De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Hoe hebben kleuren invloed op uw kantoorinrichting?

kleuren kantoor

Wat zijn de effecten van kleur? Een kleur doet veel meer met uw kantoor dan enkel uw muren wat opvrolijken. Kleuren doen iets met mensen, geven ons een bepaald gevoel en veranderen de manier waarop we een ruimte ervaren. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welke kleuren u wilt gebruiken bij het inrichten van uw kantoorruimte. Aan de hand van dit artikel proberen wij duidelijk te maken op welke manieren kleuren invloed hebben op uw ruimte.

Optische beleving

Kleur speelt voornamelijk een rol wanneer het gaat om de optische beleving van een ruimte. U kunt een ruimte bijvoorbeeld smaller doen lijken door aan de zijkanten gebruik te maken van donkere kleuren. Wilt u juist een bredere ruimte? Gebruik dan contrast. Een lichte en donkere kleur tegenover elkaar lijken uw ruimte breder te maken. Dit werkt net zo met het plafond. Schildert u dit donker, dan zal de ruimte als lager beschouwd worden dan wanneer u het plafond in een lichtere kleur schildert.

Warmte

Vaak zijn we op zoek naar een gezellige sfeer in een ruimte. Om hiervoor te zorgen kunt u het best gebruik maken van warme kleuren. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld kleuren als oranje, rood, geel en bruin. Wilt u juist een koelere of meer zakelijke uitstraling geven aan uw ruimte? Dan kunt u zich beter richten tot kleuren als blauw, grijs en wit.

kleuren in kantoor

Kleurfamilie

Daarnaast is het belangrijk dat de door u gekozen kleuren in overeenstemming met elkaar zijn. Kies daarom voor kleuren die bij elkaar passen. Op deze manier creëert u evenwicht in uw ruimte. Wilt u weten welke kleuren bij elkaar passen? Bekijk dan de kleurfamilies.

Kleurschakeringen

Met kleurschakeringen wordt bedoeld dat u verschillende tonen gebruikt van eenzelfde kleur. Het toepassen van 1 kleur in een ruimte is wellicht niet heel erg uitdagend maar zorgt wel voor veel rust en harmonie in uw ruimte.

kleurschakeringen kantoorinrichting

Psychologisch effect van kleuren

Dat kleuren een belangrijke rol spelen in de gedachtegang van mensen is in veel onderzoeken naar voren gekomen. Bedenk dus ook goed welke rol een ruimte gaat vervullen. Een vergaderruimte waarin zakelijke besprekingen gehouden worden met klanten vraagt daarom om hele andere kleuren dan een afdelingsruimte waarin bijvoorbeeld alleen eigen werknemers komen.

Het is u waarschijnlijk wel opgevallen dat er best het een en ander komt kijken bij het selecteren van de juiste kleuren voor uw kantoorinrichting. Mocht u ondanks dit artikel toch liever hulp krijgen bij het kiezen van de juiste kleuren, neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij denken graag met u mee!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter