040 286 1441info@dekantoorinrichter.comWinde 13, Geldrop
Een afspraak maken Laat u terugbellen Offerte aanvragen

Kantoorinrichting, kantoorverbouwingen en akoestiek

Akoestische kantoorschermen

Een ruimte eenvoudig flexibel inrichten door middel van akoestische kantoorschermen

Met (akoestische) kantoorschermen kunt u een ruimte snel en flexibel inrichten. De mogelijkheden van kantoorschermen zijn eindeloos en in verschillende varianten verkrijgbaar.

Kiest u voor een akoestische kantoorscherm of een kantoorscherm welke niet akoestisch is?

De akoestiek in kantoorschermen kan behoorlijk verschillen, dit hangt sterk af van het materiaal waaruit het product is opgemaakt.

Een ruimte eenvoudig flexibel inrichten door middel van akoestische kantoorschermen

Om de akoestiek in een ruimte te verbeteren of om ruimtes in verschillende zones op delen kunt u akoestische kantoorschermen aanschaffen bij De Kantoorinrichter. Uiteraard kunt u ook akoestische kantoorschermen tussen bureaus plaatsen.

Met (akoestische) kantoorschermen kunt u een ruimte snel en flexibel inrichten. De mogelijkheden van kantoorschermen zijn eindeloos en in verschillende varianten verkrijgbaar. Kiest u voor een akoestische kantoorscherm of een kantoorscherm die niet akoestisch is?

Waarom wordt er gekozen voor kantoorschermen die niet akoestisch zijn?

Vaak worden kantoorschermen verkocht als akoestisch terwijl ze dat niet zijn. Er zijn natuurlijk wel testen voor akoestische kantoorschermen alleen is het niet duidelijk wanneer er de term akoestisch aan gehangen kan worden. Daarnaast worden kantoorschermen gekocht voor visuele rust omdat de akoestiek in de ruimte al goed is. Verder kan er uit budget overwegingen besloten worden om niet akoestische kantoorschermen aan te schaffen.

De akoestische waarde in kantoorschermen kan behoorlijk verschillen, dit hangt sterk af van het materiaal waaruit het product is opgemaakt. We kunnen werken met eenvoudige goedkope kantoorschermen die een basis hebben van hout met daar bekleding over heen getrokken. Deze zijn niet akoestisch. Deze wanden zijn vaak rond de 30 mm dikte. We hebben akoestische kantoorschermen van 50 en 65 mm dikte. Deze zijn voorzien van 2 akoestische vullingen met in het midden een breker met een luchtspouw. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke akoestische demping.

Wat is de beste hoogte voor akoestische kantoorschermen?

Als er onderling gecommuniceerd moet worden is een hoogte van 120 cm vanaf de vloer gemeten. Voor een optimale akoestiek geldt hoe hoger hoe beter. In Nederland wordt meestal een maximale hoogte van 135 cm aangehouden. Dit in tegenstelling tot de VS waar de cubicals (ook wel cubical farm genoemd) een hoogte van 150- 180 cm hoogte hebben.

Uit ons blog

Moderne Kantoorinrichting

Vergeet Google met de glijbanen en skiliften en zitzakken. Negeer voor het gemak ook even Microsoft met de hypermoderne vergaderplekken die iedereen mag gebruiken. (Yep, ook mensen die er niet werken of helemaal geen klant zijn). Ieder bedrijf wil graag een moderne kantoorinrichting en dat kun je al vrij eenvoudig regelen. In dit artikel geven […]

Lees verder

Willekeurige projecten

Systeemwanden geplaatst bij Crossphase in Leiden
kantoorinrichting Maastricht werkplek
Volglas wanden geplaatst bij Kranen Makelaardij in Geldrop