Circulaire kantoorinrichting

Circulaire economie

Met elkaar kunnen we er niet meer onderuit. Er moet iets gebeuren. Nee, eigenlijk moet er veel gebeuren. Het milieu, de aarde, de toekomst van onze kinderen vragen om onze aandacht. Bewustzijn is noodzakelijk. We merken dat er steeds meer sprake is van een circulaire maatschappij.

Is het nog niet helemaal duidelijk wat dit inhoudt? De circulaire economie wordt wel omschreven als een economie die het hergebruiken van grondstoffen en producten stimuleert en maximaliseert. Vernietiging van materialen moet steeds meer worden tegengaan. Dit is ook belangrijk voor kantoormeubilair.

Kies voor een circulaire kantoorinrichting

Deze nieuwe trend is niet meer weg te denken uit de kantoorinrichting. Een breed scala aan fabrikanten neemt hun maatschappelijke verantwoordelijkheid erg serieus. Denk dan aan zaken als het plaatsen van zonnepanelen op daken van fabriekshallen, waardoor in eigen energie behoefte kan worden voorzien of aan het innemen van gebruikte materialen om deze weer om te zetten in een nieuw product. Ook de restproducten van vroeger, worden vaak goed doordacht omgezet in nieuw ontwikkelde producten en zo tot een minimum gereduceerd. In de nieuwe ontwerpen worden onderdelen al zo op elkaar afgestemd dat demontage en hergebruik worden vergemakkelijkt aan het einde van de eerste levenscyclus.

Als projectinrichter kiezen we dan ook de samenwerking met deze partijen, om zo ons steentje bij te kunnen dragen. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om een tweede leven aan uw gebruikt meubilair te geven. Zo geeft De Kantoorinrichter de circulaire economie handen en voeten.

Uiteraard is het van belang een evenwicht te vinden tussen een mooie inrichting en het circulaire aspect. Hebt u er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht nieuwe bladen op bestaande onderstellen te leggen? Of uw bestaande stoelen opnieuw te laten vullen en stofferen?

De Kantoorinrichter kan u met al deze mogelijkheden van dienst zijn! Wilt u meer weten hoe wij over uw bedrijf en de circulaire economie aankijken? Bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bij ons is dit onderwerp geen marketingtool maar zijn we hier op een serieuze manier mee bezig.

Neem contact op

Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie: 040 286 1441 of mail ons: [email protected]

Onze projecten

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging
Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging

Kantoorinrichting en kantoorverbouwing bij Interstream Barging in Sliedrecht We kregen een uitnodiging om te praten met Interstream Barging over de nieuwe kantoorinrichting. Een bedrijf...

Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners
Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners

Kantoorinrichting bij van Kaam & Partners in Baarle Nassau Voor het nieuwe kantoor van Kaam en Partners hebben we een voorstel gemaakt voor de...