De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

4 tips voor de ideale kantoorinrichting

4 tips voor de ideale kantoorinrichting

Stel je eens voor dat je zelf kon beslissen hoe je kantoor eruit zou komen te zien. Geen standaard bureaustoel met een bureau, maar een inrichting waar je zowel fysiek als mentaal van kunt genieten. Welke elementen zouden in zo’n geval dan een grote rol spelen? Hoe ziet de ideale kantoorinrichting eruit? In dit artikel bespreken we een aantal items dat bijdraagt aan een ideale inrichting voor een activerend kantoor.

1. Beweging op kantoor

Het nadeel aan een kantoorbaan is dat je weinig toekomt aan bewegen. Vaak maak je dagen waarbij je lichaam voor een lange tijd alleen maar achter een bureau zit. Dit werkt niet bevorderlijk voor de gezondheid en uiteindelijk ook niet voor de creativiteit, omdat je duf wordt van heel de dag zitten.

Gelukkig zijn er oplossingen om je een meer actieve werkhouding te geven. Zo zijn er werkplekken waarbij je in plaats van achter je bureau te zitten, staand kunt werken – de sta-zitwerkplek. Omdat het wat veel is om de hele dag achter je bureau te moeten staan, zijn deze werkplekken vaak vooral bedoeld ter afwisseling van het zittend werken.

Stahulp van Swopper

Een goed voorbeeld van zit-stawerkplek is de stahulp van Swopper. Deze Muvman kruk ondersteunt ‘actief’ werken.

2. Ergonomisch werken

Tegenwoordig worden steeds meer panden ingedeeld met flexplekken. Hierdoor wordt het nog belangrijker om op je eigen zithouding te letten. Bij een eigen bureau worden zowel bureau als de bureaustoel naar jouw wensen afgesteld. Op een flexplek is dat anders, omdat meerdere mensen gebruik maken van de stoelen.

Noteer daarom de juiste in-/afstellingen voor jezelf voor wanneer je op een flexplek werkt. Maak daarbij ook gebruik van een monitor, die hoog op het bureau geplaatst kan worden, en gebruik een muis. Werken op een laptop zorgt voor een zwakke lichaamshouding; probeer langdurig werken op de laptop daarom te vermijden.

3. Zuurstof van de plant

De aanwezigheid van planten binnen een kantoorruimte verhoogt zowel de productiviteit als de creativiteit vanwege de zuurstoftoevoer. Daarbij geven planten een leuke decoratieve opvulling in de ruimte, wat zorgt voor extra sfeer op de werkplek. Een win-winsituatie dus!

4. Stoelen variatie

Het langdurig aannemen van dezelfde zithouding is slecht voor je bloedsomloop en kunnen toename van gewicht tot gevolg hebben. Wanneer er op kantoor geen (mogelijkheid tot) sta-werkplekken en vergaderplekken is, let dan ieder geval wel op een variatie in zitmogelijkheden. Maak bijvoorbeeld naast een bureaustoel gebruik van een skippybal of kniestoel. Hierdoor varieer je in zithouding en moet je lichaam harder werken om te stabiliseren. Dat is weer bevorderlijk voor je bloedcirculatie.

Heb je nog vragen over deze kantoorinrichting tips of kunnen we je ergens anders mee helpen? Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter