Innovatief werken

Innovatief werken wordt vaak gekoppeld aan innovatieve kantoren

Innovatief werken is vooral het bekend worden met een nieuwe cultuur en nieuw gedrag en daarbij ondersteunt uw kantoorinrichting. Termen als “flexplekken”, “flexibele kantoren” e.d. worden vaak gevoelsmatig in verband gebracht met het verlies van de persoonlijke werkplek.

Wat zeggen al deze termen nu eigenlijk? Bestaat een flexibel kantoor?

Innovatief werken is vooral een nieuwe cultuur en een nieuw gedrag daarbij horen nieuwe (communicatie) technieken.
Maar een gebouw en werkplek zijn natuurlijk niet flexibel. Daarom is het huisvestingsconcept hetgeen wat in het ene gebouw de dynamiek en de flexibiliteit van de organisatie veel beter voelbaar maakt dan in het andere.

Huisvestingsconcepten

De Technische Universiteit Delft heeft het boekje “The Office, and nothing but the office” uitgebracht. Daarin is vastgelegd wat de begrippen betreffende de plaats van een (kantoor)gebouw, de (kantoor)ruimte in het gebouw en het gebruik van die ruimte zou moeten zijn. Samengevat beaat dit frame bestaat uit 3 begrippen, namelijk :

Plaats

Hier wordt gerefereerd aan de plaats waar het gebouw staat, c.q. het soort gebouw.

Ruimte

Hier wordt gerefereerd aan de ruimte binnen een gebouw. De karakteristiek van de ruimte wordt veelal gezien als het kantoorconcept, hetgeen weliswaar maar deels de waarheid is.

Gebruik

Hier wordt gerefereerd aan de manier waarop de individuele werkplekken gebruikt worden.
Er bestaan in principe 3 karakteristieken, n.l.;
1. Het “Personal Office”, waarin iedereen een eigen werkplek heeft.
2. Het “Shared Office”, waarin een werkplek door verschillende medewerkers gebruikt kan worden.
3. Het “Non-territorial Office”, waarin verschillende werkplekken door verschillende medewerkers gebruikt kunnen worden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen bedrijven begeleiden in een proces dat kan leiden naar een nieuw huisvestingsconcept. Wij doen de inventarisatie, onderzoek en werken dit n.a.v. een gezamenlijk opgesteld programma van eisen uit. Verder verzorgen wij workshops voor uw personeel en/of management die als basis kunnen dienen voor het programma van eisen. Hiermee wordt commitment gekweekt.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Onze projecten

Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners
Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners

Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners in Baarle Nassau Voor het nieuwe kantoor van Kaam en Partners hebben we een voorstel gemaakt voor de...

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging in Sliedrecht We kregen een uitnodiging om te praten met Interstream Barging over de nieuwe kantoorinrichting. Een bedrijf...