De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Hoe creëer je een luxe kantoorinrichting?

Hoe creëer je een luxe kantoorinrichting?

Veel mensen brengen het grootste deel van hun tijd door op het kantoor. Comfort en luxe in het kantoor is daarom wel zo fijn. Hierbij hoef je niet meteen te denken aan massagestoelen, sportfaciliteiten of een restaurant. Met eenvoudige onderdelen kun je namelijk al luxe aanbrengen in een kantoorinrichting. In dit artikel geven we je enkele tips.

Comfortabele bureaustoel en ergonomisch werken

Comfort is ongetwijfeld een essentieel onderdeel van luxe. De keuze voor de juiste bureaustoel in het kantoor is daarom zeer belangrijk. Werknemers brengen zittend op die stoel immers een flink aantal uren door. Hierbij is het niet gewenst als zij belemmerd worden door bijvoorbeeld rugklachten. Hoe comfortabeler de werknemers kunnen werken, hoe productiever zij zullen zijn.

Schermafbeelding 2015-11-13 om 10.30.36

Een comfortabele bureaustoel draagt samen met andere aspecten bij aan een gezonde en productieve houding van de werknemers. Dit wordt ook wel ergonomisch werken genoemd, en wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Er zijn steeds meer studies die ontdekkingen doen op gebied van ergonomisch werken, zoals de bewering van Professor Buckley van Chester University te Engeland dat het staand werken gezonder zou zijn dan zittend werken.

Faciliteiten

Een kantoorinrichting kan ook over luxe beschikken door de aanwezigheid van veel facilitaire voorzieningen. Uit onderzoek blijkt dat de facilitaire voorzieningen in een kantoor ook bijdragen aan de arbeidsproductiviteit van werknemers (Facility Management Magazine, 2007). Onder deze facilitaire voorzieningen vallen de volgende zaken:

  • Huisvesting: voorzien in een gebouw, onderhoud, gebouwbeheer.
  • Diensten en middelen: voorzien in werk- en vergaderplekken, consumptieve diensten, receptie, bewaking, beveiliging, schoonmaken, documentmanagement
  • ICT: infrastructuur, hard- en software, opleidingen.
  • Externe voorzieningen: externe werk- en vergaderplekken.
  • Sturing van het facilitair management: o.a. facilitair beleid, marketing, innovatie, arbo en milieu.

Door de faciliteiten dus goed in orde te hebben, voelen werknemers zich comfortabeler tijdens het werken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het kantoor netjes wordt schoongemaakt en onderhouden, de softwareprogramma’s goed werken, er genoeg vergaderplekken zijn, en dat de arbeidsomstandigheden voldoen aan de arbonormen.

Wandpanelen

Een andere eenvoudige manier om meer luxe in je kantoorinrichting aan te brengen is door het gebruik van wandpanelen. Naast de sfeer die wandpanelen aanbrengen heeft het ook voordelen voor de kantoorakoestiek.

luxe kantoorinrichting

Design interieur

Tegenwoordig beschikken steeds meer kantoorruimtes over een modern en luxe design, zoals in onderstaand voorbeeld. Dit om de werknemers te inspireren en te stimuleren tot productiviteit.

luxe kantoorinrichting

Bron: HeimDecor

Om meer luxe te creëren kun je ook designobjecten toevoegen in je kantoorinterieur. Het aanbrengen van een strak en modern design geeft onmiddellijk een luxere uitstraling. Daarnaast dragen designobjecten ook bij aan minder geluidsoverlast op kantoor. Door minder geluidsoverlast kunnen werknemers prettiger en comfortabeler werken.

luxe kantoorinrichting

Meer weten over een luxe kantoorinrichting of kunnen we je ergens anders mee helpen? Laat het ons eventjes weten!
Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter