MVO

MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Je hoort de term veel tegenwoordig; Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel MVO. Maar wat betekent dat nou?

“MVO betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing.
MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten.” Bron: MVO Nederland

De Kantoorinrichter produceert zelf niets, dus hoe kunnen we dan wel een bijdrage leveren aan de maatschappij?

Zoals te lezen in de uiteenzetting van de betekenis van MVO Nederland, is het een breed gerekt begrip. De Kantoorinrichter wil dan ook zeker zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. We doen dat op de volgende wijzen:

  • Samenwerking met producenten die het MVO aanhangen, zodat we vanaf de bron van productie mee werken.
  • Bedrijfsafval scheiden; onze producten komen vaak in een verpakking die papier en plastic omvat. Wij scheiden dat nauwkeurig en voeren dat gescheiden af.
  • Circulaire economie; Wij proberen zoveel mogelijk met klanten mee te denken als het gaat om het hergebruiken van bestaande materialen. Ook dan zorgen we voor een gescheiden afval principe, of worden restproducten retour gegeven aan producenten die deze recyclen. In overleg met de klant nemen we sommige producten retour, die dan een tweede leven krijgen.
  • Wij kiezen onze leveranciers met zorg. Al onze fabrikanten zijn bezig om zo milieuvriendelijk te produceren. De ene fabrikant gaat daar verder in als de andere. Sommige werken met een terugname garantie. Sommige producten zijn zeer goed te hergebruiken. Wij proberen als we producten terugnemen er een nieuw leven voor te vinden en het niet te verschroten. Helaas lukt dit niet altijd.
  • Stageplekken. Voor de lokale middelbare scholen staan we als snuffelstage bekend. Een 2 of 3 daagse stage, waarbij jongeren van 12/13 jaar eens gaan kijken wat het werkproces inhoudt en of ze een reëel beeld hebben van wat ze later willen gaan worden. Voor diverse MBO en HBO opleidingen staan we als leerbedrijf ingeschreven. Denk dan aan stages in de sectoren vormgeving, design, interieurontwerp en marketing.
  • Sponsoren van diverse lokale en regionale activiteiten

Natuurlijk zijn we daar bijzonder trots op!

Zo zijn we shirt sponsor van Swift Helmond, handbal dames 1. Een geweldig team dat in de top 3 staat van de regionale handbaltop.
Dragen we jaarlijks bij aan het clubblad van voetbalclub Braakhuizen uit Geldrop en zijn we jaarlijks sponsor van een geweldig lokaal initiatief: Wintersfeer. Een ijsbaan die jaarlijks wordt opgetogen in het centrum van Geldrop, compleet met schaatsverhuur en après ski tentjes. het gehele centrum wordt door vele vrijwilligers en een organisatorisch team in no time omgetoverd in een winterwonderland.

Scholen gaan hier met hun klassen een ochtend schaatsen, minder validen en geestelijk gehandicapten worden mee uit genomen en er worden diverse shows georganiseerd. Dat alles onder het genot van een lekker kopje warme chocolademelk of een gluhwein. Wat wil je nog meer?

Galerij

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Onze projecten

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging in Sliedrecht We kregen een uitnodiging om te praten met Interstream Barging over de nieuwe kantoorinrichting. Een bedrijf...

Complete kantoorinrichting bij DSV
Complete kantoorinrichting bij DSV

Complete kantoorinrichting bij DSV in Eindhoven In 2014 ging Panalpina verhuizen van 2 locaties op het Flight Forum naar een nieuw pand op de...