Zoek
Sluit dit zoekvak.

MVO

MVO, MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Je hoort de term veel tegenwoordig; Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel MVO. Maar wat betekent dat nou?

“MVO betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing.
MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten.” Bron: MVO Nederland

hoe leveren we als DE KANTOORINRICHTER EEN BIJDRAGE AAN DE MAATSCHAPPIJ?

Zoals te lezen in de uiteenzetting van de betekenis van MVO Nederland, is het een breed gerekt begrip. De Kantoorinrichter wil dan ook zeker zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. We doen dat op de volgende wijzen:

  • Samenwerking met producenten die het MVO aanhangen, zodat we vanaf de bron van productie mee werken.
  • Bedrijfsafval scheiden; onze producten komen vaak in een verpakking die papier en plastic omvat. Wij scheiden dat nauwkeurig en voeren dat gescheiden af.
  • Circulaire economie; Wij proberen zoveel mogelijk met klanten mee te denken als het gaat om het hergebruiken van bestaande materialen. Ook dan zorgen we voor een gescheiden afval principe, of worden restproducten retour gegeven aan producenten die deze recyclen. In overleg met de klant nemen we sommige producten retour, die dan een tweede leven krijgen.
  • Wij kiezen onze leveranciers met zorg. Al onze fabrikanten zijn bezig om zo milieuvriendelijk te produceren. De ene fabrikant gaat daar verder in als de andere. Sommige werken met een terugname garantie. Sommige producten zijn zeer goed te hergebruiken. Wij proberen als we producten terugnemen er een nieuw leven voor te vinden en het niet te verschroten. Helaas lukt dit niet altijd.
  • Stageplekken. Voor de lokale middelbare scholen staan we als snuffelstage bekend. Een 2 of 3 daagse stage, waarbij jongeren van 12/13 jaar eens gaan kijken wat het werkproces inhoudt en of ze een reëel beeld hebben van wat ze later willen gaan worden. Voor diverse MBO en HBO opleidingen staan we als leerbedrijf ingeschreven. Denk dan aan stages in de sectoren vormgeving, design, interieurontwerp en marketing.
  • Sponsoren van diverse lokale en regionale activiteiten

Sponsoren van diverse lokale en regionale activiteiten

Ook regionaal dragen wij ons steentje bij. Zo zijn we shirt sponsor van Swift Helmond, handbal dames 1. Een geweldig team dat in de top 3 staat van de regionale handbaltop.
Dragen we jaarlijks bij aan het clubblad van voetbalclub Braakhuizen uit Geldrop en zijn we jaarlijks sponsor van een geweldig lokaal initiatief: Wintersfeer. Een ijsbaan die jaarlijks wordt opgetogen in het centrum van Geldrop, compleet met schaatsverhuur en après ski tentjes. het gehele centrum wordt door vele vrijwilligers en een organisatorisch team in no time omgetoverd in een winterwonderland.

Scholen gaan hier met hun klassen een ochtend schaatsen, minder validen en geestelijk gehandicapten worden mee uit genomen en er worden diverse shows georganiseerd. Dat alles onder het genot van een lekker kopje warme chocolademelk of een gluhwein. Wat wil je nog meer?

Bekijk voor meer informatie

De-Vorm-lj_series-lj3-minimal-closeup-XL

Duurzame kantoorinrichting

Home De Kantoorinrichter maakt duurzame kantoorinrichting eenvoudig We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Ook wat kantoorinrichting betreft wordt duurzaamheid steeds

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven
11.Hays
Kantoorinrichting en kantoorrenovatie bij HAYS
Industriële kantoorinrichting bij Signet op Strijp T in Eindhoven
Kantoorontwerp en kantoorinrichting Signet - Strijp T

Blog & nieuws

akoestische-vrijstaande-wand
Verbeter de akoestiek op kantoor
Van akoestisch schuim tot geluidsabsorberende doeken en systeemplafonds | Leer hoe u geluidsoverlast op kantoor kunt verminderen.
17.05.2017
Akoestische wandbekleding
5 tips om geluidsoverlast op kantoor te voorkomen
Van bureauwanden tot wandpanelen, systeemplafonds, designobjecten en slim gebruik van kasten | De effectieve oplossingen tegen geluidsoverlast.
16.09.2015
se_flex_sedus
3 verschillende stijlen kantoorinrichting
U brengt het grootste deel van uw tijd, net als veel anderen, door op kantoor. Dat maakt de inrichting van een kantoor zo belangrijk;...
02.07.2018