Moderne kantoormeubelen

MODERNE KANTOORINRICHTING DRINGT ZIEKTEVERZUIM TERUG

Veel ziekte onder het personeel kan u als werkgever veel stress geven. Uiteraard heeft iedereen weleens een griepje, maar personeel met langdurige klachten is uiterst vervelend. Wist u dat het moderne kantoormeubilair een belangrijke speler is om dit te voorkomen?

Voor een moderne kantoorinrichting bent u bij De Kantoorinrichter aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring in kantoormeubelen en zullen u zo goed mogelijk helpen bij de perfecte inrichting van uw kantoor. Zoekt u naar mogelijkheden om bewegend werken in te voeren? Wilt u het liefst meer zit-sta werkplekken? Zijn er nieuwe bureaustoelen nodig? Wij maken vrijblijvend een prijsopgave voor u.

HET MODERNE KANTOORMEUBILAIR IS GOED VOOR ZOWEL LICHAAM ALS GEEST

Moderne kantoormeubelen zijn zo ontwikkeld dat mensen minder snel klachten krijgen. Werknemers die langdurig zitten, lopen het risico op rug- of nekklachten. Of wat denkt u van het ontwikkelen van overgewicht? Met kantoormeubelen modern worden deze risico’s stukken kleiner. Denk alleen al aan bewegend werken. Dit kan zeer veel problemen voorkomen. Hoe dit werkt? Er zijn stoelen waarop mensen als het ware bewegend zitten. Uiteraard is dit nog niet te vergelijken met echt bewegen of met sporten, maar het is een stuk gezonder dan alleen maar stil zitten. U vindt bij De Kantoorinrichter een heel aantal stoelen waarop dynamisch zitten mogelijk is.

Het perfecte meubilair voor uw moderne kantoor

Moderne kantoorinrichting is een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse werkomgeving en kan de productiviteit drastisch beïnvloeden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kantoorruimte zo ontworpen is dat samenwerking wordt bevorderd, beweging wordt aangemoedigd en organisatie eenvoudig is. Kortom, modern kantoormeubilair moet doelgericht en esthetisch aantrekkelijk zijn.

Staand vergaderen - staand werken - stabureau

WAAR STAAT UW RUIMTE VOOR?

De eerste stap in het creëren van een effectief modern kantoor is begrijpen waarvoor de ruimte bedoeld is. Bij het kiezen van moderne kantoorinrichting moet u rekening houden met wie het meubilair het vaakst zal gebruiken, welke activiteiten ze zullen uitvoeren en hoeveel opslag- of zitcapaciteit er nodig is. Een open plattegrond kan bijvoorbeeld modulair meubilair vereisen met veel comfortabele zitmogelijkheden. Een privé kantoor heeft misschien meer gestroomlijnde meubelen nodig zoals een bureaustoel, sta-zit bureau of ergonomisch toetsenbord Als u het doel van elk meubelstuk kent, kunt u beslissingen nemen over afmetingen, kleur, materiaal en plaatsing. Bij De Kantoorinrichter hebben wij voor alle soorten ruimtes een oplossing, waarbij wij gericht kijken naar uw ruimte en daarop inspelen.

Ergonomisch en toch modern

Functionaliteit is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van moderne kantoorinrichting. Ergonomie is essentieel als het gaat om het voorkomen van vermoeidheid gedurende de dag, dus het is belangrijk om even de tijd te nemen om de functionaliteit te beoordelen en zo nodig aan te passen. Een zit-sta bureau, dus een bureau dat in hoogte verstelbaar is, is vooral handig omdat die het mogelijk maakt om snel te wisselen tussen zittende en staande posities gedurende de werkdag. Aan een verstelbaar bureau, hoort ook een goede bureaustoel. Kenmerken waar je dan op moet letten zijn verstelbare armleuningen, een lendensteun voor verlichting van de rug en voldoende beenruimte onder bureaus of tafels.

Modern kantoormeubilair is meestal ontworpen om stijlvol, ergonomisch en comfortabel te zijn. Veel meubels zijn verstelbaar voor verschillende lichaamstypen en houdingen, zodat gebruikers langere tijd comfortabel kunnen werken. Nieuwe materialen zoals bamboe of gerecycled plastic worden ook gebruikt om milieuvriendelijke meubels te maken die duurzaam en esthetisch zijn.

PASSENDE DECORATIE ZORGT VOOR EEN MODERNE STIJL

Esthetiek speelt ook een belangrijke rol bij het ontwerpen van een moderne kantoorinrichting. Of iemand nu de voorkeur geeft aan een minimalistische uitstraling of houdt van felle kleuren en patronen, er zijn tegenwoordig veel opties beschikbaar om tegemoet te komen aan elke smaak en toch binnen de budgetbeperkingen te blijven. Overweeg het toevoegen van muurkunst zoals kleurrijke prints of foto’s of kies voor creatieve opbergoplossingen zoals kasten die zowel decorstukken als functionele opbergruimtes zijn. Kunstplanten kunnen leven brengen in een kantoor zonder dat er regelmatig onderhoud nodig is en veel natuurlijk licht zorgt ervoor dat elke kamer helderder en uitnodigender aanvoelt en vermindert de vermoeidheid van de ogen door computerschermen tijdens lange werkuren.

Door goed onderhoud langdurig plezier van uw kantoormeubelen

Tot slot is goed onderhoud cruciaal om moderne kantoormeubelen er in de loop der tijd op hun best uit te laten zien – vooral als men investeert in kwaliteitsmeubelen van duurzame materialen zoals leer of houtfineer, waarvoor speciale schoonmaakmiddelen nodig zijn. Regelmatig afstoffen in combinatie met periodieke grondige schoonmaakbeurten helpt om stoffen zoals bekleding te onderhouden, terwijl af en toe poetsen helpt om houten oppervlakken (zoals bureaus) mooi glanzend te houden.

Een perfecte investering voor de toekomst

Al deze factoren samen zorgen ervoor dat werknemers een efficiënte werkplek hebben die er vandaag maar ook morgen nog goed uitziet! Nu investeren in moderne kantoorinrichting van goede kwaliteit kan frustraties in de toekomst voorkomen, terwijl iedereen in de werkomgeving van het bedrijf samen kan gedijen in comfort en stijl!

Bekijk voor meer informatie

Kantoormeubilair-de-Kantoorinrichter

Kantoormeubilair

Home BENT U OPZOEK NAAR KANTOORMEUBILAIR? Zoek niet verder! De Kantoorinrichter kan helpen. Wij hebben een groot assortiment kantoormeubels in elk gewenst formaat, kleur en design.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging
Kantoorinrichting bij Kompas in Haarlem 10
Kantoorinrichting bij Kompas Publishing
Industriële kantoorinrichting bij Signet op Strijp T in Eindhoven
Kantoorontwerp en kantoorinrichting Signet - Strijp T

Blog & nieuws

csm_005094_WH_AT_2019_2761633b27
Doe je gezondheid een plezier en kies voor bewegend zitten
Stijve benen en last van uw nek, schouders en rug? De oplossing is simpel. Stop gewoon met langdurig zitten tijdens het werk. Hoe u...
03.10.2019
Maas-kantine
Benodigd meubilair voor in de horeca
De essentiële gids voor het kiezen van meubilair in de horeca | Creëer de juiste sfeer, overweeg duurzaamheid, en maak een doordacht vloerplan.
02.11.2017
Flexwerken
Zo creëer je een flexruimte op kantoor
Optimaliseer uw kantoor met flexplekken | Leer hoe u alle ruimte benut | Betrek uw werknemers en creëer een moderne, productieve werkplek
08.04.2019

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]