele stimuli. Het blijkt bijvoorbeeld dat we 30% productiever zijn bij 21 graden dan bij 27 graden celsius!

Stimuleer beweging

Een ding staat vast: lichamelijk actieve werknemers functioneren beter, zijn minder vaak ziek en zijn gemotiveerder. Tijd om jouw medewerkers te laten bewegen! Dit kan door middel van een fitnessruimte, maar je kunt het ook simpel houden. Stimuleer je werknemers bijvoorbeeld om vaker de trap te nemen of plaats een ping-pong tafels in de kantine. Dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens een nuttig tijdverdrijf voor je medewerkers.

Creëer zit- en stawerkplekken

Een ergonomische werkplek creëren lukt niet zonder zit- en stawerkplekken. De hele dag zitten is namelijk not done. Wanneer jouw medewerkers even willen staan, zetten ze de tafel gemakkelijk omhoog. Deze positieverandering geeft elke medewerker direct energie. Zo bestrijd je ook nog eens een dipje!

Planten zijn gezond

Vaak is de luchtkwaliteit in moderne kantoorgebouwen niet optimaal. De printer, het kopieerapparaat, de airco: ze vervuilen de lucht allemaal met onzichtbare schadelijke stoffen. Een plant filtert al deze slechte stoffen uit de lucht en verbetert de luchtkwaliteit. En dit heeft weer effect op de productiviteit en de tevredenheid van de werknemers. Wist je dat een werkomgeving die verrijkt is met planten een positief effect van 15 tot 19% procent heeft op de tevredenheid en het concentratievermogen van de medewerkers? Ook voelen ze zich meer thuis in een omgeving waar veel planten staan. Een mooie win-win situatie, toch?

Wij helpen jou een ergonomische werkplek te creëren

Wij helpen jou graag aan de gezondste werkplek. Wij hebben ergonomische kantoormeubilair in alle soorten en maten. De Kantoorinrichter helpt jou graag met het zoeken van een meubellijn die het beste bij je organisatie past.

Meer informatie over een ergonomische werkplek? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Voordelen van zit-sta werkplek.

Je bent sneller bij het koffiezetapparaat, je krijgt meer complimenten over je nieuwe broek en het is beter voor je gezondheid. Er zijn genoeg redenen om niet de hele dag achter je bureau te zitten op je kantoor. In dit blog laten we je zien waarom de hele dag zitten niet meer van deze tijd is.

Minder kans op gewichtstoename en obesitas

Van zitten word je dikker. Het rekensommetje is eigenlijk heel simpel: als je meer calorieën eet dan je verbrandt, kom je aan. En andersom val je af. Wist je dat je 170 extra calorieën verbrandt als je een dagdeel staand in plaats van zittend werkt? Leuk feitje hè. Dat zijn al gauw 1000 extra verbrande calorieën per week. Een sta-zitbureau is zo’n gek idee nog niet. Dit bureau is heel eenvoudig in hoogte verstelbaar, waardoor je staan en zitten makkelijk afwisselt.

Meer energie, hogere productiviteit

Je zou verwachten dat staand werken veel extra energie kost, maar niets is minder waar. Een zit-sta werkplek geeft de productiviteit en energie van werknemers een flinke boost. Staand werken zorgt onder meer voor een betere doorbloeding. Als je staat, pompt je hart ongeveer 10 keer zoveel bloed door je lichaam. Het resultaat van deze effectievere bloedcirculatie? Energie en productiviteit!

Minder rugklachten

Een stijve nek, pijnlijke schouders en een zere rug zijn veelvoorkomende klachten na een zittende werkweek. Het lichaam is simpelweg niet gemaakt om zoveel te zitten. Een zit-sta bureau is vaak een goede oplossing tegen rugklachten. Het is dan wel belangrijk dat het bureau op de juiste hoogte wordt ingesteld. Die hoogte is niet voor iedereen hetzelfde. Stel het bureau altijd zo in dat de armen in een hoek van ongeveer 90 graden ontspannen op het bureaublad kunnen rusten.

Wij helpen jou comfortabel te werken

Wij helpen jou graag aan de perfecte, meest comfortabele werkplek. Wij hebben zit-sta werkplekken in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld elektrisch verstelbare exemplaren, die verkrijgbaar zijn in enkel- of duo-bench. Ook hebben wij zit-sta bureaus met geheugeninstelling voor voorkeuren per gebruiker, of een eenvoudige hoogte- en laagtebediening die tot op de centimeter nauwkeurig is.

Meer informatie over een zit-sta werkplek? Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

U brengt het grootste deel van uw tijd, net als veel anderen, door op kantoor. Dat maakt de inrichting van een kantoor zo belangrijk; elke werknemer moet er zich prettig voelen. Daarnaast heeft de kantoorinrichting ook effect op zaken als de productiviteit van de werknemers. Binnen de kantoorinrichting zijn er verschillende stijlen te ontdekken. Hieronder volgen een aantal voorbeelden!

1. De open kantoorinrichting

Het is één van de grootste trends op het gebied van kantoorinrichting: een open kantoor. Eén grote ruimte waar iedereen bij elkaar zit… Dat is gezellig, het stimuleert de samenwerking tussen uw personeel en hun creativiteit krijgt tevens een boost. Ook bij een open kantoor is de inrichting van belang. Kiest u bijvoorbeeld voor eilanden van twee, drie of vier bureaus? Of gaat u voor één grote lange tafel waar iedereen kan aanschuiven? Kantoorakoestiek is zeer belangrijk wanneer uw werkt met dit soort flexibele werkplekken. Juist omdat de verschillende werkfuncties door elkaar heen lopen, is het zaak dat mensen die rustig willen werken hier de kans voor krijgen. En als u iets wilt bespreken moet daar ook gelegenheid voor zijn. Bij de inrichting kunt u onder andere kiezen voor dempende vloerbedekking of akoestische systeemplafonds.

Kantoormeubilair zit sta duo werkplekken

Zit sta duo werkplek met wang VM

2. De creatieve kantoorinrichting

Een creatieve kantoorinrichting geeft de mogelijkheid om te kiezen voor afwijkende kleuren, materialen en indeling van het kantoor. Zo kunt u denken aan  zit -sta werkplekken, die in hoogte verstelbaar zijn, in plaats van enkel regulier meubilair. Om creativiteit te stimuleren is het van belang om medewerkers verschillende ruimtes te bieden. In de ene ruimte kunnen ze creatief samenwerken en leren van elkaar, terwijl ze in de andere geconcentreerd kunnen werken en op hun ideeën kunnen reflecteren. Goede overlegruimtes in verschillende formaten zijn ook van belang om samenwerking te stimuleren. Maak zowel grote open ruimtes als een aantal meer gesloten stilteruimtes. Zo geef je medewerkers de keuze om de werkruimte te kiezen waar zij op dat moment behoefte aan hebben. Door deze ruimte te bieden, is de werkplek in ieder geval geen belemmering voor de creativiteit!

creatieve kantoorinrichting

3. De industriële kantoorinrichting

De industriële trend is lang geleden ontstaan door het omtoveren van oude gebouwen tot moderne kantoren. Industriële interieurs zijn geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur, gebouwen waar praktisch nut voorrang kreeg op esthetica en overbodige versieringen. Dat minimalisme brengt een zekere rust met zich mee, waardoor meer en meer mensen zich tegenwoordig – zelfs in een oude fabriek of pakhuis – thuis voelen. In bestaande kantoren ziet het er vaak heel natuurlijk uit, maar wat maakt nu een kantoorinrichting industrieel? De ruimtes zijn vaak licht met grote ramen, onbewerkte betonnen vloeren en plafonds en ruw afgewerkte witte muren. Kantoormeubilair dat vaak terug komt zijn moderne blankhouten meubelen met metalen onderdelen, in combinatie met grote fabriekslampen en zachte matten.

industriële kantoorinrichting

Wilt u meer weten over de verschillende stijlen kantoorinrichting? Of wilt u uw kantoor opnieuw laten inrichten? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Het kantoormeubilair dat u gebruikt, zegt veel over de identiteit van uw bedrijf. Zet kantoormeubilair slim in om de juiste uitstraling te geven.

Wanneer u personeel in dienst heeft, wilt u natuurlijk dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. U wilt hen de rust en privacy van een concentratieplek bieden, maar tegelijk wilt u dat werknemers met elkaar overleggen en het beste in elkaar naar boven halen. Door uw kantoor op de juiste manier in te richten, kunt u beide doelen bereiken. Maar hoe zorgt u dat uw bedrijfsidentiteit niet verloren gaat in al dat praktische denken? Met deze tips komt uw bedrijfsidentiteit terug dankzij uw kantoormeubelen.

1. Zet uw logo slim in

Wanneer uw bedrijfsruimte bestaat uit diverse kantoren die met glazen kantoorwanden van elkaar zijn gescheiden, heeft u veel ruimte om uw logo terug te laten komen. Het staat een beetje gek om elke stoel en tafel te bedrukken met uw logo, maar als u de glazen wanden van de kantoren bedrukt met het logo, komt uw identiteit subtiel en toch duidelijk naar voren voor iedereen. Uw identiteit is niet te missen voor iedereen die de werkvloer op komt.

2. Vertaal uw waarden naar het juiste meubilair

Het meubilair dat u in uw bedrijfsruimte plaatst, zegt veel over het soort bedrijf dat u bent. Heeft u bijvoorbeeld duurzaamheid hoog in het vaandel staan, dan ligt het voor de hand om weinig plastic materialen te gebruiken in uw kantoorinrichting. Wilt u zich profileren als hip en jong bedrijf dat open staat voor alles? Dan is het wellicht een idee om relaxte zitzakken te plaatsen zodat uw personeel trendy kan relaxen in de pauzes. Wilt u liever een neutrale uitstraling, dan is strak, modern meubilair in effen, rustige tinten altijd een veilige keuze.

3. Zet kleuren slim in

Kleuren zeggen veel over uw bedrijfsidentiteit. Een advocatenkantoor dat felroze stoelen plaatst en geometrische vormen gebruikt, zal wellicht wat minder serieus worden genomen dan wanneer er voor tamelijk standaard meubelen in natuurtinten wordt gekozen. Dat werkt natuurlijk twee kanten op. Wilt u juist lekker opvallen als dynamisch bedrijf waar niets te gek is, kies dan juist voor expressieve kleuren en wat vernieuwende retropatronen. U kunt dat ook terug laten komen in wandversieringen en overige decoratie. De kleuren die u binnen uw bedrijf gebruikt, zeggen veel over de identiteit van uw bedrijf.

Meer weten over uw kantooridentiteit gecombineerd met kantoormeubilair? Neem dan contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in om te horen hoe uw bedrijfsprofiel vertaald kan worden naar een nieuwe kantoorinrichting.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Een ontvangstruimte moet niet alleen praktisch zijn, maar ook passen bij uw bedrijfsidentiteit. De ontvangstruimte is immers het visitekaartje van uw bedrijf. En u krijgt maar 1 kans om een eerste indruk te maken. Zorg er dus voor dat die eerste indruk goed is! Wij geven een aantal tips.

De receptie

De meeste bedrijven hebben een receptionist in dienst die de gasten persoonlijk ontvangt. Vaak gebeurt dit aan een ontvangstbalie. Zorg voor een ruime desk of balie op een prettige stahoogte voor de klant. Een balie heeft de juiste hoogte als de receptionist en de klant op ooghoogte met elkaar kunnen communiceren en de klant niet over de balie heen kan reiken. Ook de locatie van de balie is belangrijk. U wilt immers niet dat gasten de receptie over het hoofd zien.

Bron: Interiordesign

Een prettige zithoek

U wilt uw gasten waarschijnlijk niet aan de balie laten staan wachten. Een zithoek met comfortabele stoelen of banken biedt uitkomst. Bovendien kunt u uw gasten daar eenvoudig koffie of thee aanbieden tijdens het wachten. Laat u bij het kiezen van ontvangstmeubilair goed adviseren. Zo zorgt u er niet alleen voor dat uw gasten comfortabel zitten, maar ook dat de stijl van het meubilair past bij uw bedrijf.

Bron: Pinterest

De juiste verlichting

Met verlichting kunt u de sfeer van een ruimte maken of breken. Voldoende daglicht zorgt ervoor dat mensen zich opgewekt voelen en zich goed kunnen concentreren. Is er niet voldoende daglicht aanwezig, plaats dan bijvoorbeeld een paar mooie vloerlampen om donkere hoekjes te voorkomen en gebruik wit licht. Geel licht zorgt er namelijk voor dat men zich suf gaat voelen en minder actief worden.

Zorg voor afleiding

Wachten vindt niemand leuk. Zorg er daarom voor dat uw gasten afleiding hebben tijdens het wachten. Een leestafel met actuele tijdschriften en kranten wordt door veel gasten gewaardeerd. Ook een tv-scherm aan de muur werkt vaak goed. Bovendien kunt u dit scherm inzetten om meteen informatie over uw bedrijf te tonen. Of denk eens aan een bijzonder kunstwerk aan de muur. Waarschijnlijk hebt u dan meteen een mooi gespreksonderwerp te pakken om het ijs te breken zodra u uw gast ontvangt.

wachtruimte met kunst

Bron: MegaMedia

Een rustige sfeer

Het kan een leuk idee lijken om uw gasten mee te laten ‘genieten’ van de bedrijvigheid van uw bedrijf, maar vaak zitten zij daar helemaal niet op te wachten. Gasten die gehaast binnenkomen of gespannen zijn voor een gesprek, kunt u het beste ontvangen in een rustige ruimte die kalmte en betrouwbaarheid uitstraalt. Dat kunt u bereiken door te werken met rustgevende kleuren en een prettige akoestiek. Akoestische scheidingswanden zijn een uitkomst als de ontvangstruimte niet is afgesloten van de werkvloer.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie of bent u van plan om uw ontvangstruimte aan te passen en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar. Neem gerust contact op met info@dekantoorinrichter.com, bel met 040-286 1441 of vul het contactformulier in voor meer informatie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Langzaam begint het u te dagen: uw kantoor voldoet niet meer aan de standaard of aan de eisen van u en uw medewerkers. Nu kunt u op zoek gaan naar een nieuwe kantoorruimte maar dat is niet per se gewenst. In dat geval kan een kantoorrenovatie precies zijn wat nodig is. Bij een kantoorrenovatie wordt (een deel van) het bestaand kantoor hersteld en wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwd, waardoor het weer bruikbaar wordt en voldoet aan de huidige maatstaven en normen. Daarbij gaat het niet alleen om de eisen van uzelf maar spelen ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen en energiezuinig werken hierbij ook een rol. Als u bij de kantoorrenovatie rekening houdt met de volgende vier punten, weet u zeker dat u de komende jaren met plezier in uw kantoor kunt werken!

1. Wie is verantwoordelijk?

Een renovatie terwijl het werk door moet gaan is behoorlijk ingewikkeld en ingrijpend. Dan is het dus ook heel belangrijk dat iemand de verantwoordelijkheid heeft. Zolang niet duidelijk is wie wat gaat doen, kunt u beter niet beginnen. Deze onduidelijkheid zal de werkzaamheden op kantoor namelijk belemmeren en ervoor zorgen dat de verbouwing veel tijd in beslag neemt. Bovendien is het handig om maar één aanspreekpunt te hebben om onduidelijkheden en dubbele afspraken te voorkomen. U kunt zelf verantwoordelijk zijn of u kunt iemand van uw medewerkers deze rol geven. Maar u kunt er ook voor kiezen om een externe partij als De Kantoorinrichter in te schakelen die alle betrokken partijen aanstuurt en coördineert. Dat scheelt u veel tijd en energie.

2. Wat heeft u nodig?

Een kantoorrenovatie kan, net als bij een renovatie van een woning, behoorlijk ingrijpend zijn. Er komt soms veel bij kijken. Wat er precies voor nodig is hangt van uw plannen af. Is een herinrichting van uw kantoor voldoende, dan dient u alleen te kijken naar de nieuwe kantoormeubelen die u nodig hebt. Het gaat dan vooral om inrichting van werkplekken, bureaustoelen, bureaulampen en de aankleding met planten bijvoorbeeld. Pakt u het groter aan, dan moet u wellicht ook rekening houden met wanden en plafonds, kantoorakoestiek, vloeren, schilderwerk, raambekleding en (geluids)isolatie. Zorg ervoor dat duidelijk is wat nodig is en neem dit op in een verbouwplan.
Dit is een belangrijk onderdeel van de planning.

3 Maak een planning en bewaak deze

Naast dat het belangrijk is dat iedereen weet wie verantwoordelijk en het aanspreekpunt is tijdens de kantoorrenovatie, moet u een gedetailleerde en realistische planning maken. Met de nadruk op realistisch. Houd daarom in de planning rekening met bepaalde omstandigheden. Wanneer u externe partijen (bijv. een schilder, stoffeerder, verhuisbedrijf of stukadoor) bij het verbouwproces betrekt, is het belangrijk dat u ook in de planning vastlegt wie uw contactpersonen zijn en wanneer welk bedrijf iets komt doen. Juist omdat u bij een renovatie ook afhankelijk bent van externe partijen. Maar ook als u de verbouwing intern houdt en zelf een aantal bureaus en kasten in elkaar wilt zetten, is het verstandig om in de planning op te nemen wie er helpt en zijn werk even neer kan leggen. Uiteraard met het doel de renovatie vlot en goed te laten verlopen. Maar ook om de normale werkprocessen zo min mogelijk te verstoren.

planning maken

4. Kunt u subsidie krijgen?

Vanuit de overheid is extra aandacht voor het milieu. Concreet betekent dit dat de overheid ondernemers financieel ondersteunt bij het nemen van energiebesparende maatregelen. U kunt hier uw voordeel mee doen bij een kantoorrenovatie. Er zijn verschillende financiële en fiscale regelingen mogelijk als u rekening houdt met duurzaamheid bij uw renovatie. Zo kunt u subsidie aanvragen en heeft u fiscaal voordeel als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie via de Energie Investerings Aftrek. Ook als u zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels aanschaft kunt u een tegemoetkoming in de aanschaf aanvragen vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Er zijn nog meer financiële en fiscale regelingen voor duurzame energievoorzieningen.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren bij een kantoorrenovatie? Of heeft u andere vragen over kantoormeubilair, kantoorakoestiek of kabelmanagement? Neem dan contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Bij het inrichten van een nieuw kantoorpand komt meer kijken dan alleen even een paar bureaus neerzetten. Zo moet er rekening gehouden worden met de arbeidsproductiviteit, het bedrijfskarakter, de communicatiemogelijkheden en het werkplezier van de medewerkers. Een interieurontwerper kan u hierbij op conceptmatige wijze helpen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van een interieurontwerper bij de inrichting van een nieuw kantoorpand op een rij.

Een inrichting die aansluit bij het bedrijfskarakter

Om een aangename werksfeer te creëren zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden bij de kantoorinrichting. Een interieurontwerper gaat om te beginnen met u om tafel om het gewenste concept uit te werken. Daarbij kijkt hij of zij in de eerste plaats naar het bedrijfskarakter en het kantoorpand zelf. Een kantoor voor creatievelingen heeft bijvoorbeeld andere eisen dan een kantoor voor consultants. Ook moet het concept aansluiten bij de bedrijfscultuur zodat uw bedrijf ook voor de buitenwereld de juiste uitstraling heeft.

Een werkbare inrichting

De interieurontwerper zorgt bovendien voor een goed doordachte interieurontwerper die niet alleen fraai is, maar ook werkbaar is. Denk bijvoorbeeld aan ruime bureaus en fijne looproutes naar het kopieerapparaat, de koffiemachine en ontvangstruimte. Maar ook voldoende daglicht en een goede akoestiek dragen bij aan de arbeidsproductiviteit. Ook de kantoormeubelen spelen hierbij een belangrijke rol. Is de vergadertafel groot genoeg? Is er voldoende opbergruimte? En is er een ontvangstruimte met comfortabele stoelen waar gasten even kunnen wachten?

Een ergonomisch verantwoorde werkplek

Een werkplek moet natuurlijk niet alleen de juiste sfeer en handige looproutes hebben, ook de ergonomie van de werkplekken speelt een belangrijke rol bij een optimale werkomgeving. Met het creëren van ergonomische werkplekken zorgt u dus voor het welzijn van uw medewerkers. Op deze manier wordt het algehele welzijn bevordert en zal het ziekteverzuim afnemen. Een deskundige interieurontwerper die is gespecialiseerd in kantoorinrichtingen zal hier zeker rekening mee houden.

Kantoormeubilair zit sta met wang

Volgens de laatste trends en ontwikkelingen

Tot slot is een interieurontwerper op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting. Hij of zij weet precies wat er vandaag de dag verwacht wordt van een werkplek. Zaken als duurzaamheid, flexibiliteit en creativiteit kan een interieurontwerper concreet maken door te werken met de juiste materialen, meubels en technologie. Zo is een kantoor tegenwoordig veel meer dan een plek waar men tussen 9.00 en 17.00 uur werkt om vervolgens naar huis te gaan. Het is een ontmoetingsplek gericht op inspiratie, creativiteit en samenwerking. Een interieurontwerper weet dit en kan deze hoge verwachtingen eenvoudig verwerken in een passende inrichting.

Gaat u binnenkort zelf aan de slag met de inrichting van een nieuw kantoorpand? Onze interieurontwerpers kunnen samen met u een compleet inrichtingsconcept maken, maar desgewenst kunt u ook hun hulp inschakelen voor een kleur- en/of materiaaladvies. Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in voor of een informatief gesprek.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve bijdrage aan arbeidsproductiviteit en medewerkerstevredenheid. Wilt u weten hoe gezond u werkt? Vraag vandaag nog een werkplekonderzoek aan!

Wat is een werkplekonderzoek?

Bij een werkplekonderzoek brengen we de huidige werkomstandigheden in kaart. Daarbij komen verschillende aspecten aan bod, zoals:

  • Ergonomie van de werkplek
  • Fysieke belasting van de medewerker
  • Werkplekomgeving
  • Werkhouding
  • Gebruik van hulpmiddelen

Op basis van de bevindingen doen we aanbevelingen en geven een gedegen advies. Uiteraard hebben wij ook alles in huis om een volledig ergonomische werkplek te creëren.

Wanneer is een werkplekonderzoek aan te raden?

Zijn er mensen binnen uw organisatie die last hebben van gezondheidsproblemen, zoals rug- of nekklachten? Dan is het raadzaam om een werkplekonderzoek aan te vragen. Maar ook als u verbouwings- of renovatieplannen heeft. De uitkomsten van een werkplekonderzoek kunnen dienen als belangrijke basis voor de herinrichting van uw kantoor. Zo is algemeen bekend dat te veel en te lang zitten diverse gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Een sta zit werkplek kan uitkomst bieden. Ook hebben veel werknemers last van geluidsoverlast op kantoor. Wat tot concentratieproblemen kan leiden. Dit is vaak eenvoudig op te lossen met een breed assortiment aan scheidingswanden en geluiddempend meubilair.

Wat wordt verstaan onder een ergonomische werkplek?

Medewerkers die werken op een ergonomische werkplek zijn beter in staat om hun werkzaamheden te vervullen zonder dat zij last krijgen van gezondheidsklachten. Dit begint bij een goed afgestelde bureaustoel en de juiste hoogte van bureau en monitor. Ook ergonomische hulpmiddelen kunnen bijdragen aan een verantwoorde werkhouding. Werknemers hebben hierbij zelf ook een belangrijke rol. Zo blijkt uit de praktijk dat 90% van de werknemers het meubilair verkeerd gebruikt. Een goede voorlichting is dus essentieel.

Wat zijn de voordelen van een werkplekonderzoek?

Door een deskundig werkplekonderzoek uit te laten voeren krijgt u inzicht in de verbeterpunten waarmee u klachten bij uzelf en uw medewerkers kunt voorkomen of verhelpen. Ook krijgt u praktische tips en advies over het correct instellen van kantoormeubilair, het gebruik van (dag)licht en het voorkomen van geluidsoverlast. Dit levert minder klachten en verzuim op. Wist u bijvoorbeeld dat rugklachten de meest voorkomende problemen op kantoor zijn? Met een werkplekonderzoek bespaart u al snel duizenden euro’s.

Kortom, een optimaal ingerichte werkplek zorgt ervoor dat u en uw medewerkers op een prettige en gezonde manier kunnen werken. Wilt u meer informatie over het uitvoeren van een werkplekonderzoek of over onze producten? Neem dan contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Als uw bedrijf groeit kan het voelen alsof uw kantoorruimte niet meer helemaal voldoet aan uw eisen. De ruimte is nog wel groot genoeg maar u heeft vaker afspraken met mensen of de vergaderingen zijn bij u op kantoor. En dan is het vervelend dat u geen afgesloten ruimte heeft waar de vergadering kan plaatsvinden. Een verbouwing of zelfs verhuizing lijkt onvermijdelijk. Maar dat is misschien helemaal niet nodig. Met een akoestische scheidingswand kunt u gemakkelijk een aparte ruimte creëren en voorkomt u een verbouwing of verhuizing. Hoe werkt het en welke mogelijkheden zijn er?

Akoestiek niet in gevaar met scheidingswand

De inrichting van kantoren is vaak open. Het werkt immers prettig als je met elkaar kunt overleggen en de structuren zijn informeler. Bovendien hebben veel kantoren geen vaste werkplekken meer en is een flexibele werkplek geen uitzondering meer. Dit betekent wel dat u bij uw meubilair goed moet gaan kijken naar de akoestiek. De inrichting moet het prettig werken voor uw medewerkers niet in gevaar brengen. Onderzoek en praktijk hebben uitgewezen dat 70% van de werknemers achtergrondgeluiden als zeer storend ervaren. De akoestiek is dan niet goed. De oorzaak ligt altijd aan het gebruik van teveel harde materialen. Op het moment dat u een vergaderruimte wilt creëren in de bestaande kantoorruimte door middel van een scheidingswand is dit een belangrijk punt van aandacht. De Kantoorinrichter heeft diverse mogelijkheden voor het toepassen van akoestische scheidingswanden waarmee u de akoestiek zelfs kan verbeteren.

Vergaderruimte voor meer personen

Een vergaderruimte bestaat in ieder geval uit een vergadertafel met stoelen. De tafel is van een hard materiaal, daar ontkomt u niet aan. Bij de stoelen heeft u wel de keuze voor stoelen met stoffen bekleding zodat deze bijdragen aan de verbetering van de akoestiek. Ook zijn er speciale scheidingswanden die de akoestiek verbeteren. Deze wanden zijn van stof en absorberen geluid. Er zijn zelfs wanden die u kunt verplaatsen. Dit kan in de vorm van panelen zijn. De afscheiding is daardoor flexibel en te plaatsen waar nodig is. Deze tussenwanden zijn in veel vormen en kleuren leverbaar.

Maar u kunt ook kiezen voor een scheidingswand in de vorm zijn van een module op voetplaten, waarbij u zelf de breedte en hoogte bepaalt met diverse vormen en kleuren blokken. Zo kunt u het gehele uiterlijk zelf vormgeven en daarbij bijvoorbeeld rekening houden met uw huisstijlkleuren.

Zitje voor 2 met privacy

Niet alleen is het prettig om privacy te hebben als u met meer mensen een vergadering heeft. Het komt ook vaak voor dat twee mensen een aantal dingen moeten bespreken. Veel kantoren zijn ingericht als een kantoortuin. Een overleg tussen 2 of 3 mensen kan onrustig zijn voor de anderen die werken in diezelfde kantoorruimte. Maar er is geen apart kantoor meer beschikbaar. Juist zo’n kort overleg kan heel goed plaatsvinden in een zogenaamd vergaderzitje voor 2 personen. Zo’n zitje ingebouwd in een akoestische scheidingswand is dan een perfecte oplossing!

Ontvangstruimte

Wilt u meer informatie over akoestische scheidingswanden of zitjes zodat u makkelijk een vergadering kunt organiseren? Of heeft u andere vragen over hoe u de akoestiek kunt verbeteren? Neem dan contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Een tijd geleden zagen we nog veel gesloten systeemwanden bij kantoren. De laatste jaren zijn kantoren met glazen wanden steeds vanzelfsprekender. Glazen wanden staan voor transparantie en laat dat nu net een kernwaarde zijn die voor veel bedrijven steeds belangrijker is geworden. Hoe kunt u nu beter (letterlijk) laten zien hoe transparant u bent als bedrijf, dan met glazen kantoorwanden? Wij laten in dit artikel zien hoe u glazen kantoorwanden kunt toepassen in uw kantoorinrichting.

1. Minimalistisch

Ga voor een minimalistische look en een grote mate van transparantie door glaspanelen over de volle hoogte en breedte tegen elkaar te zetten, bijvoorbeeld voor een vergaderruimte. Deze glaspanelen worden gekoppeld met een transparant glasbandje of met transparante siliconenkit. Door de onopvallende randen krijgt de glazen kantoorwand een ruimtelijke en transparante uitstraling met veel licht.

Glazen scheidingswanden

Bron: Bloglovin

2. Transparante privacy

Het klinkt als een tegenstrijdigheid: transparante privacy. Toch is het mogelijk met akoestische volglaswanden waarbij zogenaamde drukschotten boven het systeemplafond worden geplaatst. Voeg daar valdorpels onder de deuren aan toe en de ruimte is zo geïsoleerd dat het geluid in de ruimte blijft en niet te horen is in naastgelegen ruimtes. Heeft u nog meer privacy nodig? Dan kiest u voor (gedeeltelijk) gematteerde glaswanden. Een dergelijke oplossing is ideaal als u het ruimtelijke en open karakter van uw kantoor wilt behouden maar toch een ruimte wilt creëren waar medewerkers ongestoord kunnen overleggen, bellen of geconcentreerd kunnen werken.

Volglaswanden aluminium profiel kantoorrenovatie

Volglaswanden met aluminium profiel

3. Industriële look

In een industrieel kantoor passen glaswanden met zwarte stalen frames perfect. Een industrieel pand heeft vaak grote open ruimtes. Om toch afgescheiden werkplekken te creëren kun je glaswanden gebruiken met een stoer zwart frame. Op die manier behoud je de open ruimtelijke sfeer en benadruk je het industriële karakter van de kantoorruimte.

Industrieel kantoor met glazenwand

Bron: Pinterest

4. Creatief design

Creatieve bedrijven zijn vaak op zoek naar een creatieve uitstraling. Maar hoe creatief uw bedrijf ook is, soms wilt u gewoon even ongestoord een telefoontje plegen zonder dat u zich meteen hoeft op te sluiten in een saai kantoorhok. Dit is mogelijk! Met volglaswanden waardoor u uw eigen creativiteit – of die van uw medewerkers – kunt loslaten. Laat uw volglaswand bedrukken met uw eigen logo of een prachtig design. Dit zorgt niet alleen voor een frisse look, maar creëert ook meteen de benodigde privacy.

Bent u geïnspireerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden van glazen scheidingswanden voor uw kantoor? Wij helpen u graag met passend advies. Heeft u een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter