Horecameubilair

IN DE HUIDIGE INNOVATIEVE PROJECTINRICHTING IS OOK PLEK VOOR WARE HORECABELEVING

In het tijdperk van Het Nieuwe Werken is beleving een belangrijk onderdeel geworden van de projectinrichting. Dit komt ook zeker tot uiting in het horeca meubilair. Denkt u aan een informele hoek, voorzien van akoestisch dempende materialen en producten of in een meer standaard uitgevoerde horeca omgeving als uw bedrijfsrestaurant.

Bij De Kantoorinrichter beschikken wij over een breed assortiment van nieuwe horeca meubels. Met jarenlange ervaring realiseren wij samen een sfeervolle inrichting in uw interieurontwerp.

DE HORECASFEER IS EEN BELANGRIJKE TOOL VOOR HET NEERZETTEN VAN UW BEDRIJFSIDENTITEIT

De trends van dit moment:

  • Gezonder en bewuster omgaan met voeding en omgeving
  • De voormalige kantine wordt omgevormd tot een volwaardig, modern bedrijfsrestaurant
  • De functie van enkel een lunchomgeving wordt verbreed naar een informele ontmoetingsplek
  • Vaak zien we ook dat bij grotere bedrijven het horeca gedeelte wordt opengesteld voor extern publiek

In het ontwerp van het horecagedeelte zien we dit alles in het meubilair ook vertaald:

  • Veel houtdecor, van fabrikanten die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Kloppend en modern design, wat de bedrijfsidentiteit uitdraagt
  • Verschillende niveaus als treinbanken, statafels met barkrukken en “normale” tafels

Horeca meubilair van budgetproof tot luxe

Welke uitvoering van uw horeca-interieur ook bij u past, luxe en modern of modern en budgetvriendelijk, De Kantoorinrichter zoekt met u naar een passend interieur. Horeca meubilair is een essentieel onderdeel van elke horeca onderneming.

Het soort horeca meubilair dat wordt gekozen heeft een directe invloed op het comfort en de sfeer van elke ruimte, evenals op de algehele esthetiek. Bij het kiezen van horeca meubilair zijn er verschillende stijlen en factoren waarmee rekening moet worden gehouden om de beste keuzes te maken voor zowel gasten als werknemers.

VOOR ELK DOEL PASSENDE HORECA MEUBELS

Allereerst is het belangrijk om na te denken over het doel van het horeca meubilair waarin u investeert. Zorg ervoor dat dit het beoogde doel dient en tegelijkertijd je merkimago vertegenwoordigt. Of het nu gaat om zitplaatsen aan een bar, horeca tafels en stoelen voor een eethoek of loungestoelen voor een lobby of wachtruimte; elk type horecameubilair moet zorgvuldig worden geselecteerd om het beoogde doel te dienen.

Barkrukken moeten bijvoorbeeld een goede lichaamshouding ondersteunen en toch comfortabel genoeg zijn voor klanten om langere tijd op te zitten. Ook loungestoelen moeten comfortabel genoeg zijn om mensen te laten ontspannen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of het design.

Een duurzame, mooie en praktische inrichting

Bij het kiezen van materialen voor horecameubilair is het belangrijk om duurzaamheid en eenvoudig onderhoud prioriteit te geven boven esthetiek alleen. Stoffen moeten er niet alleen mooi uitzien, maar ook bestand zijn tegen veelvuldig gebruik en schoonmaken zonder al te snel tekenen van slijtage te vertonen.

Stoffering kan vaak snel versleten raken als er niet zorgvuldig wordt omgegaan met de keuze van stoffen; het gebruik van materialen zoals kunststof, leer of hoogwaardige stoffen kan een lange levensduur garanderen zonder afbreuk te doen aan de stijl.

Genoeg materialen om uw horecazaak van een juiste inrichting te voorzien

Horeca meubilair is ontworpen om comfort en duurzaamheid te bieden in verschillende omgevingen. Meubilair is meestal gemaakt van materialen zoals metaal, hout en kunststof, maar ook van unieke stoffen zoals leer. Gestoffeerde stoelen zijn een veelgemaakte keuze om een vleugje stijl en comfort toe te voegen, terwijl barkrukken een geweldige aanvulling zijn aan een pantry of hoge bartafel.

Bedrijfskantine

DE PERFECTE KLEURSAMENSTELLING ZORGT VOOR TIJDLOOSHEID EN SFEER

Wat stijl betreft, moet u rekening houden met de kleuren die in uw ruimte worden gebruikt, omdat bepaalde stukken kunnen botsen met de bestaande inrichting of een onevenwichtige look kunnen creëren in uw zaak.

Horeca meubels met felle kleuren kunnen levendigheid toevoegen, maar kunnen ook overweldigend worden als ze te veel worden gebruikt; terwijl neutrale kleuren flexibiliteit en tijdloosheid bieden, ongeacht trends of ontwerpschema’s die door de jaren heen komen en gaan.

Het is ook belangrijk dat u de schaal in gedachten houdt bij het winkelen voor meubilair; grotere stukken zijn over het algemeen duurder, maar kunnen meer functionaliteit bieden, terwijl kleinere stukken ideaal zijn voor ruimtes waar de ruimte beperkt is, maar waar toch comfort nodig is, zoals receptieruimtes of wachtkamers.

De inrichting van een kantoor hoeft niet per se te bestaan uit nieuwe kantoormeubelen. Als u overweegt om gebruikt kantoormeubilair te kopen, moet u rekening houden met een aantal belangrijke factoren.

  1. Beoordeel eerst zorgvuldig de staat van het meubilair. Let op tekenen van slijtage zoals piepende laden, krassen of deuken in het hout, losse verbindingen of andere indicatoren die aangeven hoe vaak het meubel gebruikt is. Het kan ook nuttig zijn om de bekleding en kussens te inspecteren op versleten plekken of verkleuringen. Controleer op sterke geuren die kunnen duiden op vroeger gebruik in een rokerige omgeving.
  2. Vervolgens is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het meubilair voldoet aan uw behoeften en afmetingen. Meet uw ruimte zorgvuldig op voordat u de meubels koopt om te garanderen dat ze passen wanneer u ze naar kantoor brengt. Zorg er ook voor dat alle onderdelen bij elk meubelstuk zitten, want bij sommige gebruikte items kunnen extra onderdelen ontbreken. Vraag om een gespecificeerde lijst van wat er bij elk meubelstuk zit, zodat u precies weet wat u krijgt voordat u tot aankoop overgaat.
  3. Doe tot slot onderzoek naar het bedrijf waar u het gebruikte kantoormeubilair wilt kopen. Stel vragen zoals of ze retourzendingen accepteren als het product niet aan uw verwachtingen voldoet en hoe snel ze reageren op vragen of klachten als er na aankoop iets misgaat. Het controleren van klantbeoordelingen kan hierbij nuttig zijn, omdat deze inzicht geven in de ervaringen van eerdere klanten met de producten en diensten van een bepaald bedrijf.

De Kantoorinrichter kijkt ook naar veiligheid in uw zaak

Tot slot moet men bij het kiezen van horeca meubilair altijd denken aan veiligheid; oppervlakken moeten waar mogelijk brandwerend zijn en alle randen moeten waar nodig worden afgerond of afgedekt met rubberen wieltjes om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren in je gebouw door scherpe hoeken of andere potentiële gevaren die bepaalde soorten meubilair met zich meebrengen.

De perfecte horeca meubels bij De Kantoorinrichter

Kortom, bij het kiezen van horeca meubilair is het essentieel dat je stukken kiest die het beste passen bij zowel uw merkidentiteit als het beoogde doel, waarbij u rekening moet houden met factoren als duurzaamheid, onderhoudsgemak, kleurenschema en schaal; dit alles terwijl u veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst moet houden.

Door ervoor te zorgen dat u rekening houdt met deze elementen voordat u tijd en geld investeert in horeca meubilair, zorgt u ervoor dat u uitstekende waarde krijgt uit uw aankoop en dat u verzekerd bent van voortdurende tevredenheid van zowel gasten als personeel! Bij De Kantoorinrichter zorgen wij voor een integrale aanpak door in samenwerking te bepalen welke elementen voor u relevant zijn.

Wij kunnen u tevens ondersteunen in het uitzoeken van het perfecte horeca meubilair zodat uw werknemers in positieve werksfeer ervaren en uitstralen waardoor klanten/gasten graag bij u terugkomen!

Kantoorinrichting Panalpina Rozenburg- De Kantoorinrichter

Bekijk voor meer informatie

Interstream 2

Interieurontwerp kantoor

Home Interieurontwerp dat bijdraagt aan het succes van uw bedrijf Interieurontwerp voor uw kantoor is een complexe taak waarbij rekening gehouden dient te worden met vele

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Kantoorinrichting bij Kompas in Haarlem 10
Kantoorinrichting bij Kompas Publishing
Panalpina Amsterdam
Kantoorinrichting bij Panalpina in Amsterdam
Resultaat Intersell
Complete kantoorinrichting bij Intersell

Blog & nieuws

Flexibele-wand-afscheiding-kantoorruimte
Wanneer is het tijd om uw kantoor te laten renoveren?
Leer de signalen kennen wanneer het tijd is om uw kantoor te renoveren | Investeer in een moderne, functionele werkomgeving.
16.11.2017
Vayner-Media-ontvangstruimte
Ontvangstruimte inrichten; zo maakt u een goede eerste indruk
Ontvang uw gasten in stijl met een goed ingerichte ontvangstruimte | Maak een goede eerste indruk en laat uw bedrijfsidentiteit stralen.
19.04.2018
newcastle-limited-office-7
Het nieuwe werken, wat is dat?
Tips en inzichten voor een verbeterde inrichting en maximale productiviteit in uw bedrijf | Lees alles over de voordelen van het nieuwe werken.
10.02.2020

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]