De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

De verbouwing van uw kantoor: 5 tips om dit zo goed mogelijk te laten verlopen

De verbouwing van uw kantoor: 5 tips om dit zo goed mogelijk te laten verlopen

Als uw bedrijf groeit, moet het gebouw soms meegroeien. Sommige organisaties kiezen ervoor om naar een groter pand te verhuizen dat beter aan hun behoeften voldoet, maar andere bedrijven besluiten om het huidige kantoor te verbouwen. Een andere kantoorinrichting, verbeterde kantoorakoestiek of nieuwe interieurstijl – er zijn talloze redenen om een kantoor te verbouwen. Maar hoe pakt u dit aan en waar moet u op letten? 5 nuttige tips.

1. Waarom wilt u verbouwen?

Er is waarschijnlijk een moment geweest waarop u heeft gedacht ‘nu kan het niet meer, nu moet het anders’. Dit kan een nieuwe medewerker zijn geweest die geen bureau meer had of klachten van (telefonerende) medewerkers dat ze niet rustig konden werken omdat ze te veel overlast van elkaar hadden.
Het is belangrijk om u voorafgaand aan de verbouwing goed te realiseren wat u precies wilt veranderen en hoe u dit gaat bereiken. Deze punten moeten namelijk centraal staan bij de verbouwing van uw kantoor.

2. Wat heeft u nodig?

Dit is een hele brede vraag, want bij een kantoorverbouwing komt soms veel kijken. Dit hangt echter helemaal van uw plannen af. Is een herinrichting van uw kantoor voldoende, dan dient u alleen te kijken naar de nieuwe kantoormeubelen die u nodig hebt. Werkplekken, bureaustoelen, bureaulampen, planten, et cetera. Pakt u het groter aan, dan moet u wellicht ook rekening houden met wanden en plafonds, vloeren, schilderwerk, raambekleding en (geluids)isolatie. Werk dit allemaal netjes uit in een verbouwplan, zodat u zeker weet dat u het overzicht behoudt.

3. Wie gaat het doen?

Een belangrijk planmatig punt: de verantwoordelijkheid van de verbouwing. Zolang niet duidelijk is wie wat gaat doen, kunt u beter niet beginnen. Deze onduidelijkheid zal de werkzaamheden op kantoor namelijk belemmeren en ervoor zorgen dat de verbouwing veel tijd in beslag neemt.
Wanneer u externe partijen (bijv. een schilder, stoffeerder, verhuisbedrijf of stukadoor) bij het verbouwproces betrekt, is het belangrijk dat u ook in de planning vastlegt wie uw contactpersonen zijn en wanneer welk bedrijf iets komt doen.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om 1 partij als De Kantoorinrichter in te schakelen die alle betrokken partijen aanstuurt en coördineert. Dat scheelt u veel tijd en energie.

Maar ook als u de verbouwing intern houdt en zelf een aantal bureaus en kasten in elkaar wilt zetten, dient u op voorhand af te spreken wie er helpt en zijn werk even neer kan leggen. Een ander kan wellicht wat werk overnemen.

4. Waar gaat u beginnen?

Opnieuw een planmatig puntje dat belangrijker wordt naarmate uw verbouwplannen groter worden. Gaat u enkel wat meubels verplaatsen, dan is dit geen heel problematische kwestie. Krijgt u echter ook te maken met schilderwerk, verlichting en leidingwerk, dan is het belangrijk deze zaken heel goed op elkaar af te stemmen en te bepalen waar u het beste mee kunt starten. Zo zorgt u ervoor dat de verbouwing van uw kantoor zo soepel mogelijk verloopt.

5. Wanneer moet het af zijn?

Om de werkzaamheden op kantoor zo min mogelijk te verstoren, is het verstandig dat u een planning maakt. Dit doet u, wanneer van toepassing, samen met alle betrokken partijen. Samen stelt u uw agenda’s en werkzaamheden op elkaar af en plant u een einddatum waarop alles klaar moet zijn. Het kan natuurlijk gebeuren dat iemand een keer ziek of verhinderd is, maar het is niet de bedoeling dat de verbouwing een half jaar tot een jaar uitloopt en dat het bedrijf eronder lijdt.
Uiteraard geldt: hoe meer er moet gebeuren, des te meer risico u loopt dat er iets misgaat in de planning. Zorg er dus bij grote verbouwprojecten voor dat u voldoende ruimte voor tegenvallers incalculeert.
We wensen u veel succes en plezier bij de verbouwing van uw kantoor! Voor vragen of advies neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter