De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

4 tips voor scheidingswanden in je kantoor

4 tips voor scheidingswanden in je kantoor

Tegenwoordig zijn veel kantoren ingericht als flexwerkplekken. Grote kantoorruimtes kunnen worden verdeeld in meerdere kleine werkruimtes met behulp van scheidingswanden. Er zijn echter diverse soorten scheidingswanden, met elk hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel geven we je 5 tips voor scheidingswanden in je kantoor.

1. Akoestische scheidingswand: flexibel met een goede akoestiek

Door de goede geluidsabsorptie van een akoestische scheidingswand, kan galmen voorkomen worden. Dit zal de concentratie van de personen in de desbetreffende ruimte ten goede komen. Door het speciale materiaal van dit type scheidingswand verbetert de akoestiek aanzienlijk. Daarnaast is het materiaal licht van stof en zorgt de grootte van de wanden ervoor dat er gemakkelijk meerdere werkruimten gemaakt kunnen worden. De wanden kunnen zelfs op wielen geplaatst worden, om ze gemakkelijk te verplaatsen en een nieuwe ruimte te creëren.

Hierbij kun je ook kiezen voor een design scheidingswand. Zo maak je het kantoor een stijlvolle en creatieve werkplek.

akoestiek

2. Glazen scheidingswanden: transparant en licht

Glazen scheidingswanden zijn ideaal wanneer je een transparante werkomgeving wilt creëren met een ruimtelijke uitstraling. Door de doorzichtige volglaswanden is de werkruimte licht, wat de arbeidsproductiviteit van werknemers doet stijgen. Door een ruimte af te scheiden van een grotere ruimte met glazen scheidingswanden, wordt de ruimte geluidsdicht. Dit maakt het een perfecte ruimte om te vergaderen of juist geconcentreerd alleen te werken.

glazen scheidingswand

3. Bureauwanden: afscherming van geluid en zicht

Naast grote wanden om aparte ruimtes te creëren kunnen bureauwanden ook nuttig zijn voor het afschermen van geluid en zicht. Bureauwanden kunnen binnen één grote werkruimte diverse individuele werkruimten maken, zonder geluidshinder. Je bent echter nog wel binnen dezelfde ruimte aanwezig, waardoor je niet helemaal van de rest bent afgeschermd.

bureauwanden

4. Kasten: meer dan alleen opbergruimte

Kasten in een kantoorruimte hoeven niet alleen te fungeren als opbergruimte, maar zorgen er ook voor dat ruimtes gescheiden kunnen worden. Kasten kunnen dus ook ingezet worden als scheidingswanden. Daarnaast zijn kasten ook akoestisch dempend.

 kasten

Bedenk dus vooraf goed voor wie de werkplek bestemd is en wat de belangrijkste eisen hieraan zijn, voordat u een keuze maakt voor een bepaald soort wand.

Meer weten over scheidingswanden in je kantoor of kunnen we u ergens anders mee helpen? Laat het ons weten!
Neem gerust contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in,.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter