De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Circulaire economie

Een tweede leven voor uw kantoormeubilair?

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren.

Deze nieuwe trend is niet meer weg te denken uit de kantoorinrichting. Een breed scala aan fabrikanten neemt hun maatschappelijke verantwoordelijkheid erg serieus. Denk dan aan zaken als het plaatsen van zonnepanelen op daken van fabriekshallen, waardoor in eigen energie behoefte kan worden voorzien of aan het innemen van gebruikte materialen om deze weer om te zetten in een nieuw product. Ook de restproducten van vroeger, worden vaak goed doordacht omgezet in nieuw ontwikkelde producten en zo tot een minimum gereduceerd. In de nieuwe ontwerpen worden onderdelen al zo op elkaar afgestemd dat demontage en hergebruik worden vergemakkelijkt aan het einde van de eerste levenscyclus.

Als projectinrichter kiezen we dan ook de samenwerking met deze partijen, om zo ons steentje bij te kunnen dragen. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om een tweede leven aan uw gebruikt meubilair te geven. Zo geeft De Kantoorinrichter de circulaire economie handen en voeten.

Uiteraard is het van belang een evenwicht te vinden tussen een mooie inrichting en het circulaire aspect. Hebt u er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht nieuwe bladen op bestaande onderstellen te leggen? Of uw bestaande stoelen opnieuw te laten vullen en stofferen?

De Kantoorinrichter kan u met al deze mogelijkheden van dienst zijn! Wilt u meer weten hoe wij over uw bedrijf en de circulaire economie aankijken? Bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bij ons is dit onderwerp geen marketingtool maar zijn we hier op een serieuze manier mee bezig. Bel +31 (0)40 2861441.

Circulaire kantoorinrichting

Kies voor een circulaire kantoorinrichting

Met elkaar kunnen we er niet meer onderuit. Er moet iets gebeuren. Nee, eigenlijk moet er veel gebeuren. Het milieu, de aarde, de toekomst van onze kinderen vragen om onze aandacht. Bewustzijn is noodzakelijk. We merken dat er steeds meer sprake is van een circulaire maatschappij. U zoekt zelf voor uw bedrijf ook steeds vaker naar kantoorinrichting circulair? De circulaire kantoorinrichter kan u daarbij zeker van dienst zijn. Is het nog niet helemaal duidelijk wat dit inhoudt? De circulaire economie wordt wel omschreven als een economie die het hergebruiken van grondstoffen en producten stimuleert en maximaliseert. Vernietiging van materialen moet steeds meer worden tegengaan. Dit is ook belangrijk voor kantoormeubilair.

De circulaire kantoorinrichter doet mee met de nieuwe trend

Wie kan er iets tegen hebben op een circulaire kantoorinrichting? De Kantoorinrichter staat volledig achter deze nieuwe trend. Wij hebben contact met veel bedrijven en partijen die actief zijn op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan fabrikanten die kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen op de daken van hun fabriekshallen. Dit juichen wij zeker toe. Belangrijk is ook dat restproducten worden omgezet in nieuwe producten. Afval wordt zo tot een minimum gereduceerd. Als het even kan, werken wij samen met producenten en partijen die op deze manier werkzaam zijn.

Evenwicht is belangrijk bij kantoorinrichting circulair

Doorslaan is altijd en overal een risico. Daar zijn de medewerkers van De Kantoorinrichter zich goed van bewust. Bij een circulaire kantoorinrichting houden we hier altijd rekening mee. Het moet uiteraard niet te ver gaan. Comfort is ook belangrijk. De inrichting en de uitstraling mogen mooi zijn en blijven. Maar vaak zijn er eenvoudige en slimme oplossingen te bedenken. Is het bijvoorbeeld altijd nodig om te kiezen voor een vervanging van de stoelen? Soms is opnieuw stofferen ook een goed alternatief. Wij denken graag met u mee. De circulaire maatschappij is belangrijk, maar de gezondheid van uw medewerkers niet minder. Bel ons gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek. We denken graag met u mee en vertellen u over onze mogelijkheden.

Lees meer
Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter