040 286 1441[email protected]Loo 16A, Bergeijk

Kantoorinrichting inspiratie

Bezig met een nieuwe kantoorinrichting? Een kantoor inrichten is geen makkie. Naast flexibiliteit en creativiteit wordt verwacht dat je bij de kantoorinrichting rekening houdt met de identiteit van de organisatie. En dan hebben we het nog niet gehad over de duurzaamheidselementen die inmiddels vanzelfsprekend zijn bij kantoorinrichting. Kun jij wel wat inspiratie en tips gebruiken? Wij helpen je een handje.

Een modern kantoor kent geen donkere plekken

Ieder mens wordt blij van licht. Sterker nog, we worden er niet alleen blij van, we hebben het nodig. Wil jij dat je werknemers productief aan de slag gaan? Zorg dan voor voldoende licht op kantoor. Het liefst daglicht. Ga voor grote ramen en werk veel met glas in verschillende ruimtes. Zo vangt iedere plek op kantoor een beetje daglicht. Hoe meer daglicht, hoe beter iedereen werkt.

Vermijd hokjes

Grijze, hokkerige kantoren zijn verleden tijd. Een kantoor hoort een plek te zijn waar je inspiratie opdoet en met mensen in contact komt. Hokjes passen daar niet bij. Openheid is een musthave in jouw nieuwe kantoorinrichting. Hoe transparanter en opener, hoe beter!

Kantoor inspiratie voor creativiteit

Creativiteit hoort te ontstaan op kantoor. Maar hoe kan dat als jij en je team zich in een inspiratieloze omgeving bevinden? Dat kan simpelweg niet. Creëer daarom interactieve ruimtes met verschillende zit- en ontspanmogelijkheden. Bouw bijvoorbeeld een leuke bar en zet daar een paar kleurrijke barstoelen tegenaan. Wat ook vaak helpt, is activiteiten toevoegen. Plaats een tafelvoetbal- of tafeltennistafel in de ruimte. Zo weet je zeker dat mensen op een ontspannen manier met elkaar kunnen communiceren.

Hoe groener, hoe beter

Groen is in alle opzichten een goed teken. Sleep die planten naar binnen. Ze zijn goed voor ons! Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit (meer zuurstof, heel fijn) en dragen daarnaast bij aan een beter welzijn en een lager stressniveau. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeer die planten met zich meebrengen. Eindeloos veel sfeer!

Kantoorinrichting inspiratie kleuren

Ook een mooi kleurtje mag niet ontbreken in jouw nieuwe kantoor. Verlies hierbij niet de controle, want te veel kleur leidt af. Ga bijvoorbeeld voor een gekleurde wand of voor een paar gekleurde meubels. Vind je het lastig om een kleur uit te kiezen? Hou het dan simpel. Doe alles in de kleur van jouw huisstijl. Dit geeft jouw kantoor ook gelijk een beetje identiteit.

Ga voor goede vloerafwerking

Vind je het lastig om te beslissen wat je graag op de vloer wilt leggen? Ga je voor tapijt, voor hout of voor tegels? Ga niet alleen voor wat jij mooi vindt, maar kijk hierbij ook naar de ruimte. Heb je te maken met een grote open ruimte? Ga dan voor vloerbedekking. Dit is beter voor de akoestiek.

 

Meer kantoorinrichting inspiratie nodig? De kantoorinrichter helpt je graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.Neem contact op

Willekeurige projecten

Glaswanden met folie voor meer privacy
CNV 3D inzicht in herinrichting kennisplein CNV