Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Systeemplafond kantoor

Heeft u al een systeemplafond op kantoor?

De meeste kantoren zijn reeds voorzien van een systeemplafond. Een systeemplafond op kantoor heeft vele voordelen. Boven het plafond blijft er namelijk ruimte over om leidingen af te voeren, maar ook om kabels aan en over te leggen zodat deze niet in het zicht zullen liggen. Een ander bijkomend voordeel is dat de panelen van een systeemplafond een akoestische geluiddempende werking hebben.

Tegenwoordig worden kantoren ingericht naar een industriële look, maar een betonnen en/of plafond van gips geven veel meer problemen op het gebied van akoestiek. In dat geval kunnen wij het kantoor voorzien van akoestische plafondeilanden.

Is uw systeemplafond op kantoor aan vervanging toe?

Is op kantoor het systeemplafond aan vervanging toe? Geen probleem! De Kantoorinrichter kan u helpen. Er is namelijk geen man over boord als u schade heeft aan uw systeemplafond op kantoor. Het is namelijk zeer eenvoudig om één of meerdere plafondplaten te vervangen door nieuwe. Voor elk systeemplafond op kantoor zijn er passende of vervangbare plafondplaten verkrijgbaar. Informeer naar de mogelijkheden van een bouwkundig plafond in uw kantoorruimte.

Een belangrijk onderdeel van uw kantoorpand

Bij elk bouwproject is het essentieel om rekening te houden met het systeemplafond. Dit is het hoogste punt in een constructie dat kan worden bereikt zonder de structurele integriteit en stabiliteit van het gebouw in gevaar te brengen. Met andere woorden, het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de totale belasting van het dak of de vloer de capaciteit ervan niet overschrijdt.

Tips om rekening mee te houden

Om er zeker van te zijn dat u een geschikt systeemplafond voor uw project kiest, zijn er verschillende belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u rekening houden met het doel van het gebouw of de constructie. Als het bijvoorbeeld om een woonhuis gaat, zult u doorgaans een lagere hoogte nodig hebben dan voor een commercieel pand of een openbare gelegenheid. Ten tweede kunnen plaatselijke voorschriften van invloed zijn op uw beslissing over systeemplafonds en moet u hiermee rekening houden voordat de bouw begint. Tot slot moet u ook nadenken over hoeveel gewicht het dak of de vloer moet dragen, omdat dit bepaalt welk type plafond het meest geschikt is voor uw behoeften.

Nieuw systeemplafond nodig vraag het De Kantoorinrichter

Een goed systeemplafond bestaat uit goede ventilatie

Als u eenmaal hebt vastgesteld welk type dak- en plafondsysteem nodig is voor uw project, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er rekening is gehouden met voldoende ventilatie. Slecht geventileerde gebouwen kunnen snel oncomfortabele en ongezonde plekken worden. Daarom moet elke ruimte goed geventileerd worden met ramen of ventilatieopeningen op regelmatige afstanden langs de muur of op een hoog niveau bij het plafond om frisse lucht door uw huis of gebouw te laten circuleren.

Het uitkiezen van geschikte materialen

De volgende stap om te zorgen voor een effectief systeemplafond is het kiezen en installeren van materialen die geschikt zijn voor gebruik met het plafond. Veelgebruikte materialen zijn gipsplaat, multiplex platen en akoestische panelen. Slechte akoestiek in uw kantoorpand wilt u natuurlijk vermijden. Wij kunnen u gedegen advies geven over de soorten materialen en denken graag met u mee. Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen waardoor het geschikt is voor bepaalde toepassingen, maar ze moeten allemaal op de juiste manier worden bevestigd met schroeven of spijkers om de structurele integriteit na verloop van tijd niet aan te tasten.

Wij denken mee over de veiligheid van een standaard systeemplafond

Tot slot moet er bij het kiezen van een geschikt systeemplafond ook rekening worden gehouden met verlichtingsarmaturen, omdat deze extra gewicht toevoegen dat het draagvermogen kan overschrijden als dit niet van tevoren goed wordt gepland. Het is ook belangrijk om verlichtingsarmaturen te installeren in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften, omdat dit helpt het risico op brandgevaar door oververhitte draden te verminderen en ervoor zorgt dat bewoners veilig zijn in geval van noodsituaties zoals stroomuitval.

Panalpina Rozenburg

Voor welk systeemplafond kiest u?

Om uw kantoor de juiste uitstraling te geven met een akoestisch plafondsysteem kunt u uit verschillende plafondplaten kiezen, zo bestaan er doorzak- en inlegplaten.
Een doorzakplaat geeft uw kantoor een luxe maar toch vriendelijke uitstraling, deze plaat zakt enkele millimeters door het plafondprofiel. Vandaar dat deze plaat de naam ‘doorzak’ heeft gekregen.

Indien u liever een strakkere uitstraling wilt creëren adviseren wij de inlegplaten.

Om te kunnen bepalen welk akoestisch systeemplafond binnen de organisatie past zijn de volgende zaken van belang:

  • Aantal m²
  • Aantal ruimtes
  • Hoogte van het bouwplafond
  • Gewenste grootte en type (inleg of doorzak) van plafondplaat
  • Profielkleur
  • Akoestische waarde
  • Verlichting (Nood / LED)
  • Airco

Uiteraard kunnen wij vrijblijvend een offerte voor u maken voor de montage van een (akoestisch) systeemplafond of voor het vervangen van alleen de plafondplaten. Onze monteurs zijn voorzien van een VCA-certificaat.
Neem vrijblijvend contact met ons op dan kunnen we kijken wat wij voor u kunnen betekenen, T 040- 2861441 of mail ons via: [email protected].

Bekijk voor meer informatie

Lande 1stclass akoestische banken voor overleg op kantoor

Kantoorakoestiek

Home Breng balans op de werkvloer met goede akoestiek Een slechte akoestiek op kantoor kan een behoorlijke invloed hebben op het functioneren van uw medewerkers en

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

IMG-20240220-WA0019
Kantoorinrichting bij Blue 10
Kantoorinrichting Panalpina Rozenburg- De Kantoorinrichter
Kantoorinrichting bij Panalpina Rozenburg (Schiphol)
Omslag DSV Eindhoven
Kantoorinrichting bij DSV Eindhoven

Blog & nieuws

Maas-kantine
Benodigd meubilair voor in de horeca
De essentiële gids voor het kiezen van meubilair in de horeca | Creëer de juiste sfeer, overweeg duurzaamheid, en maak een doordacht vloerplan.
02.11.2017
524b3b85094a5abc7213351fd8cefc34
Kantoortuin inrichten? Dat doet u zo
Ontdek hoe u een betere werkplek creëert door uw kantoortuin slim in te richten | Maak van uw kantoortuin een weerspiegeling van uw bedrijf.
13.06.2019
Pami-workspace-one-modern
Van kantoortuin naar thuiskantoor, hoe doet u dat?
Lees onze tips voor het inrichten van een comfortabel thuiskantoor | Maak uw thuiswerken productief en aangenaam.
17.05.2020