Zoek
Sluit dit zoekvak.

Akoestische plafonds

Akoestische plafonds

In de kantooromgeving is een goede akoestiek essentieel. Geluidsoverlast op de werkvloer kan vele verschillende oorzaken hebben en kan bewust en onbewust leiden tot verminderde prestaties en stress. Bij de Kantoorinrichter zijn we gespecialiseerd in het realiseren van een akoestisch plafond dat een effectieve oplossing vormt voor het verbeteren van de akoestiek bij u op kantoor.

Het belang van goede akoestiek op kantoor

Een goede akoestiek op kantoor speelt een grote rol in het bevorderen van een productieve en gezonde werkomgeving. Geluidsoverlast en slechte akoestiek kunnen nadelige effecten hebben op de concentratie, communicatie en het welzijn van medewerkers. 

Aanhoudende achtergrondgeluiden, galmen en andere vormen van geluidsoverlast kunnen afleiding veroorzaken, waardoor de focus verslapt en de productiviteit vermindert. Daarnaast kan een slechte akoestiek leiden tot vermoeidheid, stress en zelfs gezondheidsproblemen bij medewerkers.

Wat doet een akoestisch plafond?

Akoestische plafonds bieden een effectieve oplossing om de geluidskwaliteit in kantoren te verbeteren. Een akoestisch plafond is geluidsabsorberend, waardoor het helpt geluidsgolven te dempen en nagalm te verminderen. 

Zo ontstaat een rustige en comfortabele ruimte waarin werknemers optimaal kunnen werken, of ze nu in stilte willen werken of willen overleggen. Bij de Kantoorinrichter beschikken we over diverse mogelijkheden om een akoestische oplossing voor uw kantoorruimte te realiseren.

Akoestische plafondpanelen

Akoestische oplossingen voor het plafond

Aangezien problemen met kantoorakoestiek meestal veroorzaakt worden door het dragen en galmen van geluid, kunnen deze problemen ook relatief eenvoudig opgelost worden. Door de juiste metingen te verrichten en vervolgens gericht oplossingen te implementeren voor isolatie, dempen en absorberen van geluidsgolven, kunnen problemen met de akoestiek in iedere ruimte verholpen worden.

Hieronder vindt u enkele van onze specialistische akoestische producten die overlast van geluid helpen voorkomen en zo bijdragen aan de productiviteit en sfeer op de werkvloer.

Akoestische plafondeilanden
Akoestische plafondeilanden zijn een innovatieve oplossing om de akoestiek van uw kantoorruimte te verbeteren. Deze eilanden, gemaakt van geluidsabsorberende materialen, worden direct aan het plafond bevestigd en helpen bij het verminderen van ongewenste geluidsreflecties en nagalm in de ruimte.

Deze plafondeilanden kunnen een stijlvolle toevoeging zijn aan elk kantoorinterieur, met verschillende vormen, kleuren en designs om aan te passen aan uw voorkeur en de stijl van uw kantoor.

Akoestische plafondpanelen
Akoestische plafondpanelen vormen een uitstekende oplossing om de geluidskwaliteit en akoestiek in kantoorruimtes te verbeteren. Deze panelen, gemaakt van akoestisch materiaal, worden direct aan het plafond gemonteerd en helpen bij het verminderen van storende echo’s, galm en ongewenste geluidsreflecties.

Deze panelen kunnen naast de akoestiek verbeteren ook een bijdrage leveren aan de inrichting van de ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en texturen, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in elk interieurontwerp. Of u nu een moderne uitstraling wilt creëren of een meer traditionele stijl wilt behouden, er zijn akoestische plafondpanelen beschikbaar die passen bij uw specifieke wensen.

Akoestische oplossingen voor het systeemplafond
Systeemplafonds bieden een praktische en veelgebruikte optie voor kantooromgevingen, maar ze kunnen ook bijdragen aan een slechte akoestiek. Gelukkig zijn er specifieke akoestische oplossingen beschikbaar om de geluidskwaliteit in ruimtes met systeemplafonds te verbeteren.

Een van de meest effectieve oplossingen is het toevoegen van akoestische plafondtegels die speciaal ontworpen zijn om geluidsgolven te absorberen en echo’s te verminderen. Deze tegels zijn gemaakt van materialen met geluidsabsorberende eigenschappen zoals glaswol, waardoor ze effectief geluid dempen en de galm verminderen.

Daarnaast kunnen andere akoestische accessoires zoals baffles, panelen of wandabsorbers worden toegepast om de algemene geluidsdynamiek te verbeteren. Baffles worden opgehangen aan het plafond en helpen bij het breken en absorberen van reflecterend geluid. Panelen kunnen aan muren worden bevestigd om de algehele ruimteakoestiek te verbeteren, terwijl wandabsorbers specifiek gericht zijn op het verminderen van nagalm.

Een akoestische meting laten uitvoeren

Om de juiste oplossingen te implementeren voor het verbeteren van de akoestiek op uw kantoor is het van belang eerst een akoestische meting uit te voeren. Met een dergelijke meting brengen we in kaart hoe geluid en galm zich door de ruimte bewegen en welke oppervlakken in de ruimte problemen opleveren. Aan de hand van deze meting krijgt u een op maat gemaakt plan voor het verbeteren van de akoestiek bij u op kantoor.

Een optimale kantoorakoestiek met De Kantoorinrichter
Met onze uitgebreide kennis en ervaring en ons diverse assortiment aan oplossingen is de Kantoorinrichter de aangewezen partij om u te helpen met het realiseren van de optimale akoestiek op kantoor. We komen dan ook graag met u in contact om te spreken over de problemen die u ondervindt en de verschillende manieren waarop wij een rol kunnen spelen in het verhelpen van die problemen.

Klinkt een betere akoestiek op kantoor u als muziek in de oren? We praten graag met u verder in een vrijblijvend gesprek.

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio
Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven.

Korte lijnen
Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd
Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.

Alle kennis onder één dak
Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Bekijk voor meer informatie

Lande 1stclass akoestische banken voor overleg op kantoor

Kantoorakoestiek

Home Breng balans op de werkvloer met goede akoestiek Een slechte akoestiek op kantoor kan een behoorlijke invloed hebben op het functioneren van uw medewerkers en

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

DSV Eindhoven
Complete kantoorinrichting bij DSV
Kantoorinrichting Panalpina Rozenburg- De Kantoorinrichter
Kantoorinrichting bij Panalpina Rozenburg (Schiphol)
Etage 2 kantoortuin 2
Kantoorontwerp voor Examen Advies Buro

Blog & nieuws

Gebruik-van-glaswanden-op-kantoor-1
4 voorbeelden van scheidingswanden om structuur aan te brengen in uw kantoor
Van chique glazen wanden tot praktische akoestische oplossingen | Leer meer over moderne kantoorinrichting voor een productievere werkomgeving.
31.08.2015
Bedrijfskantine-inrichten
De inrichting van een lunchruimte binnen het bedrijf
Stijlvolle oplossingen voor een multifunctionele en comfortabele lunchomgeving | Van duurzaam meubilair tot een sociaal hart van uw bedrijf.
04.10.2017
Vayner-Media-ontvangstruimte
Ontvangstruimte inrichten; zo maakt u een goede eerste indruk
Ontvang uw gasten in stijl met een goed ingerichte ontvangstruimte | Maak een goede eerste indruk en laat uw bedrijfsidentiteit stralen.
19.04.2018