De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

Het belang van licht op kantoor, dit kun je er mee doen

kantoor verlichting

Veel werkgevers weten niet hoe belangrijk het is om goede verlichting op kantoor te hebben. Met juiste en goede verlichting zijn werknemers namelijk over het algemeen productiever, in een beter humeur en hebben zij een lager verzuim. Tijd om te investeren in goede verlichting dus! Maar hoe weet u welke verlichting geschikt is voor uw kantoor en of deze voldoet aan alle normen, zodat dit daadwerkelijk een positieve uitwerking heeft op uw werknemers? Om u op weg te helpen, zetten wij een aantal tips en mogelijkheden op een rij.

Werkplekonderzoek

Over het algemeen geldt dat goede verlichting op een werkplek minimaal 500 lux moet zijn. Voor grote, open kantoren ligt dit weer wat hoger. Daarnaast is het van belang dat in het gehele kantoor de lichtintensiteit min of meer gelijk is. Dit zodat de ogen zich niet steeds hoeven aan te passen tussen donker en licht. Wilt u weten welke lichtintensiteit het best past bij uw kantoor? Laat dan een werkplekonderzoek uitvoeren door een professionele partij. Zo weet u zeker dat u goed zit met betrekking tot de lichtintensiteit binnen uw kantoor, wat zorgt voor een positieve uitwerking op uw werknemers!

Reflectie en zonwering

Zoals eerder gezegd is voldoende licht cruciaal voor onder andere de productiviteit van uw werknemers. Maar teveel licht kan ook weer zorgen voor te veel afleiding. Zorg daarom altijd voor voldoende zonweringen. Om de zon buiten te houden, kunt u tevens kiezen voor zonwerende raamfolie of jaloezieën. Mocht u erg veel last hebben van lichtinval binnen uw kantoor, dan kunt u ervoor kiezen om matte of lichtgevende verf te gebruiken op wanden en werkplekken. Dit zorgt voor een vermindering van reflectie.

Daglichtlampen

Ook wanneer uw kantoorruimte juist te weinig lichtinval van de zon heeft, bijvoorbeeld door het ontbreken van voldoende ramen, is er een passende oplossing te vinden. In dit geval kunt u gebruik maken van daglichtlampen, ook wel lichttherapielampen. Dit kan het gebrek aan daglicht compenseren. Daarnaast kan het gebruik van deze lampen zorgen voor een vermindering van serieuze gezondheidsklachten. Een kleine investering, maar voor uw medewerkers van groot belang!

Wilt u meer informatie over het belang van licht op uw kantoor of de mogelijkheden hiervan? Of bent u op zoek naar een partij die kan zorgen voor goede verlichting op kantoor? De verlichting binnen uw kantoor kan optimaliseren? Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in. Graag helpen wij u verder met een persoonlijk advies!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter