Vergaderzaal inrichting

BENT U VAN PLAN OM DE VERGADERZAAL (OPNIEUW) IN TE RICHTEN?

De vergaderzaal inrichten, dat neemt De Kantoorinrichter graag op zich. Wij hebben hier al vele jaren ervaring mee. Als u kiest voor het uit handen geven van de nieuwe vergaderruimte inrichten, heeft u tijd over om dingen te doen waar u goed in bent. Sinds Het Nieuwe Werken (HNW) is de vergaderzaal niet enkel meer een ruimte om te vergaderen of voor informeel overleg, maar fungeert deze ruimte nog voor veel meer doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het bespreken van onderwerpen waarvoor geen grote vergaderruimte vereist is, maar juist een daarvoor bestemde zithoek.

Vergaderzalen worden vaak ook gebruikt als extra werkplek of een ruimte waar mensen even kunnen wachten. De inrichting van de vergaderzaal wordt hiermee ook steeds belangrijker.

DE VERGADERZAAL EFFICIËNT INRICHTEN

Samen met u kunnen we kijken om de vergaderzaal zo efficiënt mogelijk in te richten, De Kantoorinrichter kan gericht met u meedenken en uw wensen en behoeften daarin meenemen. Zo kunt u er bijvoorbeeld aan denken om te kiezen voor klaptafels voor vergaderen, zo bespaart u ruimte en tevens maakt u hiermee de beschikbare ruimte flexibel. Voor een opgeruimde en nette vergaderzaal kunt u er ook voor kiezen om in de vergadertafel een inbouwunit te laten plaatsen, dit zijn ingebouwde stekkerdozen die weggewerkt worden in het blad van de vergadertafel, zo liggen er geen snoeren meer over de grond of over de tafel. Een inbouwunit is mogelijk met meerdere configuraties. Dit is niet alleen efficiënt, maar ook nog eens makkelijk voor het aansluiten van een laptop of het opladen van een telefoon.

WELKE VERGADERSTOELEN KIEST U VOOR DE INRICHTING VAN DE VERGADERZAAL?

Niet alleen de keuze van de vorm en grootte van de vergadertafel is belangrijk, maar welke stoelen past u toe? De inrichting van de vergaderzaal is pas compleet met de juiste vergaderstoel, maar welke stoel past u toe? U zou er ook voor kunnen kiezen staand vergaderen of een combinatie van zitten en staan toe te passen in de vergaderzaal als het een informeel overleg betreft.
Er zijn verschillende vergaderstoelen welke u zou kunnen toepassen in de vergaderzaal, namelijk:

  • Sledestoel
  • 4-poot stoel
  • Verrijdbare stoel

Vergaderstoelen met een sledeframe hebben een lichte vering en een vergaderstoel met een 4-poot frame geeft gelijk een stabiele indruk. Een verrijdbare stoel is flexibel inzetbaar en makkelijk te verplaatsen.

Indien u het belangrijk vindt dat een stoel stapelbaar is moet u dit meenemen in de keuze want hiermee beperkt u zich in het assortiment omdat niet alle (vergader-)stoelen stapelbaar zijn.

Vergaderruimte inrichten op maat

Het ontwerp van vergaderruimtes moet worden afgestemd op de specifieke behoeften van een organisatie. De grootte, vorm, functies en indeling van een vergaderruimte hebben allemaal invloed op hoe mensen zich voelen bij het gebruik ervan en dus hoe productief ze erin zijn. Daarom zijn er bij het ontwerpen van een vergaderruimte verschillende factoren om rekening mee te houden.

EEN RUIMTE OPDELEN IN VERSCHILLENDE GEBIEDEN MAAKT HET MULTIFUNCTIONEEL

Ten eerste moet de indeling van de ruimte worden overwogen. Het kan nuttig zijn om verschillende gebieden te creëren voor verschillende activiteiten; bijvoorbeeld een gebied voor brainstormen of het delen van ideeën, een deel voor presentaties en een ander deel voor discussie of debat. Zo kunnen deelnemers vrij bewegen tussen de verschillende activiteiten als dat nodig is, zonder dat ze gedwongen worden om op één bepaalde manier te werken. Het opdelen van de ruimte kan ook gunstig zijn voor als er gevoelige onderwerpen besproken dienen te worden. Door de afgesloten hoek in de vergaderruimte is het fijn dat de gevoelige informatie binnenskamers blijft.

Daarnaast moet het meubilair zo zijn opgesteld dat iedereen zich comfortabel voelt en gemakkelijk toegang heeft tot alle technologie die ze tijdens de vergadering nodig hebben.

De perfecte vergaderruimte in de juiste sfeer

Ten tweede moet er ook rekening worden gehouden met de grootte en vorm van de vergaderruimte. Waar een grotere ruimte kan zorgen dat er meer mensen tegelijk kunnen vergaderen of activiteiten kunnen uitvoeren, is een kleinere ruimte vaak prettig om goede gesprekken te stimuleren doordat iedereen elkaar beter ziet waardoor de banden tussen de deelnemers hechter kunnen worden. Wij kunnen u goed adviseren over de ruimte waar u over beschikt en zullen met u meekijken naar wat alle mogelijkheden zijn.

Verlichting en akoestiek voor meer productiviteit

Ten derde moet bij het ontwerpen van een vergaderruimte ook rekening worden gehouden met zaken als verlichting en akoestiek. Verlichting van goede kwaliteit helpt mensen zich beter te concentreren en sneller beslissingen te nemen; akoestische behandelingen in de vorm van geluiddempende tegels helpen echo’s te verminderen zodat geluiden niet storend worden tijdens vergaderingen. Bovendien is frisse luchtcirculatie ook belangrijk – dit kan worden bereikt door te openen ramen of airconditioningsystemen die het hele jaar door een comfortabele temperatuur handhaven, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Een goede balans tussen natuurlijk licht van ramen en kunstlicht van lampen helpt ook om deelnemers alert te houden tijdens lange vergaderingen.

vergaderunit - akoestische unit

Bekijk voor meer informatie

Daiichi-Sankyo-2

Vergaderruimte inrichting

Home VERGADERRUIMTES Op uw kantoor zullen misschien regelmatig vergaderingen plaatsvinden. Of u nu formeel of informeel wil vergaderen, de sfeer in een ruimte is altijd belangrijk.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Etage 2 kantoortuin 2
Kantoorontwerp voor Examen Advies Buro
Afbeelding10
Kantoorontwerp voor Helukabel
Industriële kantoorinrichting bij Signet op Strijp T in Eindhoven
Kantoorontwerp en kantoorinrichting Signet - Strijp T

Blog & nieuws

oplusa-yelp55haw-2712-Rev-1600x906
Ontdek de impact van het gebruik van kleur op kantoor
Tips en advies voor een kleurrijk kantoor | Kies de Juiste kleuren voor een rustgevend, energiek en creatieve werkomgeving
15.01.2020
Maas-kantine
Benodigd meubilair voor in de horeca
De essentiële gids voor het kiezen van meubilair in de horeca | Creëer de juiste sfeer, overweeg duurzaamheid, en maak een doordacht vloerplan.
02.11.2017
Bedrijfsinrichting-Blog
Bedrijfsinrichting: 6 tips voor een stralend kantoor
Lees alles over een efficiënte bedrijfsinrichting | Een inspirerende en productieve werkplek met natuurlijke elementen en duurzaamheid.
11.09.2018

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]