Werkplekonderzoek

EEN WERKPLEKONDERZOEK EN GEZONDE WERKOMSTANDIGHEDEN

Wat gaat er goed binnen uw bedrijf? Of is er ruimte voor verbeteringen? Hoe zijn de werkomstandigheden? Zijn er mensen binnen uw organisatie met beginnende klachten? Wacht niet te lang met het aanvragen van een werkplekonderzoek. Ook hierbij geldt; hoe eerder u erbij bent, hoe meer we kunnen doen. Rugklachten zijn de meest voorkomende gezondheidsklachten op kantoor. Eén maand ziekte kost snel duizenden euro’s. Wij geven uitgebreid aandacht aan het verhelpen van klachten.

Wij kunnen bij u op kantoor rondlopen en werkplekadvies geven. Staan de werkplek en de bureaustoel goed ingesteld? Heeft de werknemer een goede werkhouding en wordt de werkhouding goed gewisseld? 

De Kantoorinrichter zorgt voor veilig werk op de juiste manier, maak een afspraak om uw bedrijf te optimaliseren.

ONDERZOEKEN VOOR DE VOLLEDIGE WERKOMGEVING

De Kantoorinrichter kijkt naar u en uw medewerkers en alle omgevingsfactoren om het werkplekonderzoek zo volledig mogelijk te maken en daarvan een gewenste rapportage af te geven. Zo zorgen we samen voor verbetering. Wij zijn experts in het verbeteren van de werkwijze en zorgen hiermee voor een optimale productiviteit van u en uw werknemers.

Bij een werkplekonderzoek kijkt een expert mee

Een werkplekonderzoek lijkt veel werk en veel gedoe, maar wij nemen het gehele onderzoek voor u uit handen. We komen bij u langs, bekijken iedere werkplek en met onze bevindingen maken we een advies voor u met de exacte kosten voor mogelijke aanpassingen.

Wilt u na het werkplekonderzoek uw kantoor laten verbeteren? Ook dan nemen wij dit werk voor u uit handen. De Kantoorinrichter kan na het werkplekonderzoek bestaande werkplekken verbeteren en goede werkplekken voor u creëren.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om direct contact op te nemen.

Rugklachten door de verkeerde werkhouding - werkplekonderzoek

PREVENTIE VAN ARBEIDSKLACHTEN DOORMIDDEL VAN WERKPLEKONDERZOEK

Een werkplekonderzoek en ergonomische controle geven inzicht in mogelijke knelpunten op de individuele werkplek.

 • Wat is voor mijn medewerker de beste werkplek?
 • Zijn de werkplekken goed ingericht?
 • Wat is voor mijn medewerker de beste werkhouding?
 • Wat zijn voor mijn medewerkers de beste hulpmiddelen?


Om te komen tot een gedegen advies kunnen we besluiten een (projectmatige) inventarisatie van uw huidige omstandigheden te onderzoeken, alsmede de wensen te inventariseren van de gewenste situatie. Dit werkplekonderzoek kan uitgevoerd worden op verschillende niveaus.

Verschillende soorten werkplekonderzoeken:

 • werkplekonderzoek beeldscherm
 • werkplekonderzoek voor een ergonomische werkplek
 • werkplekonderzoek voor eventuele knelpunten binnen uw bedrijf

Het doel is altijd voorkomen of verhelpen van gezondheidsklachten. Wij geven uw concrete verbeterpunten om de huidige situatie te verbeteren. Dit levert u minder klachten en verzuim op. Daarnaast levert het een positieve bijdrage aan arbeidsproductiviteit en medewerkerstevredenheid op.

FYSIEKE BELASTING BIJ UW WERKNEMER

Bij fysieke belasting wordt er al snel gedacht aan werknemers die zware spullen tillen op de werkvloer. Maar ook op kantoor is er sprake van fysieke belasting. Door lang te zitten in dezelfde houding of een verkeerde houding aan te nemen, wordt het lichaam fysiek erg belast. Bij langdurige belasting kan dat zorgen voor klachten. Dit verschilt van milde klachten tot ernstige chronische klachten.
Is een werkplekonderzoek verplicht? Een werkplekonderzoek is niet verplicht maar voor een veilige werkplek met goede arbeidsomstandigheden is een werkplekonderzoek wel aan te raden. Als werkgever moet u goed voor uw medewerkers zorgen. Wij helpen u hierbij en zorgen met een werkplekonderzoek dat uw werkplek een goede werkplek wordt.

Lichamelijke klachten

Zijn er binnen uw bedrijf werknemers die last hebben van lichamelijke klachten? Is dit ontstaan op de werkvloer? Wat kunt u als werkgever doen om deze klachten te verminderen of zelfs te doen verdwijnen? De Kantoorinrichter kijkt met u mee, gaat in gesprek met uw werknemers en geven gericht advies voor een gezonde werkplek.

Ergonomische werkplekken

Een belangrijk punt van een werkplekonderzoek is de ergonomie. Hierbij kijken we naar de omstandigheden en eigenschappen van de mens en hierop stemmen we hulpmiddelen af. Dit betreft het hele kantoor; van een bureau, een bureaustoel tot een muis. Ergonomische werkplekken hebben een belangrijke bijdrage aan een optimale werksituatie.

RSI polsklachten - werkplekonderzoek - De Kantoorinrichter

DE PRAKTIJK WIJST UIT DAT 90% VAN DE WERKNEMERS HET MEUBILAIR VERKEERD GEBRUIKT. MET EEN WERKPLEKONDERZOEK KUNNEN WIJ HIER IETS AAN DOEN!

De werknemer krijgt aanbevelingen op het gebied van:

 1. Ergonomie van de werkplek
 2. Fysieke belasting van de werknemer
 3. Werkplekomgeving
 4. Werkhouding
 5. Gebruik van hulpmiddelen


Uiteraard hebben wij ook het assortiment om de aanbevelingen handen en voeten te geven. Wij hanteren zeer vriendelijke tarieven. Voor elk type onderzoek is er een eigen tarief. Benieuwd naar de kosten voor een werkplekonderzoek? Neem dan contact op.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

kaam2
Kantoorinrichting bij Van Kaam & Partners
IMG_20180206_133512_555-800x800
Kantoorinrichting Kennisplein CNV vakmensen
20190227_140320
Kantoorinrichting bij Tritium Advies

Blog & nieuws

Inzicht kantooruimte Topcon
3 redenen waarom u advies wilt bij de inrichting van uw kantoor
Ervaring is cruciaal voor een moderne werkplek | Optimaliseer resultaten met doordachte kantoorinrichting, inclusief akoestiek en ergonomie.
18.12.2017
Pami-workspace-one-modern
Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doet u dat?
Lees onze tips voor het inrichten van een comfortabel thuiskantoor | Maak uw thuiswerken productief en aangenaam.
17.05.2020
Flexibele-wand-afscheiding-kantoorruimte
Wanneer is het tijd om uw kantoor te laten renoveren?
Leer de signalen kennen wanneer het tijd is om uw kantoor te renoveren | Investeer in een moderne, functionele werkomgeving.
16.11.2017

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]