De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Kantoor inrichten: waar begin je?

Kantoor inrichten: waar begin je?

U staat op het punt om uw kantoor (opnieuw) in te richten. De huidige inrichting is niet meer efficiënt of u wilt graag een frisse wind door uw kantoor laten waaien. Maar waar dient u te beginnen en welke stappen gaat u doorlopen? Om u hierbij te helpen hebben wij onderstaand stappenplan voor u geschreven. Op deze wijze kunt u verantwoord en gestructureerd in een paar stappen naar een nieuwe kantoorinrichting toewerken.

Stap 1: vooraf

Voordat we kunnen beginnen met het aanschaffen van een compleet nieuwe kantoorinrichting zal er vooraf goed nagedacht moeten worden. Het is daarom verstandig om een plan op te stellen samen met een plattegrond. Bepaal in dit plan hoe de huidige situatie er uit ziet, waarom deze niet toereikend is en hoe u dit wilt gaan veranderen. Maak daarbij een eisenlijst waaraan de nieuwe kantoorinrichting moet voldoen. Wanneer dit eenmaal gebeurt is kunt u na gaan denken over de inrichting en onderdelen daarvan die er voor moeten gaan zorgen dat deze eisen vervuld gaan worden. Bekijk daarnaast goed wie wat gaat doen. Zorg ervoor dat er een bestemming is voor oude spullen en bepaal wie deze op gaat ruimen. Vervolgens kunt u ook bepalen wie zorg gaan dragen voor de herinrichting van het gehele kantoor.

kantoor inrichten

Stap 2: de opruiming

Zorg dat alle spullen die niet langer gebruikt hoeven te worden opgeruimd worden. Verkoop ze of gooi ze weg. Bij een nieuwe inrichting hoort een frisse start.  Wanneer de gehele ruimte leeg is kunt u de ruimte goed schoonmaken. Vooral de plekken waar voorheen bureaus en overige zaken stonden zijn vaak in de loop van de tijd erg vuil geworden. Een mooi moment dus om deze plekken schoon te maken of bijvoorbeeld te schilderen.

Stap 3: de nieuwe inrichting

Het nieuwe meubilair is aangeschaft. Als het goed is heeft u een planning en een plattegrond gemaakt. Wanneer de gehele ruimte schoon en leeg is kan het opnieuw inrichten beginnen. Wanneer alles staat kan iedereen vervolgens zelf zijn of haar eigen werkplek verder inrichten.

Stap 4: evalueer

Vervolgens is het verstandig om te evalueren. Bekijk goed of er voldaan is aan de gestelde eisen. Heeft de herinrichting bereikt wat u wilde bereiken? Zo nee, waarom niet? Bekijk daarnaast hoe het proces zelf is verlopen. Op deze manier kan dit wellicht in de toekomst, bij een eventuele nieuwe herinrichting, meegenomen worden.

Zoals u ziet is het inrichten van een kantoor niet heel lastig. Het is echter heel belangrijk om de leiding te geven aan een persoon met een goede “helicopterview”. Zo is de herinrichting in goede handen en is de kans groot dat er gestructureerd en efficiënt te werk gegaan wordt. Mocht u ondanks dit artikel de herinrichting van uw kantoor liever overlaten aan een professionele partij, neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in.

Wij helpen u graag verder en zoeken samen met u naar de beste inrichting.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter