Bedrijfsinrichting

Bedrijfsinrichting door De Kantoorinrichter

Misschien bent u net in het bezit gekomen van een nieuwe bedrijfsruimte of moeten er aanpassingen gedaan worden aan de huidige situatie. In beide gevallen moet er nagedacht gaan worden hoe u de bedrijfsruimte wilt inrichten. Daarbij is belangrijk dat er voor de werknemers een prettige werkomgeving gecreëerd wordt, een omgeving die een goede werkhouding stimuleert en waar men zich op het gemak voelt. Dit is eigenlijk het belangrijkste uitgangspunt van een bedrijfsruimte inrichten.

U bent bij De Kantoorinrichter aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsinrichting kunnen wij u zeker helpen. Zo komt u tot een indeling waar u en uw medewerkers fijn kunnen werken.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Wij beginnen met het bekijken van het pand. Dat kan op locatie gebeuren, maar is ook goed mogelijk aan de hand van een actuele plattegrond. Foto’s van de inrichting van het bedrijfspand kunnen een mooie aanvulling daarop zijn. Daarna gaan we samen in gesprek om te kijken wat de specifieke wensen zijn wat betreft het aantal werkplekken, vergaderruimtes en concentratie werkplekken. Wellicht wilt u ook nog een lunchruimte of een speciale plek om te relaxen realiseren. Of misschien heeft u wel kleine ruimtes waarvan u nog niet weet hoe die als geschikte werkplek ingericht kunnen worden?

EEN BELANGRIJK ELEMENT VAN ELKE ONDERNEMING

Een goede bedrijfsinrichting is een belangrijk element in het succes van elke onderneming. Het zorgt voor meer efficiëntie, een betere levering van producten of diensten en een hogere klanttevredenheid. Er zijn verschillende sleutelfactoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van een succesvol bedrijfsmodel. Bij De Kantoorinrichting hebben wij de perfecte bedrijfsinrichting producten en bijpassende accessoires om uw kantoor of werkplaats naar wens in te richten.

Wij zorgen voor toegevoegde waarde

De eerste overweging is de doelmarkt die door het bedrijf zal worden bediend. Elk segment van klanten heeft verschillende behoeften, wensen en gebruikspatronen waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van het bedrijfsmodel. Een effectief model moet waarde bieden aan de doelmarkt en tegelijkertijd diensten leveren die de groei en winstgevendheid van de organisatie op lange termijn garanderen. De experts van De Kantoorinrichter zullen samen met u stap voor stap bepalen welke bedrijfsinrichting bij u en uw kantoor past.

BEDRIJFSINRICHTING OP MAAT

Ook de aankleding en het kleurgebruik van de ruimtes wordt bekeken. Naast het bevorderen van de productiviteit is het ook van belang dat bij de inrichting van een bedrijfspand de sfeer goed aansluit bij de bedrijfscultuur. Dit kan bijvoorbeeld door middel van tapijt op de vloer of door de keuze van een bepaald bladdecor op de werkplekken. Verder kan aankleding met zitjes in bepaalde kleuren, of gebruik van prints op de wanden, heel goed helpen om een bepaalde sfeer neer te zetten.

Onze professionals zorgen voor perfecte aankleding, afgestemd op alle bedrijfsinrichtingen

Een aantrekkelijk en goed ontworpen bedrijfsinterieur kan een blijvende indruk maken op klanten en collega’s. Verlichting, meubilair, muurbekleding, vloerbedekking en kunst moeten zorgvuldig worden gekozen om een uitnodigende omgeving te creëren die inspireert tot creativiteit en samenwerking. Het toevoegen van planten of kunstwerken kan textuur en interesse toevoegen aan de ruimte en tegelijkertijd een gevoel van welzijn bevorderen.
De inrichting van een bedrijf is dus iets waar goed over nagedacht moet worden, De Kantoorinrichter doet dat graag met u samen. Voor meer informatie; neem gerust contact met ons op.

Bekijk voor meer informatie

Daiichi-Sankyo-37

Kantoorinrichting

Home Uw professionele partner voor kantoorinrichting Een prettige werkplek en kantoorinrichting stelt uw medewerkers in staat geconcentreerd te werken en draagt bij aan de uitstraling van

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Previous
Next

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

IMG-20240220-WA0019
Kantoorinrichting bij Blue 10
Panalpina Amsterdam
Kantoorinrichting bij Panalpina in Amsterdam
rendering-ontvangst-1
Kantoorontwerp voor MVA – Makelaarsvereniging Amsterdam

Blog & nieuws

Deblick_Acoustics_Wallsystems_1
Akoestische wandpanelen op kantoor
Verbeter de akoestiek met akoestische wandpanelen | Verhoog de productiviteit en creëer een moderne werkomgeving | Lees er hier alles over
04.01.2019
Akoestische-kastrug-panelen-in-3D
4 zaken die niet mogen ontbreken in een ontvangstruimte
De ontvangstruimte van een kantoor zorgt voor de allereerste indruk die een (potentiële) klant van het bedrijf krijgt. Het is daarom essentieel dat de...
17.08.2017
Flexwerken
Zo creëer je een flexruimte op kantoor
Optimaliseer uw kantoor met flexplekken | Leer hoe u alle ruimte benut | Betrek uw werknemers en creëer een moderne, productieve werkplek
08.04.2019

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]