Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kantoor inrichten

De juiste inrichting voor ieder kantoor

Een kantoor inrichten kan een leuke klus zijn, maar hoe zorgt u dat alles bij elkaar past? Hoe groot is de ideale werkplek? Welke kleuren passen het beste bij elkaar?

Wij kunnen u het beste helpen bij het kantoor inrichten. Van ontwerp tot realisatie, kunnen wij het gehele proces van u overnemen.

Al ruim 16 jaar helpen wij onze klanten om inspirerende en prettige werkruimtes te creëren.

Panalpina Rozenburg - Schiphol - De Kantoorinrichter

Onze werkwijze bij het kantoor inrichten

We helpen u graag met het maken van het ontwerp van de kantoorinrichting tot de totale realisatie hiervan. Hierbij houden wij rekening met alle elementen die zorgen voor de ideale werkomgeving. De juiste kantoorinrichting zorgt voor vitalere medewerkers met meer werkplezier en een hogere productiviteit!

Kantoor inrichten: 20 tips voor een mooi en praktisch kantoor

 1. Begin met een algemeen thema voor de kantoorruimte, omdat dit de leidraad zal zijn voor alle andere inrichting beslissingen.
 2. Kies kleuren voor de inrichting die rustgevend zijn en tegelijkertijd energie geven voor maximaal comfort en productiviteit tijdens het werken in de kantoorruimte.
 3. Stel zones in binnen grotere open kantoren zodat de verschillende taakgebieden duidelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het toepassen van glazen wanden maar ook door te werken met verschillende soorten stoffering of kleuren.
 4. Gebruik ergonomisch meubilair dat speciaal is ontworpen voor ruimtes zoals bureaustoelen, statafels, tekentafels, etc., die een betere houding bevorderen en ook het comfort verhogen tijdens lange werkuren.
 5. Gebruik planten om natuurlijke elementen in te brengen en een gevoel van rust te creëren.
 6. Plaats eyecatchers in de buurt van ingangen en doorgangen die bezoekers het meteen opvallen als ze binnenkomen; dit helpt bij het creëren van een uitnodigende sfeer bij het betreden van het pand.
 7. Zorg voor verlichting die verstelbaar is, zodat u de sfeer naar behoefte kunt aanpassen.
 8. Zorg bij het kantoor inrichten voor voldoende opbergmogelijkheden zodat rommel de ruimte niet overneemt.
 9. Hang kunstwerken of foto’s aan de muren om de ruimte persoonlijk en eigen te maken.
 10. Investeer in comfortabele stoelen zodat jij en eventuele bezoekers kunnen ontspannen in de kantoorruimte.
Staand vergaderen - staand werken - stabureau
 1. Gebruik modulaire kasten om boeken, documenten of benodigdheden op een efficiënte manier op te bergen en voeg tegelijkertijd decoratieve flair toe aan de kantoorruimte.
 2. Investeer bij het kantoor inrichten in staande lampen of bureaulampen voor extra verlichting en sfeer.
 3. Voeg vloerkleden of tapijten toe om harde oppervlakken zoals vloeren, bureaus of stoelen te verzachten en een gezellige sfeer te creëren die bevorderlijk is voor een betere concentratie en een hogere productiviteit.
 4. Haal de natuur in huis door natuurlijke materialen zoals hout te verwerken in meubelstukken of muurdecoratie zoals lattenwanden.
 5. Plaats essentiële spullen binnen handbereik van uw bureau zodat u uzelf niet hoeft in te spannen om ze te pakken wanneer u ze nodig heeft gedurende de dag.
 6. Creëer meerdere focuspunten in het kantoor; op deze manier zijn er altijd verschillende dingen om naar te kijken in plaats van de hele dag alleen maar naar één muur te staren.
 7. Maak gebruik van meubelstukken zoals loungebanken, zitzakken, schommelstoelen etc. die extra comfort kunnen bieden tijdens pauzes weg van bureau-gerelateerde activiteiten.
 8. Houd snoeren georganiseerd door middel van innovatieve oplossingen als kabeldoorvoeren of draadrekjes.
 9. Plaats een soort geluidsinstallatie binnen handbereik – hetzij luidsprekers geïntegreerd in de computers zelf of via draagbare apparaten zoals iPods – waardoor werknemers de vrijheid hebben om muziek te kiezen waar ze graag naar luisteren tijdens het uitvoeren van hun taken.
 10. Vergeet tot slot niet om items van persoonlijke betekenis voor collega’s te stimuleren. Dit zorgt voor gevoelens van vertrouwdheid en saamhorigheid bij degenen die vaak op de werkplek komen.

Een nieuwe kantoorinrichting

Bij uw kantoor inrichten is het belangrijk om na te denken over de indeling van de ruimte. Enkele belangrijke overwegingen bij het ontwerpen van een effectieve kantoorruimte zijn:

Comfort

Zorg ervoor dat het meubilair comfortabel en ergonomisch is, met verstelbare stoelen en bureaus die geschikt zijn voor verschillende lichaamstypes en taken. Op deze manier zorgt u voor een gezonde werkplek voor uw werknemers.

Verlichting

Goede verlichting is essentieel voor een productieve werkplek, dus zorg ervoor dat ramen goed afgedekt zijn om verblinding door direct zonlicht te verminderen en gebruik taakverlichting om de zichtbaarheid te verbeteren.

Lawaai vermindering

Akoestische panelen of geluiddempende technologie kunnen afleiding door lawaai helpen verminderen in kantoortuinen.

Temperatuur

Temperatuur speelt een grote rol in het comfort en de productiviteit van werknemers. Houd thermostaten op een constante temperatuur gedurende de werkdag en overweeg indien nodig extra ruimteverwarmers of ventilatoren aan te brengen om een aangename temperatuur te handhaven voor alle werknemers.

Opslag

Zorg er bij het kantoor inrichten voor dat er in elke werkruimte voldoende opbergruimte is voor de persoonlijke spullen van werknemers en hun materialen die verband houden met hun projecten of taken waaraan ze werken. Dit helpt om de werkruimte te organiseren en rommel tot een minimum te beperken, terwijl het ook de efficiëntie gedurende de dag bevordert.

Toegankelijkheid

Overweeg om uw kantoor toegankelijk te maken door ervoor te zorgen dat obstakels - zoals trappen - gemakkelijk te nemen zijn door mensen met een rolstoel of andere mobiliteitshulpmiddelen. Zorg er daarnaast voor dat computermonitoren hoog genoeg op het bureau staan, zodat ze comfortabel gebruikt kunnen worden door mensen van verschillende lengte en grootte zonder dat nek of rug te veel belast worden tijdens lange uren achter het bureau.

Visualiseer het perfecte kantoor

Het kantoor inrichten kan soms lastig zijn. Hoe weet u nou hoe een kantoorinrichting eruit komt te zien? U wilt natuurlijk wel dat mensen het uiteindelijk gaan hebben over uw mooie kantoor!

Organisaties die op zoek zijn naar manieren om het ontwerp van hun kantoor te visualiseren, hebben een aantal opties tot hun beschikking. Een populair hulpmiddel is 3D renderingsoftware, waarmee gebruikers realistische weergaven van de ruimte kunnen maken en een nauwkeurige visuele voorstelling krijgen van hoe het eindproduct eruit zal zien. Bij De Kantoorinrichter zijn wij hier groot voorstander van en kunnen wij dit voor uw plan ook inzetten. Dit kan handig zijn om uit te zoeken hoe u het beste meubels, kleurenschema’s en de algehele esthetiek kunt plannen. Daarnaast wordt virtual reality (VR) technologie steeds populairder als een manier om de kantoorindeling virtueel te verkennen zonder dingen fysiek te hoeven verplaatsen.

Alle ruimtes benutten, zo ook de gang

Bij het kantoor inrichten wordt vaak de gang vergeten terwijl dat eigenlijk wel onder de gemeenschappelijke ruimtes valt.

Gangen in kantoren kunnen worden gebruikt om een werkomgeving te creëren waarin wordt samengewerkt. Richt de ruimte in met comfortabele stoelen, whiteboards en oplaadstations om samenwerking en brainstormsessies te vergemakkelijken. Hang kunstwerken of motiverende posters langs de muren om creatief denken te inspireren. Zet planten of groen neer om een ontspannen sfeer te bevorderen en wat natuur toe te voegen aan de verschillende ruimtes zoals de gangen in een kantoor.

Elektrisch verstelbaar sta zit bureau - De kantoorinrichter

Flexibele werkplekken

Bij het ontwerpen van een kantoorwerkplek is het belangrijk om de voordelen van flexibele werkplekken te overwegen. Deze kunnen helpen bij het creëren van een meer samenwerkende en efficiënte omgeving, maar ook bij het tegemoetkomen aan de behoeften en voorkeuren van verschillende soorten werknemers. Bij De Kantoorinrichter vinden wij het welzijn van uw personeel erg belangrijk en zullen daarom goed met u meedenken over de mogelijkheden voor op uw kantoor. Wij zullen rekening houden met uw wensen bij het kantoor inrichten.

Ergonomische werkplekken
Flexibele werkplekken kunnen ook ingericht worden tot ergonomische werkplekken. Deze zorgen ervoor dat werknemers kunnen wisselen tussen staan en zitten, denk aan een zit-sta bureau, zodat ze zich vrijer kunnen bewegen en de hele dag actief kunnen blijven. Dit kan leiden tot een betere werkhouding en meer comfort, waardoor vermoeidheid afneemt en mogelijke gezondheidsproblemen als gevolg van langdurig stilzitten worden voorkomen. Bovendien kan het het welzijn van werknemers verbeteren doordat mensen de keuze krijgen hoe ze willen werken.

Verschillende werkstijlen
Flexibele werkplekken bieden niet alleen fysiek comfort, maar kunnen ook een reeks andere voordelen met zich meebrengen, zoals een hogere productiviteit en creativiteit dankzij een betere communicatie tussen collega’s. Het hebben van toegang tot verschillende soorten werkplekken kan de productiviteit en creativiteit van werknemers verhogen. Op die manier kunnen teams brainstormen over ideeën in verschillende settings, wat kan leiden tot nieuwe perspectieven en nieuwe kansen.

Ergonomische kantoorinrichting
Bij het kiezen van het soort meubilair voor uw kantoor is het goed om stukken te kiezen die gemakkelijk te herschikken zijn wanneer dat nodig is. Dit kunnen bijvoorbeeld mobiele bureaus of (klap)tafels zijn die in hoogte verstelbaar zijn of draaistoelen zodat werknemers zich kunnen oriënteren zonder hun houding aan te tasten. Samen zorgen deze kenmerken ervoor dat uw team een ergonomisch verantwoorde omgeving krijgt waar ze zich comfortabel en productief voelen tijdens hun werk.

Laat binnen en buiten in elkaar overlopen

Bij het kantoor inrichten wordt vaak niet gedacht aan een buitenplek. Bij De Kantoorinrichter kunnen wij u daar ook bij helpen waardoor we een modern kantoor realiseren en met een verbinding naar de buitenruimte.

Het inrichten van een buitenruimte voor een kantoor kan een geweldige manier zijn om leven en karakter aan te brengen in de werkruimte. Het integreren van elementen uit de natuur is een geweldige manier om een rustgevende en uitnodigende sfeer te creëren, waardoor een positieve werkomgeving voor werknemers ontstaat. Het toevoegen van natuurlijke elementen zoals planten, bomen of waterpartijen zorgen niet alleen voor een visuele aantrekkingskracht, maar helpen ook bij het filteren van vervuilende stoffen in de lucht.

Een pauze in de buitenlucht

Comfortabel meubilair en verlichting creëren gezellige, uitnodigende plekken waar werknemers kunnen pauzeren of samenwerken. Een rustige tuin met wandelpaden of zitgedeeltes kan werknemers de mogelijkheid bieden om te ontstressen en even weg te zijn van hun bureau. Met zorgvuldige planning en creatief denken kan elke buitenruimte worden omgetoverd tot een levendig toevluchtsoord waar zowel personeel als bezoekers van zullen genieten!

Buitenruimte kantoor

Over ons

De Kantoorinrichter is eind 2006 opgericht. Ons doel is om onze klanten optimaal te ondersteunen en ze facilitair te ontlasten en begeleiden op het gebied van een kantoor inrichten. Dat betekent dat wij voor al uw huisvestingsvragen een antwoord hebben, wij vinden het namelijk belangrijk om samen met u een prettige werkomgeving te creëren, of u nou een klein kantoor heeft of een erg groot kantoor. Van één bureaustoel tot en met het maken en uitvoeren van een concept voor uw complete verbouwing met herinrichting, wij helpen u graag verder met uw kantoor inrichten om samen te zorgen voor een mooi, modern kantoor geheel naar uw wens.

Hoge klantbeoordeling 

Dankzij onze expertise en persoonlijk aanpak beoordelen onze klanten ons gemiddeld met een 9,9!

Bekijk hier een aantal van onze projecten om te zien hoe we telkens met onze klanten naar een mooi eindresultaat werken. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Kantoorinrichting & verbouwing
Interstream Barging

Bij Interstream Barging hebben we het kantoor compleet opnieuw mogen vernieuwen. Wij hebben daarvoor eerst realistische 3D renderingen gemaakt. Door deze ontwerpen én ons scherpe voorstel heeft de klant voor ons gekozen. Bekijk hier het resultaat! 

Complete kantoorinrichting
Intersell

Bij Intersell hebben we niet alleen de complete kantoorinrichtingen mogen uitvoeren maar hebben we ook de ruimte grotendeels gerenoveerd. Hierbij zijn de systeemwand en de vloer vernieuwd. Benieuwd naar het resultaat? Klik hier!   

Neem direct contact op

Bedankt voor uw interesse. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.

Vul het formulier in of bel voor meer informatie: 040 286 1441. Je kunt ons ook mailen: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Onze klanten

Ons team

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste mensen, die graag met elkaar maar vooral met onze klanten samenwerken. Door de korte lijnen zijn we erg flexibel en door het plezier wat we samen hebben, kunnen we ook vol energie aan de slag met de vragen van onze klanten.

Richard Munnik

Directeur / Sales

Carolien Geurtsen

Commerciële binnendienst

Tamara van Grootel

Directeur / Studio

Lindsey de Leeuw

Commerciële binnendienst

Niek Tenback

Projectleider / Montage

Lara Meloyan

Commerciële binnendienst

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn.
Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]