Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Advies kantoorinrichting

WILT U ADVIES OVER KANTOORINRICHTING?

De Kantoorinrichter is uw adviesbureau voor kantoorinrichting. Samen gaan we op zoek naar de aanpak van zowel de fysieke, mentale en virtuele werkomgeving. Een aanpak die zal leiden tot meer succes binnen het bedrijf en die het werkplezier voor de medewerkers zal verhogen.

De aanpak van het herinrichten van het kantoor vraagt om aanpassingen binnen de organisatie, niet alleen van het bedrijf maar ook van de werknemers en de werkgever.

KANTOORINRICHTING ADVIES VOOR HET VERDELEN VAN EEN GROTE RUIMTE

Het verdelen van grote ruimtes kan op verschillende manieren. Een ruimte verdelen kan door middel van scheidingswanden, scheidingswanden bieden vrijwel onbeperkte mogelijkheden en toepassingen. Het is een ideale manier om de ruimte te benutten, de akoestiek te verbeteren en geeft privacy binnen een open kantoortuin. Daarnaast is het ook mogelijk om de ruimte te verdelen door het plaatsen van demontabele kantoorunits. Deze zijn snel en eenvoudig te installeren waardoor deze flexibel inzetbaar zijn. Wilt u geen flexibele kantoorinrichting maar een passende en blijvende verdeling van het kantoor? Dan kunt u kiezen voor het plaatsen van (systeem-)wanden of wanden van glas.

Uw nieuwe kantoorinrichting

De Kantoorinrichter is een professionele dienstverlener die gespecialiseerd is in kantoorinrichting. Ons team van deskundige consultants is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve en kosteneffectieve kantooroplossingen voor veel verschillende soorten organisaties. We begrijpen hoe belangrijk het is om een productieve en comfortabele werkomgeving te creëren en streven ernaar om ontwerpen op maat te maken die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Ook hebben wij expertise op het gebied van tweedehands kantoormeubelen voor als u behoefte heeft aan een extra touch duurzaamheid. Onze consultants zijn zeer deskundig in het analyseren van de verschillende aspecten met betrekking tot kantoorinrichting, zoals verlichting, kleurenschema, ergonomie, materiaalkeuze, opslag organisatie, ruimteplanning en nog veel meer.

WIJ ZORGEN VOOR EEN OP MAAT GEMAAKTE, MODERNE KANTOORINRICHTING

Bij De Kantoorinrichter geloven we dat een goed kantoorontwerp niet alleen esthetisch, maar ook praktisch en efficiënt moet zijn. Een moderne kantoorinrichting kan een directe invloed hebben op de productiviteit van werknemers en we werken samen met onze klanten om de juiste balans te vinden tussen functie en vorm. We gebruiken de nieuwste software om plattegronden te maken die het beste aansluiten bij de behoeften van het bedrijf en tegelijkertijd zorgen voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Bij het ontwerpen van een kantoorruimte houden we ook rekening met andere factoren zoals het lokale klimaat en de structuur van het gebouw, zodat deze energiezuinig en toch comfortabel is voor de gebruikers.

Voor elk budget een oplossing

Bij het ontwerpen van een kantoorruimte houden we rekening met het budget van onze klanten, terwijl we toch resultaten van hoge kwaliteit en een prettige werkplek kunnen leveren. Onze consultants zijn bedreven in het identificeren van kosteneffectieve meubel opties die voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en toch een moderne uitstraling geven aan elke werkruimte. Daarnaast geven we advies over het optimaliseren van bestaande meubelstukken voor maximale efficiëntie of over het creëren van een meer open lay-out door individuele werkplekken te combineren tot één grote ruimte.

ADVIES VAN TOEGEVOEGDE WAARDE VOOR UW KANTOORINRICHTING

Bij De Kantoorinrichter begrijpen we de waarde van een goed kantoorontwerp en een moderne kantoorinrichting en streven we naar uitmuntendheid in alle projecten die we uitvoeren. Ons doel is om onze klanten een ergonomische werkomgeving te bieden die de samenwerking tussen de werknemers bevordert, het moreel stimuleert, de tevredenheid van de werknemers verhoogt en uiteindelijk leidt tot een hogere productiviteit van het personeel. Een prettige inrichting op uw werkplek op kantoor stimuleert de productiviteit van uw werknemers!

De Kantoorinrichter; uw adviesbureau voor kantoorinrichting!

Meubilair moet tegenwoordig niet alleen ergonomisch en flexibel zijn, maar moet voor u en de organisatie ook de juiste look & feel hebben. Al enige tijd geleden heeft het Nieuwe Werken zijn intrede gedaan. Als gevolg hiervan verdwijnen de individuele werkplekken en veranderen deze in multifunctionele werkruimtes die werkelijk elke vorm kunnen aannemen. Professionele ruimtes zijn niet meer gebonden aan personen. Ze zijn multifunctioneel qua gebruik, hightech ICT, appellerend aan gezond en maatschappelijk verantwoord werken en beïnvloeden in grote mate de bedrijfsidentiteit en imago.

Heeft u specifieke wensen en wilt u graag hulp bij het inrichten van uw kantoor? De kantoorinrichter kan u professioneel advies geven.

Kiezen voor kantoorinrichting advies van de Kantoorinrichter betekent dat u volledig ontzorgd zult worden.

Bel 040-2861441 en maak direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek voor uw kantoorinrichting! Mailen kan ook, dit kan naar [email protected].

Bekijk voor meer informatie

Daiichi-Sankyo-37

Kantoorinrichting

Home Uw professionele partner voor kantoorinrichting Een prettige werkplek en kantoorinrichting stelt uw medewerkers in staat geconcentreerd te werken en draagt bij aan de uitstraling van

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Vorige
Volgende

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Etage 2 kantoortuin 2
Kantoorontwerp voor Examen Advies Buro
009
Kantoorinrichting bij Footlocker
20210106_125204
Kantoorontwerp en kantoorverbouwing bij Hulan

Blog & nieuws

Bedrijfskantine-inrichten
De inrichting van een lunchruimte binnen het bedrijf
Stijlvolle oplossingen voor een multifunctionele en comfortabele lunchomgeving | Van duurzaam meubilair tot een sociaal hart van uw bedrijf.
04.10.2017
e1dfb637ffa937b86508c2a16ea413ac
Kantoorinrichting die zorgt voor meer beweging onder personeel
Ontdek hoe staand werken, aangepast meubilair, dynamisch zitten kan bijdragen aan de gezondheid en productiviteit van uw personeel
30.01.2018
FF-akoestische-vrijstaande-wand
Een vergaderruimte creëren met akoestische scheidingswanden voor kantoor
Als het gaat om de inrichting van een vergaderruimte, wordt er vaak gekozen voor een traditionele inrichting. Zoals een vierkante vergadertafel met daaromheen een...
20.02.2018

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]