De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

De ultieme kantoormeubilair checklist: wat heb je nodig?

De ultieme kantoormeubilair checklist: wat heb je nodig?

Een werkplek van een werknemer is iets persoonlijks. Ondanks dat veel bedrijven gaan flexwerken, is er een aantal dingen waar elke werknemer behoefte aan heeft op zijn werkplek. En of je als bedrijf nu gebruikt maakt van werkplekken of niet, een bedrijf kan door het kiezen van het juiste kantoormeubilair aan alle voorwaarden voldoen. Zo kan een werknemer van elke werkplek zijn werkplek kan maken, ook al is het tijdelijk. Daarom hebben wij een checklist voor je opgesteld zodat je precies weet waar jouw kantoormeubilair aan moet voldoen.

Een passend bureau

Het begint uiteraard allemaal bij de werkplek zelf: een werknemer heeft plek nodig voor zijn laptop of desktop. Ook heeft hij ruimte nodig om te kunnen werken aan andere documenten en om deze papieren bij de hand te houden.

Een bureau is dan een simpele oplossing. Als je echt ergonomisch aan de slag wilt dan is een zit-sta werkplek interessant. Het is bewezen dat vergaderingen die staand worden gehouden een derde korter duren, maar hetzelfde effect hebben als een normale vergadering.

Je kan dit ook toepassen in je werkplekken door staande werkplekken te creëren in combinatie met krukken, omdat je staand werken niet heel de dag volhoudt. Voor je bloedsomloop is het overigens wel beter om te staan. Sommige beweren zelfs dat staand werken beter is voor de creativiteit.

Je kan een normale werkplek ook afwisselen met banken en stoelen waardoor werknemers alsnog op een andere plek in gesprek kunnen gaan en van hun stoelen afkomen, in plaats van de hele dag blijven zitten.

Kasten

Er zijn bedrijven die flexwerken gelijk stellen aan geen kastruimte. In de realiteit is dit niet te vermijden en zijn kasten simpelweg heel functioneel, ook als ze niet alleen als opbergruimte maar bijvoorbeeld als afscheiding gebruikt worden. Bovendien kunnen kasten een belangrijke functie hebben als het gaat om kantoorakoestiek: sommige kasten hebben een dempende werking en zorgen ervoor dat een ruimte veel minder galmt.

Kasten zijn belangrijk voor de kantoorakoestiek

Elektriciteit accessoires

Een medewerker kan vandaag de dag zijn werk niet goed doen als hij geen aansluiting heeft op elektriciteit. Denk aan computers, smartphones, dect telefoons, tablets, monitors en andere zaken die vast aan de netstroom moeten liggen of opgeladen moeten worden. Het is fijn als dit binnen handbereik kan.

Nu is het leveren van elektriciteit niet eens altijd het grootste probleem. Het grootste probleem zijn namelijk de kabels die een bureau er al snel rommelig eruit laten zien. Zorg daarom voor goed kabelmanagement en werk kabels netjes weg onder tafels en in de vloer. Door gebruik te maken van geïntegreerde stekkerdozen in tafels en vloeren kan je veel snoeren al vermijden.

Planten

Planten doen een mens goed. Het geeft de werkruimte sfeer en het voorziet je kantoor ook nog eens van verse zuurstof. En medewerkers komen overdag al weinig buiten, dus waarom zou je het groen dan niet naar binnen halen? Dit kan door complete wanden te voorzien van groen maar ook door plantenbakken te plaatsen of iedereen een eigen plant te geven.

Koffiezetapparaat

Een absolute must op kantoor is een (goed) koffiezetapparaat. Je werknemers kunnen af en toe wel eens en oppepper gebruiken en ook klanten houden vaak van een lekkere kop koffie. Apparaten van externe bedrijven passen meestal niet echt bij je kantoormeubels.

Wil je dus extra aandacht besteden aan het uiterlijk van je bedrijf, kies dan voor een koffiemeubel dat past bij de rest van het interieur. Bovendien is zo’n meubel een perfecte plek voor het bewaren van koffiemokken, gebaksbordjes en bestek.

Heb je zelf nog ideeën over kantoormeubilair of wil je ondersteuning bij je kantoorinrichting? Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter