De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

EN en NPR stoelen

EN en NPR stoelen

Veelgebruikte termen die een leek in de kantoorinrichting weinig zeggen: EN en NPR stoelen.

Kort samengevat is EN de Europese Norm. Stoelen moeten hieraan voldoen. Dit is een wettelijke verplichting en geeft een basis kwaliteit aan instelbaarheid aan.
NPR is de Nederlandse Praktijk Richtlijn. Het woord zegt het al, het is een richtlijn. Deze is vastgesteld door de overheid en mede gebaseerd op oordeel van ARBO artsen en werkgevers, met als doel een aanvulling op de EN te geven. Hiermee werd een ergonomisch verantwoorde richtlijn vastgesteld.

Het grote verschil zit in de instelmogelijkheden. Een EN stoel is veel minder instelbaar dan een NPR stoel. De NPR stoel wordt, door de grote mate van instelbaarheid, geacht geschikt te zijn voor 90% van onze beroepsbevolking. Hiermee is het mogelijk uniformiteit in ergonomische bureaustoelen te behalen binnen uw organisatie. Enkel hele specifieke klachten dienen dus soms anders te worden opgelost. In praktijk zien we echter dat ook voor de meeste rug- en nekklachten de NPR instelbaarheid voldoet.

Wij kunnen stoelen op proef zetten voor u, zodat u zelf kunt testen welke stoel bij uw organisatie of specifieke werknemer past.
Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter