De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

5 dingen waar een goede projectinrichter altijd naar kijkt

5 dingen waar een goede projectinrichter altijd naar kijkt

De uitstraling van je kantoor is erg belangrijk. Niet alleen vanaf de buitenkant, maar ook het interieur speelt hierin een grote rol. Een projectinrichter kan daarbij helpen. Zo wordt er gekeken naar de sfeer die je als bedrijf graag wilt uitstralen en hoe zich dat vertaalt naar je kantoorinrichting.

1. Inrichting en interieur

Op basis van de analyse die wordt gedaan over het pand en de wensen die daarbij komen kijken vanuit het bedrijf zelf, gaat de projectinrichter op zoek naar de juiste meubels voor de inrichting. Het interieur speelt een belangrijke rol in het geheel. De moeilijkheid zit hem in het blijven bewaken van creativiteit tot de wensen als beschikbare oppervlakte, sfeer en beleving op de werkvloer.

2. Verlichting

Een aspect dat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, maar minstens zo belangrijk is als de inrichting van een kantoor, is de verlichting. Het is door wetenschappers bewezen dat goede verlichting op de werkplek een positieve uitwerking heeft op het humeur en zorgt voor een betere productiviteit. Goed licht houdt mensen alert, maar ook de kwaliteit van de nachtrust heeft profijt van goede verlichting overdag.

Er bestaat zoiets als een dynamisch lichtsysteem. Met dit systeem veranderen kleurtemperaturen in de nabootsing op het daglicht. Zo geeft het ’s ochtends activerend wit licht. Wanneer het tijd wordt voor de lunch, ontstaat er een warmer licht dat ontspanning bevordert. Uiteraard is puur daglicht nog altijd het beste, dus wanneer er grote ramen aanwezig zijn in het pand, maak hier dan ook slim gebruik van met de indeling en inrichting van het kantoor.

3. Kleurgebruik

Net als bij licht, heeft ook kleur invloed op je stemming. Het gebruik van de juiste kleurencombinaties stimuleert de productiviteit van mensen op de werkvloer. Er is zelfs onderzoek gedaan naar de relatie tussen zieke werknemers binnen kleurloze kantoren. Hieruit bleek dat mensen die in kantoren werken met een correcte kleurstelling, gemiddeld minder vaak ziek zijn. Met name de kleuren rood, oranje en geel zorgen voor een beter humeur en meer energie. Een projectinrichter zal bij de kleur keuze altijd de wensen en huisstijl van het bedrijf in overweging nemen, zodat het kleurgebruik ook overeenkomt met de algehele stijl.

4. Vloerbedekking

De akoestiek van een werkruimte wordt mede bepaald door wat er op de vloer ligt. Vloerbedekking helpt een demping te creëren. In combinatie met wandpanelen, met of zonder prints, kun je ervoor zorgen dat er ook in grote ruimtes een fijne akoestiek is.

5. Uitstraling van visie

Met alleen een mooi kantoor ben je er nog niet. De essentie waar eigenlijk het gehele interieur om draait, is dat de uitstraling klopt met de visie van het bedrijf en de bedrijfscultuur. Een creatief bedrijf mag bijvoorbeeld een dynamisch uiterlijk hebben, waar een advocatenbureau eerder een strakkere inrichting zal hanteren. Allemaal punten waar een goede projectinrichter uitgebreid op in zal gaan. Denk dus niet te gemakkelijk over het kantoor waar je werkt. De ruimte waar je tenslotte bijna elke dag doorbrengt moet positieve energie opleveren.

Advies nodig op het gebied van projectinrichting? Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter