Circulair inrichten

Uw kantoor circulair inrichten is inrichten met oog voor de toekomst

Meer dan ooit wordt er bij het opnieuw inrichten van woonhuizen en kantoren gekeken naar de duurzaamheid van de inrichting. Ook wanneer u uw kantoor opnieuw wilt inrichten met nieuw meubilair, ontkomt u er niet aan om na te denken hoe u uw kantoor zo milieuvriendelijk en klimaatneutraal kunt inrichten. Tijdens de productie van alle onderdelen van uw inrichting wordt CO₂ uitgestoten en doorgaans wordt de inrichting na enkele jaren gebruik weer vervangen.

Vroeger was het zo dat meubilair, vloeren en andere onderdelen van uw inrichting richting vuilstort gingen. Tegenwoordig wordt er met circulair inrichten rekening gehouden en worden oude inrichtingen hergebruikt.

Het circulaire inrichten als het nieuwe normaal

Tegenover het circulaire inrichten staat het lineaire inrichten. Wanneer de levensduur van producten voorbij was, werd de inrichting afgevoerd. Het circulaire inrichten houdt in dat er rekening gehouden wordt met de herbruikbaarheid van producten. Ook al is de levensduur verstreken of bent u erop uitgekeken, veel materialen voldoen nog uitstekend en kunnen dan gebruikt worden voor een tweede leven. Het circulaire inrichten is dus het hergebruiken van materialen. Dit beperkt zich niet tot enkele producten, dit kan met zoveel mogelijk onderdelen uit uw interieur. Een circulaire economie is het nieuwe normaal en vergt een verandering in denken.

Tips voor het circulair inrichten van uw kantoor

Het creëren van een kantoorruimte die milieubewust en duurzaam is, kan meerdere positieve gevolgen hebben voor bedrijven. Werkgevers moeten streven naar circulair inrichten, wat betekent dat elementen van duurzaamheid worden opgenomen in de gehele levenscyclus van het kantoor. Dit omvat niet alleen het gebouw zelf, maar ook de inhoud zoals bestaand meubilair, elektronica, apparaten en meer. Om circulair inrichten te realiseren, zijn er een aantal belangrijke stappen die werkgevers kunnen nemen om ervoor te zorgen dat hun ruimte zowel efficiënt als kosteneffectief is:

Refurbished meubilair

1. Gebruik hergebruikte materialen: In plaats van alle nieuwe materialen voor uw kantoorinrichting aan te schaffen, kunt u overwegen om voorzichtig bestaand meubilair of materialen van andere projecten opnieuw te gebruiken. Veel bedrijven bieden diensten aan die tweedehands meubilair leveren tegen gereduceerde prijzen. U kunt ook online zoeken of kringloopwinkels bezoeken waar u unieke stukken kunt vinden voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Indien van toepassing, werk dan samen met lokale non-profits of bedrijven om gedoneerde materialen te krijgen in plaats van ze nieuw te kopen. Dit helpt niet alleen om de kosten te drukken en de milieubelasting te verminderen die gepaard gaat met de productie van nieuwe materialen, maar het helpt ook om hergebruik en duurzaamheid binnen uw gemeenschap te promoten. Zo draagt u uw steentje bij aan het verminderen van schadelijke stoffen en het stimuleren van de circulaire economie.

Natuurlijke elementen

2. Natuurlijk licht inbouwen: Door dakramen, ramen en zonnebuizen in uw kantoorruimte te installeren, kunt u overdag natuurlijk licht binnenlaten en tegelijkertijd de energiekosten van kunstmatige verlichtingssystemen verlagen. Bovendien helpt natuurlijk licht om werknemers de hele dag alert en productief te houden door de energiegevende effecten op stemming en gedrag. Als volledige ramen geen optie zijn voor uw ruimte, overweeg dan het gebruik van LED-lampen, omdat deze aanzienlijk minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen en heldere verlichting bieden zonder extra warmte of verblinding. En als het mogelijk is, voeg dan planten toe aan uw kantoor. Ze helpen de lucht te zuiveren door giftige stoffen uit de binnenlucht te verwijderen en voegen kleur en leven toe aan elke werkruimte!

Uw aanwezige meubilair milieuvriendelijk

3. Kies milieuvriendelijk meubilair: Wanneer u meubels voor uw kantoor kiest, kies dan voor milieuvriendelijke stoffen zoals organisch katoen of hennep die minder pesticiden nodig hebben tijdens de productie in vergelijking met conventionele opties zoals polyester of nylon stofmengsels. Kiezen voor gerecycled hout in plaats van nieuw hout helpt ook de ontbossing tegen te gaan, terwijl u toch kwaliteitsmeubilair voor elke werkplek hebt. Zorg er tot slot voor dat u duurzame items kiest zodat u ze niet vaak hoeft te vervangen – dit vermindert het afval dat gepaard gaat met het weggooien van oude items plus het bespaart u geld op de lange termijn!

Pas ook een circulaire inrichting toe met behulp van De Kantoorinrichter

Wanneer u als organisatie een circulaire inrichting wilt toepassen, dan straalt dit uit naar uw klanten. Klanten letten tegenwoordig goed op of hun leverancier rekening houdt met het milieu. Wanneer u uw kantoor volgens de regels van een circulaire inrichting inricht, houdt u ook rekening met het milieu. Het is begrijpelijk dat u nog niet goed weet hoe u uw kantoor circulair kunt inrichten. Waar moet u op letten en wat zijn de mogelijkheden? Neemt u dan eens contact op met De Kantoorinrichter. Als specialist op het gebied van kantoorinrichting, weten zij het beste hoe u uw kantoor circulair kunt inrichten.

Bekijk voor meer informatie

Daiichi-Sankyo-37

Kantoorinrichting

Home Uw professionele partner voor kantoorinrichting Een prettige werkplek en kantoorinrichting stelt uw medewerkers in staat geconcentreerd te werken en draagt bij aan de uitstraling van

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Panalpina Amsterdam
Kantoorinrichting bij Panalpina in Amsterdam
Industriële kantoorinrichting bij Signet op Strijp T in Eindhoven
Kantoorontwerp en kantoorinrichting Signet - Strijp T
Kantoorinrichting Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging

Blog & nieuws

Akoestsich-wandpaneel-gestoffeerd
6 interieurtips waarmee u geluidsoverlast op kantoor kunt beperken
Optimaliseer uw kantoorruimte voor een productievere en comfortabelere werkomgeving | Alle interieurtips om geluidsoverlast te verminderen.
21.02.2017
Space-Co-8090-700x467
Moderne Kantoorinrichting
Praktische tips voor een moderne kantoorinrichting | Van optimale verlichting en flexibele werkplekken tot duurzaamheid en ontspanningsruimtes
18.03.2019
Deblick_Acoustics_Wallsystems_1
Akoestische wandpanelen op kantoor
Verbeter de akoestiek met akoestische wandpanelen | Verhoog de productiviteit en creëer een moderne werkomgeving | Lees er hier alles over
04.01.2019

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]