Duurzame werkplek

Een duurzame werkplek inrichten

Is er net een verhuizing geweest, gaat u binnenkort voor uzelf beginnen of is er nieuw meubilair nodig? Wilt u de werkplek duurzaam inrichten? Hier zijn veel mogelijkheden voor. U bedenkt dit op het juiste moment, want al veel bedrijven gingen u al voor. Er zijn zeer veel opties voor het inrichten van een duurzame werkplek.

Wilt u weten wat De Kantoorinrichter voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze site. U kunt eventueel ook meteen het formulier invullen. Wij nemen dan zelf zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat is een duurzame werkplek precies?

Is alles rond duurzame werkplekken nog redelijk nieuw voor u? Wellicht valt het u op dat op werkdagen lampen soms voor niets branden. Of er zijn bureaustoelen die nauwelijks worden gebruikt. Dit is zonde van uw investering en het is helaas ook niet duurzaam te noemen.

Het creëren van een duurzame werkplek

Nu organisaties zich steeds meer bewust worden van de noodzaak om duurzamer te werken, zoeken veel organisaties naar manieren om een werkplek te creëren die zowel milieuvriendelijk is als de productiviteit van werknemers bevordert. Dit betekent dat niet alleen rekening moet worden gehouden met energie-efficiëntie, maar ook met de gezondheid en het welzijn van de werknemers en met de gevolgen van hun werk voor het milieu. Om dit doel te bereiken, moeten bedrijven verschillende stappen ondernemen, zoals:

  • het verminderen van de afvalproductie
  • het investeren in duurzame materialen
  • het aanmoedigen van groene vervoersopties bij zowel werknemers als klanten
  • het opzetten van een effectief recyclingprogramma
  • het gebruik van biologische producten
  • bewust afval scheiden
  • het geven van stimulansen aan werknemers die deelnemen aan duurzaamheidsinitiatieven

Ook het toevoegen van natuurlijke elementen op kantoor zoals planten draagt bij aan een verhoogd zelfvertrouwen en een betere stemming van uw werknemers. Op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat hun activiteiten duurzaam blijven, terwijl ze toch aan de behoeften van de klant voldoen en een positieve bijdrage aan de samenleving leveren. Door deze inspanningen kunnen bedrijven een duurzame werkplek creëren die gezonder is voor alle betrokkenen en tegelijkertijd de hulpbronnen van onze planeet helpen beschermen voor toekomstige generaties.

Heeft u interesse in het verduurzamen van uw werkplek, maar weet u nog niet hoe u dit wilt aanpakken? Neem gerust contact met ons op. Bij De Kantoorinrichter kunnen wij u advies geven op maat!

U hoeft niet alles te veranderen

De kantooromgeving is een kritiek aspect van elke organisatie, en steeds meer organisaties erkennen de noodzaak om hun kantoren duurzaam te maken om hun impact op het milieu te verminderen. Gelukkig zijn er genoeg stappen die kunnen worden genomen om een kantoor op een duurzame manier in te richten.

DE VOORDELEN VAN DUURZAME ENERGIE

Een van de meest effectieve manieren om een kantoor duurzamer te maken is door het energieverbruik te verminderen, ofwel duurzame energie in te zetten. Dit kan worden gedaan door het installeren van energie-efficiënte apparaten zoals LED-verlichting en slimme thermostaten, evenals het implementeren van systemen zoals zonne-energie of hernieuwbare energiebronnen. Daarnaast kan het vervangen van traditionele stopcontacten door stopcontacten die hernieuwbare energie ondersteunen, helpen om de ecologische voetafdruk van het kantoor verder te verkleinen.

Naast het verminderen van het energieverbruik, is het belangrijk om andere aspecten van duurzaamheid te overwegen, zoals waterbesparing. De installatie van waterbesparende toiletten en kranen kan het waterverbruik aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd bijdragen aan een gezonde en comfortabele werkomgeving.

Hoe hergebruik kan zorgen voor duurzaamheid

Het gebruik van gerecyclede materialen in de bouw en het meubilair is ook essentieel voor het creëren van een duurzaam kantoorontwerp. Producten gemaakt van gerecyclede materialen zoals staal of hout hebben minder uitstoot in vergelijking met producten gemaakt van nieuw geoogste grondstoffen, waardoor ze een veel duurzamere keuze zijn. Hergebruik van bestaand meubilair of aankoop van tweedehands spullen waar mogelijk is een andere goede manier om de impact op het milieu te verminderen en toch een functionele werkruimte te creëren. U kunt bijvoorbeeld een nieuw bureaublad kiezen in plaats van een geheel nieuw bureau. Bij De Kantoorinrichter is alles mogelijk en helpen wij u graag bij de stap naar een duurzamere werkplek.

MILIEUVRIENDELIJKE AANPAK VOOR IEDEREEN

Ten slotte is het belangrijk om een beleid op te stellen dat milieuvriendelijke praktijken onder het personeel aanmoedigt. Dit kan bijvoorbeeld door het implementeren van papierloze systemen voor het delen van documenten, het opzetten van composteerplaatsen voor voedselafval in de keuken wat leidt tot een schone werkplek, het aanmoedigen van carpoolen of het gebruik van het openbaar vervoer onder werknemers wanneer zij naar het werk reizen, of gewoon ervoor zorgen dat alle lichten en apparaten elke avond worden uitgeschakeld voordat het kantoor aan het eind van de dag wordt verlaten. Als iedereen samenwerkt om een groene werkcultuur te creëren, draagt dat enorm bij tot een echt duurzame werkomgeving.

Een duurzame kantoorinrichting

Een duurzaam kantoorontwerp is een erg belangrijk en essentieel onderdeel van het creëren van een milieuvriendelijke werkomgeving. Door duurzame materialen te kiezen, energie-efficiëntie te bevorderen en afval te verminderen, kunnen kantoren milieuvriendelijker worden en op de lange termijn geld besparen.

Vindt u duurzaamheid ook zo belangrijk en wilt u meer stappen ondernemen naar een duurzaam bedrijf? De Kantoorinrichter kan u bij al uw vragen helpen rondom verduurzaming. Neem vandaag nog contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Bekijk voor meer informatie

De-Vorm-Lookbook-49

Duurzame kantoorinrichting

Home De Kantoorinrichter maakt duurzame kantoorinrichting eenvoudig We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Ook wat kantoorinrichting betreft wordt duurzaamheid steeds

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

IMG-20181022-WA0015-800x800
Kantoorakoestiek verbetering bij Lumileds
IMG-20220413-WA0004
Kantoorinrichting bij TTW
Etage 2 kantoortuin 2
Kantoorontwerp voor Examen Advies Buro

Blog & nieuws

Mobiele-flexruimte
Optimaliseer uw werkplek voor efficiëntie en tevredenheid
Efficiënte inrichting en innovatieve oplossingen. | Ontdek de sleutel tot een prettige en productieve werkplek
30.11.2017
Vayner-Media-ontvangstruimte
Ontvangstruimte inrichten; zo maakt u een goede eerste indruk
Ontvang uw gasten in stijl met een goed ingerichte ontvangstruimte | Maak een goede eerste indruk en laat uw bedrijfsidentiteit stralen.
19.04.2018
Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in uw kantoor
Van chique glazen wanden tot praktische akoestische oplossingen | Leer meer over moderne kantoorinrichting voor een productievere werkomgeving.
31.08.2015

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]