Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek: goed voor medewerker en bedrijf

Voor een goede inrichting van de werkplek, zowel op kantoor als thuis, is de ergonomie een belangrijk onderwerp. Door de werkplek ergonomisch in te richten zorgen we ervoor dat medewerkers een goede lichaamshouding aannemen en geen lichamelijke klachten ondervinden van de manier waarop de werkplek is ingericht. Dit betekent dat ook de juiste verlichting en een goede akoestiek een belangrijke rol spelen in het creëren van een goed ingerichte werkplek.

Bij De Kantoorinrichter zijn we experts op het vlak van het inrichten van een ergonomische werkplek. Van ergonomische bureaustoel tot de juiste muis beschikken wij over een breed pakket aan producten waarmee de werkplek helemaal volgens de principes van de ergonomie kan worden ingericht. We vertellen u graag meer over de bijdrage die wij kunnen leveren aan het realiseren van ergonomische werkplekken bij u op kantoor.

Het belang van een ergonomische inrichting

Aangezien veel mensen dagelijks zittend werken en daarbij verkeerde houdingen aannemen kunnen er vervelende fysieke klachten ontstaan. Het doel van een ergonomische werkplek is dan ook om ervoor te zorgen dat de werkomgeving is aangepast aan de anatomie van de werknemer. Zo wordt de juiste houding aangenomen en kan het lichaam in een comfortabele en natuurlijke houding blijven terwijl er gewerkt wordt. Een ergonomische werkplek heeft verschillende voordelen voor het welzijn en de productiviteit. Zo kan het bijvoorbeeld rugklachten, klachten aan nek en schouders, RSI-gerelateerde problemen en vermoeide ogen voorkomen.

Een goed ingerichte ergonomische werkplek helpt ook om vermoeidheid te verminderen, waardoor er productiever gewerkt kan worden gedurende langere tijd.

Persoonlijk kennismaken?

Onze medewerkers staan u graag te woord. Klik hieronder om direct contact op te nemen.

Van ergonomische bureaustoel tot ergonomische muis

Bij De Kantoorinrichter beschikken we over een breed pakket aan meubels en producten waarmee een ergonomische werkplek kan worden ingericht. Aangezien elk element van de werkplek, van bureaustoel tot toetsenbord en muis, van invloed is op het aannemen van een goede houding, is het van belang de werkplek helemaal ergonomisch in te richten.

Ergonomische bureaustoelen

Een goede stoel is een logische eerste stap om te werken aan een goede ergonomie op de werkplek. Een ergonomische bureaustoel heeft een rugleuning die verstelbaar is en is voorzien van armsteunen voor de onderarmen. Ook dient de zithoogte van de stoel aangepast te kunnen worden. Eventueel is een voetensteun nodig zodat de voeten plat op de grond staan en de benen in een rechte hoek kunnen rusten.

Ergonomische bureaus

Naast de bureaustoelen speelt ook het bureau zelf een belangrijke rol in ergonomisch opzicht. Het bureau dient in hoogte verstelbaar te zijn zodat werknemers de juiste houding aan kunnen nemen en het beeldscherm op ooghoogte geplaatst kan worden. Om het afwisselen tussen zittend en staand werken te bevorderen kan een zit sta bureau gebruikt worden. Bij een dergelijk bureau kan de werknemer gemakkelijk zelf de hoogte instellen en een gedeelte van de dag staand werken. Naast voordelen op het vlak van ergonomie heeft staand werken en bewegen ook voordelen voor de productiviteit en het kunnen concentreren van werknemers.

Ergonomische apparatuur

Om RSI-klachten te voorkomen is het van belang ook de rol van apparatuur zoals muis, toetsenbord en beeldscherm in beschouwing te nemen. Bij De Kantoorinrichter beschikken we over een breed assortiment aan apparatuur en accessoires waarmee we de werkplek ook op dit vlak ergonomisch kunnen inrichten. Denk bijvoorbeeld aan het gesplitst toetsenbord, een verstelbare monitor of een ergonomische muis.

Ergonomie voor de gehele werkplek

Het is ook van belang de eigenschappen van het gehele kantoor in ergonomisch opzicht tegen het licht te houden. Aangezien we de gehele dag op onze werkplek te vinden zijn is het van belang te zorgen voor de juiste verlichting om onze ogen te ontzien, voldoende ruimte en frisse lucht, de juiste luchtvochtigheid en een goede akoestiek. Al deze factoren dragen eraan bij dat we onze werkplek als prettig ervaren en dat we de gehele dag in staat zijn optimaal te functioneren.

De individuele behoeften van uw medewerkers

Voor het realiseren van een passende ergonomische werkplek voor iedere medewerker is het van belang rekening te houden met de individuele eigenschappen van alle werknemers. Aangezien elk lichaam anders is, betekent ergonomie ook voor elke persoon iets anders.

Het werkt dan ook in ieder geval goed om te kiezen voor oplossingen zoals een ergonomisch bureau en stoelen die verstelbaar zijn zodat zij aangepast kunnen worden aan de specifieke behoeften van de medewerker.

De Kantoorinrichter: expert op de ergonomische werkplek

Bij De Kantoorinrichter hebben we een breed assortiment aan producten voor de inrichting van een ergonomische werkplek. Daarnaast kunnen we u bijstaan met onze diensten op het vlak van ontwerp en inrichting van de werkplek en uw gehele kantoor. Aangezien een gezonde werkplek afhangt van het totaalplaatje is het noodzakelijk bij elk onderdeel van de inrichting rekening te houden met de ergonomische aspecten.

We vertellen u graag meer over het inrichten van een ergonomische werkplek met behulp van De Kantoorinrichter. Neem eens vrijblijvend contact met ons op om verder te praten.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Kantoorinrichting bij Kompas in Haarlem 10
Kantoorinrichting bij Kompas Publishing
DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV
Goed-Wonen-Gemert-73
Kantoorinrichting bij Goed Wonen

Blog & nieuws

FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een vergaderruimte creëren met akoestische scheidingswanden voor kantoor
Als het gaat om de inrichting van een vergaderruimte, wordt er vaak gekozen voor een traditionele inrichting. Zoals een vierkante vergadertafel met daaromheen een...
20.02.2018
Flexibele-wand-afscheiding-kantoorruimte
Wanneer is het tijd om uw kantoor te laten renoveren?
Leer de signalen kennen wanneer het tijd is om uw kantoor te renoveren | Investeer in een moderne, functionele werkomgeving.
16.11.2017
Modulyss-Tapijttegels-First-Forward-speel-met-kleuren-800x800
Kantoorinrichting inspiratie
Bezig met een nieuwe kantoorinrichting? Een kantoor inrichten is geen makkie. Naast flexibiliteit en creativiteit wordt verwacht dat u bij het kantoor inrichten rekening...
12.02.2019

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]