Zoek
Sluit dit zoekvak.

Akoestische kantoormeubelen

AKOESTISCHE KANTOORMEUBELEN OM de AKOESTIEK TE VERBETEREN

Door te kiezen voor akoestisch meubilair bij uw kantoorinrichting slaat u twee vliegen in één klap. Uiteraard investeert u met akoestische meubelen in goed kantoormeubilair dat handig in gebruik is en nog jaren meegaat. Daarnaast kiest u met akoestisch meubilair voor producten die de geluidsoverlast op kantoor helpen tegengaan en daarmee bijdragen aan een rustige en productieve werkvloer. Van de complete kantoorinrichting van een open kantoor tot de aanschaf van enkele producten om de akoestiek van een bepaalde ruimte te verbeteren, bij de Kantoorinrichter bent u aan het juiste adres.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die ons brede aanbod akoestisch meubilair u biedt om te kiezen voor zowel functionele meubelen van hoge kwaliteit als een betere akoestiek? We gaan graag met u in gesprek!

Het belang van goede akoestiek op kantoor

Een prettige akoestiek op kantoor is een belangrijk onderwerp binnen de kantoorinrichting. Met name doordat steeds meer kantoorruimtes de laatste jaren gekenmerkt worden door een meer open inrichting, kan geluid vrij door de ruimte bewegen. Zo’n open kantoorinrichting is dus enerzijds wel degelijk bevorderlijk voor de groepsdynamiek en het samenwerken tussen collega’s, maar willen we in alle rust werken, dan worden we vaak gestoord door geluiden die elders op de werkvloer veroorzaakt worden.

Met een goede akoestiek hebben we geen last meer van dergelijke geluiden. Zodoende kunnen uw medewerkers zich beter concentreren en kost het hen minder moeite om productief te werken.

De oorzaken van slechte akoestiek

Slechte akoestiek kan verschillende oorzaken hebben. Het ligt niet zozeer aan het maken van het geluid zelf, want geluid wordt nu eenmaal gemaakt, maar vooral aan de manier waarop het geluid door de ruimte beweegt. Enerzijds is het hierbij van belang dat een open kantoorinrichting het geluid de ruimte biedt om vrijuit te bewegen. Een tweede punt dat van belang is, is de weerkaatsing van dat geluid. Kort gezegd zorgen muren, plafonds en meubelen met harde oppervlakten ervoor dat geluiden weerkaatsen waardoor een storende nagalm kan ontstaan. Tegelijkertijd betekent dit ook dat dergelijke muren, plafonds en meubelen kunnen worden voorzien van eigenschappen die de geluidsabsorptie bevorderen.

Akoestisch meubilair met betere akoestische eigenschappen

Akoestische meubels zijn een slimme en effectieve manier om problemen met de akoestiek op te lossen. Deze geluiddempende meubelen zijn zeer effectief in het realiseren van een akoestische werkplek, terwijl ze daarnaast ook nog functioneel zijn. We bespreken enkele voorbeelden van akoestische producten uit ons assortiment.

Akoestische kasten
Deze kasten zijn uitermate geschikt om gericht akoestische werkplekken te realiseren. De kasten zijn uitgerust met materiaal dat helpt omgevingsgeluiden te absorberen, hetgeen de productiviteit en concentratie van medewerkers ten goede komt. Tegelijkertijd kunnen deze akoestische kasten worden gebruikt voor het opbergen van documenten en dergelijke, waardoor zij bijdragen aan het creëren van opgeruimde en georganiseerde werkplekken.

Akoestisch zitmeubilair
Een ander voorbeeld van slimme akoestische oplossingen is akoestisch zitmeubilair. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een akoestische fauteuil of akoestische banken in de ontvangsthal of een andere ruimte van uw kantoor. Zo kunnen werknemers en klanten op informele en prettige wijze gaan zitten voor een gesprek op comfortabele stoelen of banken, terwijl de ruimte tegelijkertijd verzekerd is van een prettige akoestiek.

Akoestische designobjecten
Bij De Kantoorinrichter beschikken we ook over een mooi aanbod designobjecten met akoestische eigenschappen. Zo kunt u bepaalde ruimtes op kantoor voorzien van een goede akoestiek en tegelijkertijd een inrichting realiseren die direct in het oog springt. Dergelijke designobjecten kunnen bijvoorbeeld worden toegepast in de ontvangsthal of een vergaderruimte. Wat dacht u bijvoorbeeld van een designlamp waarmee u vergaderingen op prachtige wijze voorziet van zowel verlichting als van een goede akoestiek.

Andere akoestische oplossingen van de Kantoorinrichter

Bij De Kantoorinrichter hebben we naast het akoestische meubilair ook diverse andere oplossingen die bijdragen aan een betere akoestiek van de kantoorruimte.

Akoestische panelen
Met deze panelen, die verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen en diverse kleuren, kunnen we de akoestiek van een ruimte gemakkelijk en zonder grote ingrepen verbeteren. De panelen worden volledig op maat en naar uw wensen geproduceerd, waarna ze slechts op de wanden van uw ruimte gemonteerd hoeven worden.

Akoestische scheidingswand
Een andere oplossing is een akoestische scheidingswand. Met een dergelijke akoestische wand kunnen we afgezonderde zones en werkplekken creëren waar uw werknemers in alle rust en stilte kunnen werken. Deze wanden kunnen naar behoefte verplaatst worden en dragen dus bij aan een flexibele opzet van de kantoorinrichting.

Akoestische plafonds
Met name hoge plafonds in moderne, industriële kantoorruimtes kunnen in de praktijk leiden tot de nodige geluidsoverlast. Deze overlast kan eenvoudig worden weggenomen zonder dat u het plafond hoeft te verlagen. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met akoestisch spuitwerk dat op het plafond wordt aangebracht, of met zogenaamde baffles. Heeft u een systeemplafond waarbij u last heeft van geluid uit een andere ruimte? Dan kunnen Sonorex drukschotten een goede oplossing zijn

Akoestische plafond oplossingen - baffles

Akoestische werkplekken met de Kantoorinrichter

Een goede akoestiek op kantoor komt de productiviteit ten goede en vermindert stress bij medewerkers. Akoestische kantoormeubelen zoals kasten, stoelen, banken en scheidingswanden zijn ontworpen om geluid te isoleren en te blokkeren, waardoor er een rustige werkplek ontstaat waar medewerkers in alle rust kunnen werken. Door de juiste akoestische meubelen te selecteren voor uw kantooromgeving, kunt u een geweldige werkplek creëren.

Wilt u meer weten over de akoestische kantoormeubelen van De Kantoorinrichter of wilt u uw problemen met akoestiek op kantoor bespreken met een van onze experts? Neem vooral eens vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk voor meer informatie

Lande 1stclass akoestische banken voor overleg op kantoor

Kantoorakoestiek

Home Breng balans op de werkvloer met goede akoestiek Een slechte akoestiek op kantoor kan een behoorlijke invloed hebben op het functioneren van uw medewerkers en

Waarom de Kantoorinrichter?

Eigen tekenstudio

Met onze eigen tekenstudio leggen we u binnen korte tijd kwalitatieve 2d en 3d tekeningen voor. Zo komt de inrichting van uw kantoor direct tot leven. 

Korte lijnen

Met een toegewijde contactpersoon houden we de lijnen kort en worden al uw vragen snel beantwoord. Zo houden we het proces gestroomlijnd en zorgeloos

Snelle doorlooptijd

Een herinrichting of verbouwing heeft gevolgen voor uw bedrijf. Door goede planning en sterke relaties met leveranciers minimaliseren wij die gevolgen.   

Alle kennis onder één dak

Ons team is thuis in alle aspecten aangaande kantoorinrichtingen, van kleine opfrisbeurt tot grote renovatie. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht.

Ervaringen van onze klanten

Lotte
Lees verder
Het was een zeer goede keuze om in zee te gaan met de Kantoorinrichter. Fijne partij waarbij de lijnen heel kort zijn en er snel geschakeld kan worden. Mede dankzij de Kantoorinrichter was het project een succes!
Freya
Lees verder
Fijne vakmensen! Denken mee, dragen goede oplossingen aan en flexibel tijdens de uitvoering.
Ruud
Lees verder
De kantoorinrichter stelt zich zeer flexibel op, elke vraag krijgt een antwoord en indien mogelijk een invulling. Goed adviezen over inrichting en materialen bij nieuwe projecten. Leuke deskundige mensen die ook weten wat communicatie betekent. Topbedrijf.
Madelon
Lees verder
Zeer persoonlijk en professioneel advies, we kijken nu al uit naar de uitvoering!
Brent Verschuuren
Lees verder
Goed advies, flexibel en het resultaat is top. Aanrader voor iedere kantoorinrichting van klein tot groot.
L. de Natris
Lees verder
Korte lijnen, doen wat wordt beloofd, goede service
Danny Vong
Lees verder
Goede en snelle service. De zit-sta werkplek werkt naar volle tevredenheid!
John Hoenderkamp
Lees verder
De kantoorinrichter is flexibel en de monteurs denken mee in oplossingen!
Hans Hoogveld
Lees verder
Wij hebben ons kantoor, Evenementen Coördinatie Lelystad volledig laten herinrichten. Zeer tevreden, uitstekende service, heldere communicatie. Een aanrader
Vorige
Volgende

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Over ons

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

4.4/5
4.4/5.0
Google logo

Onze projecten

Topcon - De Kantoorinrichter
Kantoorontwerp en kantoorinrichting bij Topcon
IMG-20220413-WA0004
Kantoorinrichting bij TTW
Akoestische plafondpanelen
Kantoorinrichting bij Re-Aves

Blog & nieuws

Duo-benches-met-gekleurde-akoestische-bureauwanden-1
3 tips om uw bedrijfsidentiteit terug te laten komen in de kantoormeubelen
Slimme manieren om uw bedrijfsidentiteit terug te laten komen in kantoormeubilair | Breng uw identiteit tot leven met design kantoormeubilair.
19.06.2018
newcastle-limited-office-7
Het nieuwe werken, wat is dat?
Tips en inzichten voor een verbeterde inrichting en maximale productiviteit in uw bedrijf | Lees alles over de voordelen van het nieuwe werken.
10.02.2020
Flexwerken
Zo creëert u een flexruimte op kantoor
Optimaliseer uw kantoor met flexplekken | Leer hoe u alle ruimte benut | Betrek uw werknemers en creëer een moderne, productieve werkplek
08.04.2019

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]