De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Ergonomisch werken met De Kantoorinrichter

Ergonomisch werken met De Kantoorinrichter

Ergonomisch werken met De Kantoorinrichter

De werkplek is niet langer meer zomaar een locatie waar we wat meubels neerzetten en vervolgens werknemers aan het werk zetten. Ergonomisch werken wordt steeds belangrijker. Door een werkplek ergonomisch in te richten, bevordert u de gezondheid van uzelf en uw werknemers en dus ook de productiviteit van uw team. Een ergonomisch ingerichte werkplek is dus voor zowel de werknemers als de werkgever voordelig. Het is een kleine investering op de korte termijn voor een groot voordeel op de lange termijn. De Kantoorinrichter kan u helpen om uw kantoor zo in te richten dat men er ergonomisch kan werken.

Ergonomisch werken: wat is daarvoor nodig?

Voor ergonomisch werken is in de eerste plaats een goed ingerichte werkplek nodig. Wanneer er zittend achter een computer gewerkt wordt, moet het lichaam de meest gezonde houding aannemen. Deze gezonde houding houdt in dat uw voeten recht op de grond zitten, uw knieën een hoek van 90 graden maken, er een hoek van 90 graden zit tussen uw rug en uw zitvlak, dat uw polsen recht zijn tijdens het typen en dat u op de juiste afstand van uw computerscherm zit. Als u deze houding niet aanneemt kunt u last krijgen van allerlei lichamelijke klachten. Onder deze klachten vallen bijvoorbeeld rugklachten en RSI. Om een juiste werkhouding te bevorderen heeft u het juiste meubilair nodig.

Er zijn echter mensen die beweren dat het nog ergonomischer kan. Volgens professor Buckley van Chester University te Engeland is staand werken gezonder dan zittend werken. Volgens hem kan staand werken obesitas verminderen omdat men bij staan meer calorieën verbrandt dan bij zitten. Om staand ergonomisch werken mogelijk te maken, zijn er echter bureau’s nodig die staand werken op ergonomsiche wijze mogelijk maken. Deze meubels bestaan, en er zijn zelfs elektrisch in hoogte verstelbare werkplekken. Deze werkplekken zorgen ervoor dat u van houding kunt veranderen, zowel staand als zittend. Of u nou staat of zit, met een verstelbare sta zit werkplek blijft ergonomisch werken mogelijk.

Wilt u meer informatie over ergonomisch werken en het kantoormeubilair dat hiervoor nodig is? Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag met het uitkiezen van het beste meubilair om ergonomisch werken mogelijk te maken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter