De Kantoorinrichter::040 286 1441::Winde 13::5667AX Geldrop

10 voorbeelden van moderne kantoorinrichting

10 voorbeelden van moderne kantoorinrichting

De uitstraling van je werkplek heeft meer invloed op je werkprestaties dan je in eerste instantie zult denken. Daarom wordt er steeds meer aandacht besteed aan de styling en inrichting van kantoorpanden. De moderne inrichting, die voor een bevordering van creativiteit moet zorgen, is daarbij erg in trek.

Welke elementen zijn nu kenmerkend voor een moderne kantoorinrichting en waar moet je op letten bij het ontwerp van een modern kantoor? We zetten 10 belangrijke tips voor je op een rijtje.

1. Daglicht

Kenmerkend voor een modern kantoor is dat er veel daglicht binnenkomt. Daglicht bevordert de werkgeest en is daarom een belangrijke factor binnen de inrichting van je kantoor.

2. Ruimte

Dat brengt ons meteen bij nummer twee. Met daglicht creëer je visuele ruimte. Binnen een moderne inrichting speelt een ruimtelijke inrichting een belangrijke rol. Waar vroeger kantoren juist in hokken werden verdeeld, is het tegenwoordig steeds gebruikelijker om transparantie en openheid te verwezenlijken op kantoor.

3. Flexibele werkplekken

De flexibele werkplekken zijn niet meer weg te denken uit de moderne bedrijfscultuur. Dit zijn werkplekken waar iedereen met zijn laptop kan neerstrijken en waar niemand een vaste plek of eigen bureau heeft. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen even blij is met een flexibele werkplek, omdat dit nooit tot een persoonlijke plek te transformeren valt en je van te voren dus ook niet weet waar je collega’s zich precies bevinden.

4. Groen

Een goede wandeling door het park of bos zorgt voor een flinke zuurstofboost. Helaas is er op een doordeweekse werkdag weinig tijd om de natuur op te zoeken. Daarom halen steeds meer bedrijven een stukje natuur naar binnen. Zo worden er bijvoorbeeld groenwanden geïnstalleerd op kantoor of plantenbakken neergezet met kleurrijk groen. Hierdoor ontstaat er meer zuurstof in de ruimte, met een prettigere werksfeer en een hogere concentratie tot gevolg.

5. Creativiteit

Een creatieve omgeving is bevorderlijk voor de werksfeer. Zo bestaan er al veel panden met een interactieve ruimte waar collega’s de mogelijkheid hebben om bij elkaar te komen en op een ontspannen manier met elkaar te brainstormen.

6. Kleur

Bij een moderne inrichting is het gebruik van kleur ook belangrijk. In de basis wordt er veel gebruik gemaakt van neutrale tinten zoals wit, grijs en zwart, maar daarnaast mag er best een leuke kleur worden toegevoegd. Als je bijvoorbeeld witte muren hebt en houtkleurige bureaus, is het leuk om voor de stoelen een goede kleur te zoeken die in het geheel past en net even wat meer persoonlijkheid geeft aan de uitstraling.

7. Bedrijfsfilosofie

Zorg ervoor dat de identiteit van je bedrijf overeenkomt met de inrichting. Voor bezoekers moet het duidelijk zijn bij wie ze binnenstappen. Laat bijvoorbeeld het bedrijfslogo terugkomen in het interieur of maak een portfolio muur.

8. Transparante afscheidingen

Hoe modern een open uitstraling ook is, sommige ruimtes dienen nu eenmaal afgescheiden te worden. Glas is een mooi materiaal om ruimtes te scheiden. Het geeft een chique uitstraling aan je ruimte en zorgt toch voor openheid binnen de ruimte. Glas wordt vaak gebruikt voor vergaderruimtes. Wanneer je een minder strak design wilt in je kantoor, kun je er ook voor kiezen om kasten te gebruiken om scheidingen te maken tussen werkruimtes.

9. Volumes

Bij een grote, open ruimte is het belangrijk dat het toch nog prettig en behaaglijk aanvoelt. Dit kun je doen door visueel volumes te creëren. Dat kan door middel van kleurgebruik maar ook door afwisseling van meubilair of materiaal. Visuele volumes zorgen ervoor dat de ruimte comfortabel oogt.

10. Lampen

Misschien wel een van de belangrijkste elementen van de kantoorinrichting is de verlichting. TL-lichten doen niet veel voor de sfeer en creativiteit, zorg dus voor functionele werkverlichting die er tegelijkertijd ook prettig uitziet en sfeer brengt in het pand. Maak uiteraard (zie punt 1) zoveel mogelijk werkplekken bij het raam, want natuurlijk licht is het meest fijn om in te werken. Het gebruik van juiste verlichting zal helpen bij de productiviteit van de werknemers.

We hopen dat we je op goede ideeën hebben gebracht voor een moderne inrichting van je kantoor. Meer inspiratie nodig? Lees dan het artikel ‘10 x inspiratie voor uw nieuwe design kantoorinrichting‘ eens. Benieuwd of De Kantoorinrichter iets voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via info@dekantoorinrichter.com, bel naar 040-286 1441 of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Contact via social media?

Maak een afspraak Laat u terugbellen Offerte aanvragen
Copyright 2019 De Kantoorinrichter