Zoek
Sluit dit zoekvak.

Akoestische renovatie

GELUIDSOVERLAST OP KANTOOR? OVERWEEG DAN EEN AKOESTISCHE RENOVATIE

Het belang van een goede akoestiek op kantoor is niet te onderschatten. Toch zien we vandaag de dag steeds meer kantoorruimtes die kampen met akoestische problemen. Een van de oorzaken hiervan is de beweging richting een open kantoorruimte die door steeds meer bedrijven gemaakt wordt. Een open kantooromgeving zorgt ervoor dat geluid vrijelijk over de werkvloer kan bewegen, hetgeen kan leiden tot geluidsoverlast voor uw werknemers. Met akoestische renovatie bedoelen we simpelweg het op orde brengen van de akoestiek van uw kantoor door enkele akoestische oplossingen te implementeren.

Wilt u meer weten over akoestische oplossingen en hebt u behoefte aan doelgericht advies over de verbetering van de akoestiek van uw kantoorruimte? Neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Kies voor een kantoor met goede akoestiek

Een rustige werkomgeving waar werknemers ongestoord kunnen werken is een eerste vereiste om productief te zijn en doelen te bereiken. De akoestiek van het kantoor heeft hier een grote invloed op. Geluidsoverlast op de werkvloer door omgevingsgeluid en nagalm zorgt er namelijk voor dat we ons slecht concentreren en leidt, vaak ongemerkt, tot minder productiviteit en meer stress. Door slim gebruik te maken van akoestische producten is het mogelijk een verbetering van de akoestiek van het kantoor te realiseren die geluidsoverlast minimaliseert terwijl u een comfortabel kantoor met een open natuur behoudt. Zo kunnen collega’s op de vloer zorgeloos overleggen en samenwerken zonder daarbij medewerkers te storen.

De oorzaken van slechte akoestiek

Wanneer we kijken naar de oorzaken van slechte akoestiek richten we ons vaak op de bronnen die het geluid produceren. Zo zijn het vooral onderlinge gesprekken tussen andere werknemers die leiden tot geluidsoverlast en kan ook de airco geluidsoverlast veroorzaken op de werkvloer. Maar het verbeteren van een slechte akoestiek betekent niet dat we de oorzaken van geluiden op de werkplek, zoals een menselijke stem of airco proberen weg te nemen, maar juist dat we kijken naar oplossingen die het weerkaatsen en nagalmen van het geluid voorkomen. Door plafond, wanden en meubels die vaak gemaakt zijn van harde materialen te voorzien van akoestische materialen zorgen we voor de juiste demping van het geluid en verbeteren we de akoestiek van uw kantoor.

Bent u benieuwd wat een akoestische renovatie kan betekenen voor uw kantoor? Met een akoestische meting kunnen we de huidige akoestische situatie in kaart brengen en zo doelgericht oplossingen implementeren om te werken aan een perfecte akoestiek bij u op kantoor. Neem vooral eens contact met ons op om verder te praten met een van onze experts.

Glaswanden in industrieel kantoorpand Signet - Eindhoven

Oplossingen voor open kantoorruimtes

De Kantoorinrichter biedt vele manieren om te werken aan een betere akoestiek op de werkvloer die vergeleken met een verbouwing of verhuizing een lage impact hebben op uw bedrijf. Door een meting van de nagalmtijd kunnen we de akoestiek van de ruimte in kaart brengen en met enkele slimme oplossingen de problemen met geluid wegnemen.

Akoestische wanden
Door de plaatsing van een wand die voorzien is van akoestisch materiaal, zorgen we voor geluidsisolatie en -absorptie. Met een dergelijke wand realiseren we niet alleen een betere akoestiek op kantoor, maar creëren we tegelijkertijd kleine ruimtes op de vloer waar werknemers in alle rust productief kunnen werken.

Akoestische panelen
Akoestische panelen zijn panelen die tegen het plafond of wanden van het kantoor gemonteerd kunnen worden. Deze panelen absorberen de trillingen en de nagalm van geluiden en dragen zo bij aan een goede akoestiek. Akoestische panelen zijn gemakkelijk te monteren en zijn een effectieve manier om het gewenste resultaat te bereiken.

Akoestische renovatie met De Kantoorinrichter

Bij De Kantoorinrichter hebben we veel ervaring met akoestische renovatie. Of het nu gaat om overlast van geluid in een open kantoorruimte of de geluidsoverdracht van andere ruimtes via het verlaagd plafond, wij hebben de expertise en oplossingen in huis om problemen met geluid weg te nemen en te werken aan een perfecte akoestiek op de werkvloer.

Door middel van een meting van de nagalmtijd brengen we de akoestiek van uw ruimte in kaart. Vervolgens ontwerpen we een plan waarbij wanden, vloeren, plafonds en meubelen ingezet worden om de akoestiek van uw kantoorruimte te verbeteren. Omdat voor onze oplossingen in de meeste gevallen geen verbouwing nodig is, kunnen we deze snel implementeren en werkt u voor u het weet in een rustige en productieve open kantooromgeving.

Bekijk voor meer informatie

Lande 1stclass akoestische banken voor overleg op kantoor

Kantoorakoestiek

Home Breng balans op de werkvloer met goede akoestiek Een slechte akoestiek op kantoor kan een behoorlijke invloed hebben op het functioneren van uw medewerkers en

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Vorige
Volgende

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV
20210106_125204
Kantoorontwerp en kantoorverbouwing bij Hulan
Kantoorinrichting bij Kompas in Haarlem 10
Kantoorinrichting bij Kompas Publishing

Blog & nieuws

Akoestsich-wandpaneel-gestoffeerd
6 interieurtips waarmee u geluidsoverlast op kantoor kunt beperken
Optimaliseer uw kantoorruimte voor een productievere en comfortabelere werkomgeving | Alle interieurtips om geluidsoverlast te verminderen.
21.02.2017
csm_sedus_ergonomie_2_4919ad055b
Werkplekonderzoek; werkt u in een optimale werkomgeving?
Een werkplekonderzoek geeft inzicht in de werkomstandigheden van u en uw personeel. Een optimale werkomgeving voorkomt of verhelpt gezondheidsklachten. Bovendien levert het een positieve...
13.03.2018
76161ce04ff5542fee8f8700c746c89b
Kantine inrichten, hoe pakt u dat aan?
Ontdek hoe u met een gezellige kantine-inrichting de lunchbeleving van uw medewerkers verbetert | Lees alles over een goede kantine-inrichting
03.07.2019

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]