040 286 1441info@dekantoorinrichter.comLoo 16A, Bergeijk

Ergonomisch bureau

Wilt u een ergonomisch bureau kopen?

Maar wat is ergonomisch nou eigenlijk en waarom zou u een ergonomisch bureau moeten kopen?  Ergonomisch is afgeleid vanuit het Grieks. Ze komen van de Griekse woorden ‘ergon’ (=Werken) en ‘nomos’ (=wet). Een ergonomische bureau zorgt er dus voor dat de veiligheid en de gezondheid van u en of die van de medewerkers verzekerd wordt. Een goed ergonomisch bureau kan lichamelijke klachten voorkomen, zowel klachten op de korte als de lange termijn. Ergonomische bureaus zijn namelijk zo instelbaar dat u deze naar wens kunt instellen, zo past het bureau bij uw lichaamslengte en zal het de juiste zithouding stimuleren.

Met de aanschaf van een ergonomisch bureau bent u er dus van verzekerd dat u de juiste keuze maakt.

Hoe weet ik of mijn bureau ergonomisch is?

Een ergonomisch bureau moet tussen de 62 en 85 centimeter hoogte ingesteld kunnen worden. Heeft u een bureau welke niet in hoogte instelbaar is? Zorg er dan voor dat het bureau ongeveer 75 centimeter hoog is. Dit is een standaardhoogte. Beter nog is om toch een ergonomisch bureau te kopen maar mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren zorg dan in ieder geval voor een goede ergonomische bureaustoel en/of een voetenbankje maar een goed instelbaar bureau heeft altijd de voorkeur.

Hoe kan ik mijn bureau op juiste hoogte afstellen?

Als uw bureau op de juiste hoogte is afgesteld kunt u klachten voorkomen. De meeste klachten van een verkeerd ingesteld bureau zijn de welbekende rug- en nekklachten. Er zijn verschillende manieren om uw bureau ergonomisch in te stellen. Op de meeste ergonomische bureaus staat een hoogte aanduiding vermeld, hieronder vindt u een lijst die de juiste hoogte aangeeft die bij een lichaamslengte zou kunnen horen. Deze tabel kan een mooie richtlijn zijn en geeft u een indicatie van hoe hoog u het bureau kunt zetten echter heeft de hoogte van het bureau ook te maken met een juiste zithouding en dus ook het juist instellen van uw bureaustoel. Wilt u hier liever hulp bij dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lichaamslengte / Hoogte bureaublad

150       →         62

155       →         64

160       →         66

165       →         68

170       →         70

175       →         72

180       →         74

185       →         76

190       →         78

195       →         80

200       →         82

Heeft u vragen over het aanschaffen van een ergonomisch bureau of het instellen hiervan? Neem dan contact op met de Kantoorinrichter wij staan u graag te woord: Bel met 040-2861441 of mail naar info@dekantoorinrichter.com

Heeft u interesse?

Neem Contact op
Direct bestellen

Willekeurige projecten

Eundresultaat-met-visgraat-PVC-en-lattenstructuur-op-de-wanden