De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

4 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een kantoor

4 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een kantoor

Uw kantoor heeft behoefte aan nieuwe inrichting. Misschien omdat u uit gaat breiden, of misschien omdat het gewoon tijd is om een frisse wind door uw kantoor te laten waaien. Of wellicht betrekt u een nieuw pand. In alle gevallen zal er gekeken moeten worden naar hoe de ruimte ingericht gaat worden. Helaas is dit minder makkelijk dan gedacht en maken bedrijven nog  vaak genoeg fouten waar zij later spijt van hebben. Om u te helpen bij het voorkomen van deze fouten hebben wij dit artikel geschreven.

1. Geen goede planning

Een fout die ontzettend veel gemaakt wordt is het vooraf niet werken aan een goede planning. Men doet maar wat en niemand weet wie er nu daadwerkelijk verantwoordelijk is. De herinrichting van een kantoor is geen hogere wiskunde maar neemt wel wat tijd in beslag en brengt daarmee wat praktische problemen met zich mee. Om die reden is het dus verstandig om vooraf te plannen wat u allemaal nodig hebt in de tussentijd, wie er eindverantwoordelijk is en wat er wanneer gebeurt.

2. Een te drukke inrichting

In veel gevallen koopt men, in een opwelling, niet de juiste spullen. Nieuwe bureaus, stoelen, kasten en nog veel meer. Maar in hoeverre dit ook daadwerkelijk praktisch is voor de dagelijkse werkzaamheden binnen het kantoor is natuurlijk maar de vraag. Naast het feit dat er ruimtegebrek kan ontstaan heeft men ook te maken met het feit dat dergelijke kantoren veel drukker ogen en daarmee een bepaalde onrust met zich meebrengen. Probeer dit dus te allen tijde te voorkomen. U kunt beter een goed advies inwinnen, dan later nog een aanslag te moeten plegen op uw budget.

3. Alles hetzelfde willen hebben

Een andere veelgemaakte fout is dat men het kantoor er strak uit wil laten zien en voor iedere werknemer ondoordacht hetzelfde aanschaft, waarbij budget vaak leidend is t.o.v. de eigenschappen van het meubilair. Iedere werknemer is anders en heeft andere behoeften. Zoek dus bij iedere werknemer naar een inrichting die bij hem of haar past en vergeet vooral niet te luisteren naar persoonlijke wensen van het personeel. Zo blijft iedereen een stuk gemotiveerder en heeft men het gevoel dat zij inspraak hebben in het gehele project. Uiteraard zijn er tegenwoordig veel producten die wel universeel kunnen worden ingezet, denk daarbij aan sta zit werkplekken en NPR stoelen.

4. Vooraf dingen niet uitproberen

Tot slot is het heel verstandig om producten vooraf uit te proberen. In het geval dat u dit niet doet kunt u wel eens teleurgesteld worden. Wellicht dat die bureaustoel toch niet zo lekker blijkt te zitten als vooraf gedacht. In veel gevallen is het op proef zetten van artikelen geen enkel probleem. Maak hier dus ook zeker gebruik van.

Indien u ondanks dit artikel op zoek bent naar een professionele partij die gespecialiseerd is in de inrichting van kantoren dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voor vragen of advies kunt u uiteraard altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter