040 286 1441info@dekantoorinrichter.comLoo 16A, Bergeijk

Volglaswanden

Volglaswanden, modern en retro look!

De afgelopen 5 jaar heeft er op systeemwanden gebied een kleine revolutie plaats gevonden. Een tijdje geleden nog heel veel gesloten systeemwanden geplaatst. Deze werden afgewisseld met glazen elementen.

De laatste jaren zijn veel gesloten systeemwanden verdwenen. Hier is niets voor in de plaats gekomen of glazen wanden en dan met name volglaswanden. De klassieke cassettes (vaak met dubbelglas) worden vervangen door volglaswanden. Volglaswanden die bestaan uit een enkele laag gelaagd glas en waarbij de kleine profielen het strakke uiterlijk bepalen. Wilt u zo min mogelijk detaillering en zo veel mogelijk glas, kies dan voor een volglaswand en laat de wand beplakken in uw huisstijl.

Voor een grote mate van transparantie worden volle hoogte glaspanelen tegen elkaar gezet, gekoppeld met een transparant glasbandje of met transparante siliconenkit. In de retro look wordt juist gekozen voor meerdere vensters in een vaak donkere kleur. In de industriële look zien we vaak wel zwarte frames, maar geen extra venster verdeling.

Door de dunnere wand is er iets meer sprake van geluid doorlatendheid dan bij systeemwanden. Dit is echter heel goed op te lossen door een akoestische versie van de volglaswand te plaatsen. Verder kan het plaatsen van zgn. drukschotten boven het systeemplafond en het plaatsen van valdorpels onder de deuren zorgen voor het isoleren van de ruimte waardoor geluid in de ruimte blijft en niet naar de naastgelegen ruimte gaat.

Bent u op zoek naar een nieuwe indeling van uw kantoor? Wilt u 1 partner die, voor een scherpe prijs, voor u de touwtjes in handen houdt? Neem dan contact op met dan met De Kantoorinrichter voor een afspraak! T.040-2861441 of mail naar info@dekantoorinrichter.com

Heeft u interesse?

Neem Contact op

Willekeurige projecten

Akoestische schuifdeurkasten geplaatst bij Aeternus
3D ontwerp kantoorinrichting Thijs Logistiek in Weert
Akoestische panelen aan plafond